Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

μακαρι και για τον νεο Δ.Παλληνης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Το πρόγραμμα
Οι άξονες

Εκδηλώσεις

Ζώα πρός Υιοθεσία
Ζώα που υιοθετήθηκαν
Ζώα που χάθηκαν
Ζώα με ειδικές ανάγκες

Το πρόγραμμα
Ο Δήμος Γέρακα είναι παρών και στην προστασία των αδέσποτων ζώων. Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία τα παίρνουμε την πρωτοβουλία να τους την προσφέρουμε. Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους της πόλης μας. Έτσι υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με την "Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία".
Με αυτή τη συνεργασία παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα της περιοχής καθώς η Φιλοζωϊκή παραλαμβάνει τα αδέσποτα ζώα και στη συνέχεια τα επιστρέφει στο Δήμο. Ενδιάμεση παρίσταται εκπρόσωπος του Δήμου ο οποίος υπογράφει τα σχετικά έντυπα παράδοσης και επιστροφής των ζώων.
Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς παίρνουμε την πρωτοβουλία να τους την προσφέρουμε

Ο Δήμος Γέρακα μέσα από το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων με συγκεκριμένα μέτρα, προσφέροντας σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχοντας ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους.

Από το 2008 έχει στελεχωθεί ειδικό τμήμα που εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας αφενός στην καταγραφή του αριθμού τους, και αφετέρου στη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης και διανομής τροφής. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων.

Με μεγάλη ευαισθησία για την περισυλλογή και μέριμνα των αδέσποτων, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με την "Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία", δίνοντας την ευκαιρία στα αδέσποτα σκυλάκια για καλύτερη ποιότητα ζωής. Με αυτό το πρόγραμμα θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των ζώων στην κοινωνία μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά κάθε δημότη, ζωόφιλου και μή.

Τόσο η εξέλιξη όσο και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη λειτουργικότητα και την απήχηση των δράσεων του προγράμματος καθώς. Έως το πρώτο 3μηνο του 2010 προσφέραμε ιατρική περίθαλψη σε 110 ζώα, 17 ορθοπαιδικά περιστατικά και 60 υιοθεσίες.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν:
-περισυλλογή
-καταγραφή
-εμβολιασμό
-στείρωση
-αποπαρασίτωση
-περίθαλψη
-υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ζητάμε
την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών.

Έτσι αν εντοπίσετε ένα αδέσποτο ζώο το οποίο είναι άρρωστο ή χτυπημένο απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 6604638 ή στο Δημαρχείο Γέρακα (Ιθάκης 12) στο Γραφείο Αντιδημάρχων (Υπηρεσία Αδέσποτων Ζώων) ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και να προχωρήσει η διαδικασία.

Πέρα λοιπόν της ουσιώδους συμμετοχής του δικτύου εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι αποφασιστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου