Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Mη χασετε το Υ.Σ.


25 Φεβρουάριος 2011


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ;


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi73Cyyxuw7x9SQ0cXqxY_BHPR1LTiofzgh8yC0uEV6t97W21UMgqK3jXFl5Gvu69W2LE8X1bsbc_iNS4CGgCYKwjIS6T2bAwEWIj_IfFsay8ss0XxZwF8k1RZcdm3EgfVrywVyuUQjXrQ/s1600/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF.jpg
Πόσα χρόνια φοβόμασταν μην ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος?

Τον είχαμε φανταστεί σε όλες τις μορφές του. Τοπία αποκάλυψης όπου όλα έχουν τελειώσει και οι λίγοι επιζήσαντες πρέπει να καταφέρουν να επιζήσουν για να συνεχιστεί το ανθρώπινο είδος.

Τοπία με πολικές θερμοκρασίες ή τοπία που καίγονται στις φλόγες της κόλασης. Ανθρώπους μόνους που κρύβονται ξανά στα σπήλαια ή ανθρώπους μεταμορφωμένους σε κανίβαλους για να επιβιώσουν. Όλα τα είχαμε φανταστεί. Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε βάλει στα σχέδια μας.

Από την Βασιλική
Πως ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν θα χρειάζεται όπλα. Δεν υπάρχει λόγος να γκρεμιστούν όσα χτίστηκαν. Δεν υπάρχει λόγος καν να τον καταλάβουμε. Ω, ναι, το αγαπημένο μου σενάριο συνομωσίας είναι αυτό. Ο πόλεμος έχει
ήδη ξεκινήσει και κανείς δεν ξέρει φυσικά που θα καταλήξει. Ποιος έχει επιτεθεί και σε ποιόν? Τι λέει το πολεμικό ανακοινωθέν? Αμφισβητούνται κάποια εδάφη? Κάποια χώρα έχει βλέψεις  απέναντι σε κάποια άλλη? Υπάρχει θρησκευτικός πόλεμος? Αποικιοκρατικός?

Το μόνο που μπορώ να δω, είναι πως είμαστε όλοι στρατιώτες συμμετέχοντες, δεν ξέρουμε σε ποιο στρατόπεδο, δεν ξέρουμε τι πρέπει να κατακτήσουμε, δεν ξέρουμε ποιος οδηγεί τα στρατεύματα και ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά εδώ και μερικές γενιές, από το παππού μας, το πατέρα μας, εμάς, και το παιδί μας αύριο, έχουμε κληθεί σε μια συνεχή επιστράτευση, έχουμε εκπαιδευτεί άψογα να ξέρουμε ότι χρειάζεται να ξέρουμε, ζούμε τη καθημερινότητά μας εξυπηρετώντας τα πολεμικά σχέδια χωρίς να ξεφεύγει κανείς, και περιμένουμε τη μοιραία κατάληξη.

Πως μου ήρθε αυτό πρωινιάτικα? Εκτός του ότι έχω ξεκοκαλίσει σαν σωστός άνθρωπος του 21ου αιώνα ότι συνομοσιολογική φυλλάδα κυκλοφορεί οπότε το «έχω πιάσει το νόημα» κοιτάζω και τα πρόσωπα γύρω μου. Από το βλέμμα τους, τις κινήσεις τους, επιβεβαιώνω απλά αυτά που διαβάζω στις φυλλάδες. Είναι κλώνοι.
Με τυποποιημένες κινήσεις, μονοδιάστατη κατευθυνόμενη αντίληψη, μαζικοποιημένες επιθυμίες και αδυναμία απεγκλωβισμού από τις δαγκάνες της επιτήρησης.

Οι αποτυχημένες επαναστάσεις, οι αποτυχημένες αντιδράσεις, οι αποτυχημένες πορείες, διαμαρτυρίες, ξεσηκωμοί, τοπικοί πόλεμοι, τοπικές επαναστάσεις, υπό αυτό το πρίσμα της «προκαθορισμένης αντίδρασης καλά εκπαιδευμένων πειραματόζωων» εξηγούνται. Είναι εμφανές γιατί όλα είναι άχρηστα. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να είναι πλέον αυθόρμητο. Το είπαν μάτριξ. Το είπαν παγκόσμια πλύση εγκεφάλου. Το είπαν βομβαρδισμό με χημικές ουσίες που έχουν κάψει τα μυαλά μας, το είπαν μόλυνση στα τρόφιμα, στο νερό, στον αέρα, ή νοητική επέμβαση με τη χρήση οικιακών συσκευών, ή τηλεφώνων, ή δικτύων που έγιναν με σκοπό να κρατήσουν σε συνεχή ύπνωση τους ιθαγενείς αυτού του πλανήτη, η ουσία είναι μία.

Ο τρίτος παγκόσμιος δεν είναι τελικά πόλεμος είναι πείραμα.
Κι εκεί που τα είχα όλα καλά τοποθετήσει στο μυαλό μου..


Ξύπνησα.

Ανακάθισα στο κρεβάτι. Και μια σκέψη μου κόλλησε σαν βδέλλα!. Γιατί αφήνουν έτσι ελεύθερη τη πληροφόρηση για όλα αυτά? Γιατί δεν τους απασχολεί να φανταστούμε ότι μας περνάει από το κεφάλι? Γιατί βοηθάνε με μια πλήρη ελευθερία να λέει ο καθένας ότι και όπου θέλει χωρίς να εμποδίζει κανένας? Τα x-files από το 90 αραδιάζανε αυτά που λέμε σήμερα. Τα x-filew, δεν υπήρξαν ποτέ απαγορευμένα και κυνηγημένα από το χολιγουντιανό κατεστημένο.... Και τόσα άλλα. Και τόσα βιβλία. Τόσα βίντεο στο ιντερνετ. Τόσες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις όπου όλα λέγονται χύμα.... Γιατί. Τι κοινό έχουν όλα αυτά?

Η αδυναμία ανατροπής του σκηνικού.

Ναι η κατάληξη κάθε σεναρίου,  κάθε ιστορίας, κάθε «φήμης» είναι να μπει βαθιά μέσα μας η πεποίθηση πως για πρώτη φορά δεν υπάρχει τίποτα να κάνουμε και δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα αντίστασης, οργάνωσης και επιτυχίας ενός οποιουδήποτε πολιτικού κινήματος που θα μπορούσε να σταματήσει τα γεγονότα.

Κι αν όλο αυτό το σκηνικό προωθείται με τόση επιμέλεια, τόση ένταση, τόσο ζήλο ώστε να μας γίνει βίωμα, να μπει μέσα μας η απόγνωση του μοιραίου που απλά θα πρέπει να υποστούμε και να επιβιώσουμε, σημαίνει πως κάπου υπάρχει ένα αδύναμο σημείο στα σχέδιά τους που το φοβούνται. Υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν και πρέπει με κάθε τρόπο να κουκουλωθεί. Να μην πάρουν πρέφα οι άνθρωποι που ακριβώς βρίσκεται η δύναμή τους και η δυνατότητά τους να χτυπήσουν τους νέους τυράννους.

Οι στρατιώτες των παιχνιδιών εξουσίας είμαστε τελικά όλοι εμείς, οι απλοί δέκτες των ειδήσεων ή εκείνοι που προσπαθούν απεγνωσμένα να μας ενημερώσουν με ένα περίσσιο ζήλο να ξεσκεπάσουν όσα θα μπορούσαν τελικά να είναι κάλλιστα σκεπασμένα και να μην έχει πάρει πρέφα κανένας?

Εδώ και 60 χρόνια δίπλα στις τακτικές εξουσιασμού, βαδίζει παράλληλα και χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις το κίνημα  αντι-πληροφόρησης ή ιδιαίτερης πληροφόρησης ή πληροφόρησης έξω από τα δόντια. Δεν σας κινεί τη περιέργεια το γεγονός πως μέσα στη καρδιά της Αμερικής μπορεί να γυρίζεται μια ταινία που παρουσιάζει όλη τη κυβέρνηση πορωμένη, απατεώνες, τον ίδιο το πρόεδρο πολλές φορές μπλεγμένο σε παιχνίδια βρώμικα εξουσίας κλπ κλπ ενώ την ίδια στιγμή ένα κιχ να κάνουν σε μια πλατεία μερικοί φοιτητές για να φωνάξουν για κάποια οποιαδήποτε αδικία έχουν βιώσει, εμφανίζονται από παντού μπάτσοι που τους κάνουν τουλούμι στο ξύλο?


Βλέπουμε το ίδιο το Χόλυγουντ να είναι ο πρωτοπόρος σε ταινίες κάθε είδους συνομωσίας. Τα βιβλιοπωλεία να έχουν φτιάξει ειδικά ράφια για τους λάτρεις της αντιπληροφόρησης. Οι νέοι σήμερα όσοι παραμένουν με εγκεφαλικά κύτταρα, (γιατί υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία που όπως έχουμε πει απλά τους έχουν μετατρέψει σε ζόμπι)  χρησιμοποιούν αυτά τα κύτταρα για να απορροφήσουν κι άλλες όσο το δυνατόν περισσότερες θεωρίες που να φαίνεται ξεκάθαρα ένα και μοναδικό πράγμα

Η ΑΝΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Δεν σας λείπει κάτι από την ιστορία? Η δύναμη η δική μας που είναι? Η δυνατότητά μας να οργανωθούμε, να καταστρώσουμε τα δικά μας σχέδια, να βγάλουμε τους δικούς μας ηγέτες, να σκεφτούμε αυτόνομα και να πράξουμε δυναμικά επίσης αυτόνομα. Η δυνατότητα να βρούμε τα αδύναμα σημεία τους και τα δυνατά τα δικά μας ώστε να χτυπήσουμε μια ακόμα τυραννία όπως σε όλη την ιστορία οι λαοί έπραξαν και ανέτρεψαν ολόκληρες αυτοκρατορίες και δυνάστες, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει? Μεταλλαχθήκαμε τόσο?

Σκεφθείτε πως ρίξανε στη μάχη ακόμα και εξωγήινους και τέρατα προκειμένου να δείξουν πως όλα εξαρτώνται από δυνάμεις που ξεφεύγουν των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Υπάρχουν εκατοντάδες θεωρίες που προσπαθούν να προωθήσουν την άποψη πως οι δυνάστες δεν είναι καν άνθρωποι είναι Υπεράνθρωποι. Έχουν υπερ-όπλα, έχουν υπερ-δυνατότητες  έχουν υπερ-δύναμη κι εμείς ΤΙΠΟΤΑ.

Ναι υπάρχει ένα σχέδιο για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους . Κι αυτό το σχέδιο  δε χρειάζεται τόσα βιβλία για να περιγραφεί. Συνοψίζεται σε δυο άξονες.

ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.

Στενεύεις το κλοιό ώστε να πιάσεις όλα τα πόστα και αποπροσανατολίζεις για να διατηρήσεις τις μάζες διαλυμένες και ανήμπορες να δουν τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να τους εξοντώσουν.

Και όλα αυτά για να καλυφθεί αυτό που θα ήταν το απόλυτα εμφανές.
Μερικές εκατοντάδες τύραννοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν εκατομμύρια, ποτάμια ολόκληρα καταπιεσμένων εκτός κι αν αυτοί οι καταπιεσμένοι πιστέψουν ένα και μοναδικό πράγμα.

ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Έτσι είναι?

ΥΣ.

Έχετε καταλάβει πως μας έχουν καταντήσει χειρότερους και πιο φοβισμένους από εκείνους τους φανατικούς θρησκόληπτους που ζουν όλη τη ζωή τους περιμένοντας τη Δευτέρα παρουσία έτσι?
Έχετε καταλάβει πως είναι τόσο τρύπιο το σύστημα που προσπαθούν να επιβάλλουν κι έχουμε τόσες δυνάμεις να το τσακίσουμε που έχουν τρελαθεί να προσπαθούν να καλύψουν τις τρύπες, έτσι?
Έχετε καταλάβει, ελπίζω, πως ο μεσαίωνας στηριζόταν ακριβώς σε αυτό το πράγμα? Πως ο άνθρωπος είναι έρμαιο της μοίρας, του θεού και των βασιλιάδων του?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου