Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Την σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ΔΕΝ την χτύπησαν οι Anonymous αλλά η Greek Hacking Scene


anonymous_greeceΗ προηγούμενη Παρασκευή ήταν μια καταπληκτική Παρασκευή. Ξεκίνησε με την ιστοσελίδα www.ministryofjustice.gr να έχει παραμορφωθεί από χάκερς. Τα ελληνικά ΜΜΕ αποφάσισαν να καταγράψουν και να μοιράσουν την είδηση με τον δικό τους μοναδικό τρόπο που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Οι Έλληνες χρήστες ακολούθησαν ουρλιάζοντας V for vendetta και Mpe for provato. Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά και τα προφίλ γύρισαν από το κινηματογραφόφιλο ή το άστεγο, στο επαναστατημένο. Ευκαιρία ψάχναμε, είναι και στενάχωρη η απώλεια. Ενώ η επανάσταση...
 Μια μικρή έρευνα πέντε λεπτών στο διαδίκτυο ήταν αρκετή για να διαπιστώσω ότι την σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ΔΕΝ την χτύπησαν οι Anonymous αλλά η Greek Hacking Scene [GHS] (Support Anonymous έγραφε η χακαρισμένη ιστοσελίδα, SUPPORT ANONYMOUS). Το στιγμιότυπο:
 
Άλλα δύο λεπτά χρειάστηκαν για να βρω την σελίδα των GHS (Greek Hacking Scne) στο facebook με σχόλια επί του θέματος. Μπορείς να κάνεις και λάικ εδώ! Σε άλλο ένα λεπτό βρήκα το προφίλ τους εδώ.
Στα τζιμάνια-δημοσιογράφους, αυτού του τύπου η "έρευνα" να έπαιρνε και δέκα λεπτά; Τι ψάχνω θα μου πεις...
Διάβασα σχετικά άρθρα στην [Καθημερινή], στα [Νέα], και άποψη συνεργάτη στο [tvxs.gr]. Ειδικά οι προτάσεις τύπου "Η ομάδα των πιο γνωστών χάκερς στον κόσμο ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον ελληνικών ιστότοπων", " Οι επισκέπτες του site του υπουργείου άκουγαν ένα ηχογραφημένο μήνυμα της διεθνούς διαδικτυακής οργάνωσης" και "Την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, http://www.ministryofjustice.gr, παραβίασαν οι πιο γνωστοί χάκερς στον κόσμο, οι Anonymous που κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους ανά τον κόσμο" είναι για πολλά γέλια.
Αφού δεν το ξέρεις το σπορ μάνα μου γιατί δεν ρωτάς και παραδίπλα; Επιστημονικούς συνεργάτες δεν έχετε; Θα μου πεις πολλά ζητάω μέσα στην κρίση και την καταχνιά. Κλικ το ένα, κλικ και τ' άλλο. Γιατί να προσέχεις τι γράφεις; Γιατί να άγχεσαι, να ρωτάς, να διασταυρώνεις; Γιατί να ενημερώνεσαι για όσα δεν κατέχεις;
κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου