Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

EAKN Αγίου Κοσμά: η παραγκούπολη των Ολυμπιονικών


Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ναρκωτικών, Πορνείας, Αυθαιρεσίας, Μπράβων και... πουλερικών. Ή αλλιώς ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Το Contra.gr επιχείρησε να κάνει μια αυτοψία σε ένα από τα “φιλέτα” του ελληνικού αθλητισμού και συνάντησε μια γνήσια παραγκούπολη. Την παραγκούπολη των πρώην Ολυμπιονικών. Στα όρια της απόγνωσης ακόμη κι ο νέος πρόεδρος του Κέντρου, Περικλής Λύτρας.Αν δεχτούμε ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, τότε σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά. Τουλάχιστον με το σημερινό και αυτό των τελευταίων ετών όπου βασιλεύει η αναρχία και η αυθαιρεσία. Και επιπλέον, καλλιεργείται η πορνεία, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και ολίγη... εκτροφή πουλερικών προκειμένου να έχουμε και το φρέσκο μας αυγό!
Το Contra.gr παρακολουθεί εδώ και πολύ καιρό τη φθίνουσα διαδρομή ενός εκ των έργων που αναπλάσθηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Κατά
διαστήματα έχουν γραφτεί πολλά κι έχουν συμβεί περισσότερα. Την πραγματική εικόνα όμως μπορεί να τη δώσει ένας και αυτός δεν είναι άλλος από τον νυν πρόεδρο του κέντρου Περικλή Λύτρα, ο οποίος εδώ και δυο μήνες έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να μετατρέψει την "παραγκούπολη του αθλητισμού" σε ένα σύγχρονο κέντρο αθλητικού τουρισμού και όχι μόνο.
 
Μεγαλεπήβολο σχέδιο αν λάβουμε υπόψιν μας τα όσα απίστευτα μας εξιστόρησε την περίπου μια ώρα που είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε στο γραφείο του. "Έχουμε μπροστά μας κοτέτσια, πλυσταριά, τσαντίρια, πολεοδομικές παραβάσεις, αθλητές που μας απειλούν, μισθωτές που χρωστάνε αλλά έχουμε, έχω προσωπικά, και ένα όραμα. Να ξαναγίνει το ΕΑΚΝ Αθλητικό Κέντρο. Ένα κέντρο αθλητικού τουρισμού το οποίο θα καταφέρει επιτέλους να φέρει και έσοδα", τόνισε ο από τις 12 Δεκεμβρίου νέος επικεφαλής του Αγ. Κοσμά και καθηγητής των ΤΕΙ Αθήνας.
Θα βγουν με εισαγγελέα 
Το επεισόδιο με την Κατερίνα Θάνου και τη Νικόλ Κυριακοπούλου που διεκδικούν την ίδια σουίτα, την οποία μέχρι στιγμής καταλαμβάνει η πρώην Ολυμπιονίκης και απασχόλησε τα ΜΜΕ, ήταν ένα από αυτά που έγιναν αντιληπτά στο ευρύ κοινό. Δε συμβαίνει το ίδιο με δεκάδες άλλα περιστατικά που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θα απαριθμήσουμε παρακάτω. Πριν όμως πάμε στα ευτράπελα του Κέντρου, ο Περικλής Λύτρας αναφέρθηκε στο εν λόγω περιστατικό και γενικότερα  στους -όχι πάντα νόμιμους- ενοίκους των ξενώνων.
 
"Δεν έχουμε δικαίωμα να βγάλουμε κανέναν με παράνομο και βίαιο τρόπο. Η Νικόλ έφερε κλειδαρά χωρίς να νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο  Φώναξα όλους τους αθλητές που διαμένουν στους ξενώνες και τους ζήτησα να μου υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση με όλες τις πληροφορίες, αν είναι εν ενεργεία, τι διεκδικούν, αν μένουν μόνοι τους, αν ανήκουν στην Εθνική ομάδα κ.α. Πρέπει να σας πω ότι διαθέτουμε περίπου 118 οικήματα, τα κλειδιά των οποίων κατέχουν πρώην Ολυμπιονίκες ως επί το πλείστον και πιστεύω ότι περισσότεροι από 50 ξενώνες πρέπει να μας επιστραφούν. Εάν όλοι όσοι μένουν μέσα, όπως και αν λέγονται, Θάνου, Χαλκιά, Μανιάνι, Κακλαμανάκης δεν δικαιολογήσουν την παρουσία τους, στο περιθώριο που τους έχουμε δώσει, θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες με εξώδικο και στην συνέχεια εισαγγελέα και έξωση. Πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν δώσει τα κλειδιά στους φίλους τους, στους γονείς τους κι αυτοί μένουν εκτός".
"Θα σας γ...ω αν με βγάλετε από 'δώ"
Στη συνάντηση ούτε οι μισοί δεν παρέστησαν και από εκείνους που πήγαν υπήρχαν και κάποιοι που δεν σεβάστηκαν ούτε τους θεσμικούς ρόλους. "Υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας που μαζί με τον "φίλο" του απείλησαν εμένα και όλους τους παριστάμενους ότι θα μας γ....ουν αν τολμήσουμε να τους βγάλουμε από τους ξενώνες. Όπως έντονη ήταν και η αντίδραση παλιάς πρωταθλήτριας που πλησιάζει τα 40, αλλά δε λέει να εγκαταλείψει τους ξενώνες".
 
Και να 'ταν μόνο αυτά; "Έχουμε καταγγελίες ότι υπάρχουν κρούσματα πορνείας μέσα στους ξενώνες με ραντεβού και χρήματα που βέβαια ελέγχουν κάποιοι. Πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο κύριος Σεβαστής, είχε καταγγείλει ότι αθλητές του βρήκαν σύριγγες από ναρκομανείς και πραγματικά μια έρευνα των υπαλλήλων μας ήταν αρκετή για να τις ανακαλύψουν". 
Ο Κακλαμανάκης, το αυθαίρετο και τα σκυλιά
"Σήμερα που μιλάμε μου κατήγγειλαν κάποιοι αθλητές ότι τα κατοικίδια κάποιων γειτόνων τους, γιατί μένουν και κατοικίδια εκτός από τις κότες που έφεραν κάποιοι για να τρώνε φρέσκα αυγά, γαβγίζουν όλη τη νύχτα και δαγκώνουν".
"Εκεί όμως που πραγματικά έχει ξεφύγει ο έλεγχος είναι στα κτίσματα που ορισμένοι τα έχουν οικειοποιηθεί φτιάχνοντας ακόμη και αυθαίρετες κατασκευές. Κάτι ανάλογο έχει κάνει και ο  Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος κακώς καταλαμβάνει μια σουίτα για τα πράγματά του και τα σκάφη του. Με τον Νίκο μιλήσαμε, μάλιστα τον ενημέρωσα ότι έγιναν και κάποιες κλοπές από το υλικό του, ευτυχώς όχι κύπελλα και μετάλλια που είχε μέχρι πρότινος αφήσει. Δείχνει καλή διάθεση και σε συνεργασία με την ομοσπονδία του πιστεύω ότι στην περίπτωσή του θα βρούμε λύση".
 
"Να μη μιλήσουμε καλύτερα για τις ενεργοβόρες συσκευές που έχουν εγκαταστήσει πολλοί εκτοξεύοντας το ρεύμα σε δυσθεώρητα ύψη. Οι φωτογραφίες με τα πλυντήρια σε κάθε μπαλκόνι μιλούν μόνες τους. Κάποιοι διαμόρφωσαν και πάρκινγκ έξω από  τα δωμάτιά τους προκειμένου να έχουν κοντά τα αυτοκίνητά τους".
Θα κοπούν ρεύμα και νερό
"Φωνάξαμε τις ομοσπονδίες. Τους τα είπαμε ότι εμείς δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους αθλητές τους, οι ομοσπονδίες δεν θέλουν να πληρώσουν, έτσι θα κοπεί το ρεύμα και το νερό και θα τελειώσει η ιστορία. Ανοιχτό μέτωπο έχουμε και με τους περίπου 22 μισθωτές όλων των αθλητικών κέντρων που ανήκουν στον Άγιο Κοσμά και αναφέρομαι σε αυτό της Γλυφάδας, του Πειραιά, το "Γ.Καπαγέροφ" και το ΕΚΙΠ, τα χρέη των οποίων φτάνουν τις 400.000 ευρώ.
Πλέον όσοι χρωστάνε και αρνούνται να μπουν σε διακανονισμό, αναλαμβάνει η ΔΟΥ στην οποία εκχωρούμε τα δικαιώματά μας. Κάποτε το Αθλητικό Κέντρο είχε προϋπολογισμό που έφτανε τα 5 εκ. ευρώ και τώρα για όλα τα κέντρα δεν ξεπερνάει τα 2,4 εκ. ευρώ. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσει επιτέλους έσοδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".
 
"Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την ανακοίνωση των ξενώνων ξεκινάμε και την διαδικασία της επαναλειτουργίας του εστιατορίου το οποίο θα εξυπηρετεί τους αθλητές ενώ μακροπρόθεσμα θα δέχεται και πολίτες λειτουργώντας πιο εμπορικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου