Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Γέρακα


Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ...

Ο Δήμος Γέρακα μέχρι πέρυσι είχε ένα μόνο δημοτικό παιδικό σταθμό (Κοιμήσεως Θεοτόκου).

Το 2010 απέκτησε και λειτούργησε για πρώτη χρονιά ο πρώτος του δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός (Κλειτάρχου & Φιλολάου).

Όπως ήταν φυσικό η προσέλευση του κόσμου για εγγραφές και ο συνωστισμός των αιτήσεων για την συμμετοχή των παιδιών και
την ένταξη τους στον νεόδμητο και πολλά υποσχόμενο βρεφονηπιακό σταθμό ήταν πρωτοφανής.

Πολλοί από εμάς αγωνίστηκαν. παρακάλεσαν, ή όπως λέει σοφά ο λαός μας, φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να εξασφαλίσουν μια θέση. Άξιζε όμως τον κόπο, η πρώτη χρονιά λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού κύλησε ομαλά, ιδανικά θα λέγαμε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Το προσωπικό του σταθμού ήταν άψογο τόσο στην συμπεριφορά του απέναντι στα παιδιά μας όσο και απέναντι σε εμάς τους γονείς. Κυριολεκτικά δεν πιστεύαμε ότι ήταν πραγματικότητα, ένας δημοτικός σταθμός που λειτουργούσε τόσο καλά που θα τον ζήλευαν πολλοί αντίστοιχοι ιδιωτικοί.

Σήμερα, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, δυστυχώς σε λίγους μόλις μήνες ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός του Γέρακα πέρασε από την ακμή στην παρακμή.

Ελάχιστα από τα οικεία πρόσωπα του προσωπικού συναντά κανείς σήμερα στον βρεφονηπιακό σταθμό, από το εξειδικευμένο προσωπικό που τον στελέχωνε πέρυσι δεν έχει μείνει κανείς ! ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ !!! (γιατί άραγε ;).

Ο βρεφονηπιακός σταθμός σήμερα παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, αυτή είναι η εντύπωση που σχηματίζουν οι γονείς σε κάθε επίσκεψη τους, αυτό συζητούν μεταξύ τους στις παιδικές χαρές που πηγαίνουν τα παιδιά τους για να παίξουν, αυτό συζητούν σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε συνάντηση τους.

Τα συμπεράσματα κοινά:
  • Έλλειψη προσωπικού,
  • υπεράριθμα τμήματα,
  • ψυχρότητα και αδιαφορία εκ μέρους του προσωπικού,
  • πλημμελής φύλαξη,
και λοιπές ιστορίες καθημερινής τρέλας.

Τι άλλαξε; Κανείς μας δεν ξέρει!

Αυτό που προβληματίζει τους περισσότερους είναι αν θα ανεχθούν κι άλλο αυτή την κατάσταση ή μήπως θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες λύσεις (ιδιωτικό σταθμό, baby sitter κλπ.).

Η δική μας άποψη και προτροπή είναι:

Όχι, δεν πρέπει να αναζητήσουμε άλλες λύσεις, το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς είναι όμως δικό μας, αφορά τα παιδιά μας, τα δικαιώματα τους και τα δικαιώματα μας.

Το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε εμείς! Όλοι μαζί θα το λύσουμε!

Πηγή : http://gerakas-kids.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου