Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ στα σκαριά για θέσεις Ειδικής Αγωγής;


Αρχές Απριλίου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την "Ειδική Αγωγή" στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θα φέρει αλλαγές στον τρόπο μοριοδότησης των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής.
Όπως έχει γράψει το news.gr κατ’ αποκλειστικότητα, αναμένεται η ενοποίηση των δυο πινάκων που ισχύουν στους αναπληρωτές της ειδικής αγωγής του πίνακα Α και του πίνακα Β καθώς και η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων.
Επίσης, αναμένεται η ικανοποίηση του αιτήματος των αποφοίτων των τμημάτων Ειδικής Αγωγής του Βόλου και Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη μη πρόταξη των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά θα μοριοδοτούνται χωρίς όμως να προτάσσουν τους κατόχους τους στον πίνακα των αναπληρωτών όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης προβλέπεται και η διενέργεια γραπτού διαγωνισμού στην ειδική αγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από κύκλους του υπουργείου Παιδείας, στις αρχές Δεκεμβρίου υποβλήθηκε αίτημα για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής απάντηση.
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός ειδικής αγωγής που προέβλεπε την πρόσληψη 300 εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων νηπιαγωγών ειδικής αγωγής (ΠΕ61) και δασκάλων ειδικής αγωγής (ΠΕ71). Μάλιστα είχε ανακοινωθεί και η ύλη του διαγωνισμού αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Οι εκπαιδευτικοί αναμένουν με αγωνία αν το τρίτο κατά σειρά αίτημα του Υπουργείου Παιδείας θα γίνει τελικά αποδεκτό καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και χιλιάδες εκπαιδευτικοί εργάζονται με το καθεστώς του αναπληρωτή από το 2002!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου