Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Για να μην γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα νερού μόνο οι πολυεθνικές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                 Βρυξέλλες, 21 Μαρτίου 2014
 
Για να μην γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα νερού μόνο οι πολυεθνικές
Δηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού (22 Μαρτίου)Κ.Α
 
Την άμεση διακοπή των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης του νερού, τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης, ζήτησε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, σημειώνοντας ότι από την πώληση του κερδισμένες θα είναι μόνο οι πολυεθνικές.

Στο 9’ ντοκιμαντέρ που δημοσιοποίησε πρόσφατα με τίτλο: «Το νερό στους ιδιώτες, ο λογαριασμός στους πολίτες» ο Κρίτων Αρσένης εξηγεί ότι  όπου επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίηση του νερού υπήρξε πολλαπλασιασμός της τιμής για τους πολίτες, διακοπή παροχής στα φτωχά νοικοκυριά και ραγδαία μείωση της ποιότητας του. Καταγγέλλει επίσης ότι, παρότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομη την πώληση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά ακάθεκτη στα σχέδια της.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κρίτων Αρσένης από κοινού με ευρωβουλευτές από άλλες πολιτικές ομάδες παρουσίασε το «Μανιφέστο για τους Κοινούς Πόρους» σε διεθνή συνέντευξη τύπου, ζητώντας από το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θέσει σε προτεραιότητα το δημόσιο χαρακτήρα και την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες ύδρευσης, εκπαίδευσης και υγείας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού ο Κρίτων Αρσένης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είναι προφανές ότι οι πολυεθνικές έχουν βάλει στο στόχαστρο το νερό. Πριν από λίγα χρόνια στην Βολιβία,  παρά το γεγονός ότι  οι κάτοικοι της συγκαταλέγονται στους φτωχότερους του κόσμου, προσπάθησαν να φορολογήσουν ακόμα και το βρόχινο νερό στις στέρνες. Στην Ελλάδα αρχίζουν  από την αγορά των εταιρειών ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και θα ακολουθήσουν όλες οι δημοτικές εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης. Για να μη γιορτάζουν στο εξής μόνο οι πολυεθνικές την παγκόσμια ημέρα νερού πρέπει να λάβουμε όλοι ξεκάθαρη θέση.
Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 18ης Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και καλώ όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτό και με την ψήφο τους να αποφασίσουν σε ποιον ανήκει το νερό!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου