Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

θα κλεισουν σχολικες μοναδες?????????????????


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΕΡΑΚΑ & ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΕΝΩΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 
ΓΕΡΑΚΑ & ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

• Οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Γέρακα – Παλλήνης δηλώνουν απερίφραστα την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια, που εν τέλει σκοπό έχει την υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, όπως οι συνενώσεις - συγχωνεύσεις σχολείων
• Η δημόσια «διαβούλευση» για τις συνενώσεις των σχολείων, παρόλο που είναι μέγιστο ζήτημα και ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, κοινωνικούς φορείς, δημάρχους και δημοτικά συμβούλια, κράτησε μόνο πέντε μέρες, γεγονός που καταδικάζουμε.
• Συνένωση - Συγχώνευση σχολείων ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση σχολείων. Τα κριτήρια με τα οποία προτείνονται οι συνενώσεις – συγχωνεύσεις είναι οικονομικοτεχνικά και δεν συμβαδίζουν με την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ.
• Οι συγχωνεύσεις των σχολείων θα δημιουργήσουν προβλήματα παιδαγωγικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, τόσο στις περιοχές με τα υπό συγχώνευση - κατάργηση σχολεία όσο και στις γειτονικές περιοχές όπου τα σχολεία τους θα λειτουργήσουν ως σχολεία υποδοχής. Η έλλειψη υποδομών και δυνατοτήτων για ασφαλείς μετακινήσεις μαθητών δημιουργούν επιπλέον ανασφάλεια. Οι ενέργειες του ΥΠΔΒΜ&Θ ήδη προκαλούν αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους των περιοχών αυτών.
• Οι «προτάσεις» του ΥΠΔΒΜ&Θ για αυξημένο αριθμό μαθητών (30) στις αίθουσες διδασκαλίας σε συνδυασμό με τις ελλιπείς κτηριακές υποδομές και με την μειωμένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία και κατ’ επέκταση το μέλλον της χώρας, υπονομεύουν την ελπίδα.
• Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης να μην επιτρέψουν συγχώνευση-συνένωση-κατάργηση σχολείων στις δημοτικές κοινότητες Ανθούσας- Γέρακα – Παλλήνης.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Ε.Σ.Γ.Κ.Δ.Σ. ΓΕΡΑΚΑ Ε.Σ.Γ.Κ.Δ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου