Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΕΡΤ HD: Αποδοχή «Υψηλής Ευκρίνειας»



Εκτύπωση
PDF
ΕΡΤ HDΜε την πρώτη στην Ελλάδα ελεύθερης λήψης μετάδοση ψηφιακού σήματος σε υψηλή ευκρίνεια, η ΕΡΤ HD έφερε το μέλλον της τηλεόρασης στα σπίτια των φιλάθλων -και όσων άλλων ήθελαν να «πάρουν μυρωδιά» απ’ όσα έρχονται συντόμως εκ της δημόσιας τηλεόρασης. Εντυπωσιακής ποιότητας εικόνα και λεπτομέρειες αθέατες μέχρι πριν από χθες, έκαναν τους θεατές να σχολιάζουν γράφοντας τα καλύτερα, σε ιστότοπους και φόρα, και να ζητάνε, ήδη, κι άλλο.
Όλο το ρεπορτάζ
Μετά την προσμονή, η ικανοποίηση: όσοι φρόντισαν εγκαίρως κι είχαν τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν την ψηφιακή μετάδοση υψηλής ευκρίνειας από την ΕΡΤ HD (κι ήταν πολλοί αυτοί) δε χόρτασαν μονάχα γκολ, αλλά κι εικόνα ασυνήθιστα εντυπωσιακή για τα δεδομένα του «τηλεοπτικού τοπίου» μας. Τα email που κατέφτασαν, τα σχόλια στο Διαδίκτυο, σε φόρα, τόπους κοινωνικής δικτύωσης κι ομάδες συζητήσεων, μόνο επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι ήξεραν: το τηλεοπτικό κοινό «ως έτοιμο από καιρό» αγκάλιασε τη νέα τεχνολογία και, μάλιστα,
ήδη ζητάει κι άλλο.
Σε έγκυρους ιστότοπους ανά την επικράτεια, κι ακόμα παραπέρα, τα σχόλια όσων είδαν «το φως το αληθινό» παρακινούν όσους αμέλησαν και υπερθεματίζουν: «δεύτε λάβετε υψηλή ευκρίνεια» ανά την επικράτεια –κι υπομονή, σε όσους η ΕΡΤ HD δεν έφτασε ακόμη, γιατί η ποιότητα αυτή την κάνει να αξίζει.
«Συγχαρητηρια στη ΕΡΤ.Επιτελους τα λεφτα μας πιανουν τοπο. Μολις τελειωσε ο αγωνας Ρεαλ-Μπαρτσα.Πολυ καλη εικονα!!Η μερα με την νυχτα με τα αλλα καναλια!!Αφηστε τα ιδιωτικα να κλαινε. Ας μεταδωσουν και αυτα στο φιναλε!!Ελεοοςςς με τους απατεωνες!!»
γράφει ο «Δημήτρης» και, λίγες ώρες πιο μετά, προσθέτει ο «Αθανάσιος»
«Αντε με γεια ΕΡΤ HD!
Αντε καλη αρχη με πολυ-HD
Με 1080i 50 hz
Εγινε η μεταβαση της "Βουλης" !
Μπραβο στην ΕΡΤ και στους τεχνικους της
»
Απ’ το έγκυρο και πασίγνωστο στους «παροικούντες τη Ιερουσαλήμ» της οπτικοακουστικής επικράτειας AVClub.gr, στο εξειδικευμένο περί την υψηλή ευκρίνεια FullHD.gr και στο δορυφορικά προσανατολισμένο και «πανάρχαιο» για τα μέτρα του Δικτύου Satleo.gr, κι από ‘κει στο «γίγαντα» κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook, στο Twitter και αλλού, σε πάμπολλους ακόμη τόπους, τα σχόλιά μας περισσεύουν, αφού αρκούν τα δημοσιευμένα ήδη:
«Απόλαυση!!!» γράφει ο ένας, «Ανάσταση!!!» αντιγυρίζει άλλος, «παιδια απιστευτη η διαφορα, ετριβα τα ματια μου, εφυγε η θολουρα» γράφει κάποιος τρίτος.
Με τίτλο «Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD» το νήμα συζητήσεων στο AVClub.gr έφτασε ήδη, ούτε μια μέρα ολόκληρη απ’ τη μετάδοση του ματς, σελίδες δεκαπέντε και «ο χορός καλά κρατεί» με σχόλια που όλο και προστίθενται.
«Ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΡΤ και από εμένα!!!
Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για επίγεια μετάδοση σε υψηλή ευκρίνεια...
»
 γράφει κάποιος «Πάνος», ενώ η υπογραφή ενός συντάκτη άλλου απεικονίζει εύθυμα τη νέα πραγματικότητα:
«- Έχει High Definition?
- Έχεις Νόβα?
- Όχι. Όμως..., έχω ΕΡΤ!
... πως αλλάζουν τα πράγματα!
»
Κι αν η επιτυχία αυτή, της πρώτης μας μετάδοσης σε υψηλή ευκρίνεια, γεννάει ερωτήματα στους ενδιαφερόμενους, που στήνουν συζητήσεις διερωτώμενοι «Γιατι δεν εκπεμπουν και οι αλλοι σε HD?», απ’ τη μεριά της ΕΡΤ, και όλων όσοι εργάστηκαν γι’ αυτή την ιστορία, μια υπόσχεση προσφέρεται, για νέα περισσότερα και άλλα που ‘ρχονται ταχέως, σε υψηλή ευκρίνεια, ήχο κι εικόνα θαυμαστά, και άλλα διαδραστικά, στους δέκτες σας… συντόμως!
Πηγές: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου