Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Λ.ΜΙΧΟΣ: Είναι εξαιρετικοί οι δημόσιοι υπάλληλοι



AddThis Social Bookmark Button

Κατηγορηματικά αντίθετος με τη λογική απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών κ. Λάμπρος Μίχος, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, και τους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Παναγιώτη Τσούτσια.
«Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, έχουμε εξαιρετικά στελέχη», σημείωσε
χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να τους κόβουμε μισθούς, να τους φτύνουμε κιόλας από πάνω. Έχει περίπου ενοχοποιηθεί το να είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος, μα οι υπάλληλοι φταίξανε; Είναι παντελώς αναξιοποίητοι. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εμπνευστούν, είναι πολλοί ξέρετε αυτοί που θεωρούν την υπηρεσία τους στο Δημόσιο, λειτούργημα. Προσωπικά, δεν είμαι της λογικής όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω… Δεν μου αρέσει να έρχεται κάποιος από καθέδρας, και να λέει φταίει εκείνος, φταίει ο άλλος. Και μετά, περιμένουμε από τον δημόσιο υπάλληλο να λειτουργήσει το κράτος...».

Ο κ. Μίχος έκανε σαφές ότι «το τραγικό δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι η διβουλία και η αμφιθυμία στην πολιτική εξουσία, όπως ασκείται από την κυβέρνηση», και συμπύκνωσε τη στάση του απέναντι σε αυτό το σκηνικό, σε μία φράση : «όποιος έχει την τόλμη να προχωρήσει, όποιος δεν την έχει, να φύγει, να μείνει άλλος να κάνει τη δουλειά».

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον θέμα της ανεργίας, το αυξανόμενο φάσμα της οποίας συναντά καθημερινά στην περιοχή όπου έχει επιλέξει να ζει: την Αγία Βαρβάρα. Τονίζοντας την καθημερινή του μάχη για την υποστήριξη της απασχόλησης, απαραίτητης προϋπόθεσης για την ύπαρξη κοινωνικής ειρήνης, ο κ. Μίχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που ο ίδιος υποστήριξε με φανατισμό και με ικανοποίηση βλέπει να υλοποιείται: το πρόγραμμα απασχόλησης 122.000 ανέργων, την προσεχή τριετία.

Τοποθετήθηκε, δε, και ως προς την εργασιακή εφεδρεία, χαρακτηρίζοντας τη, λύση ανάγκης.
«Η εργασιακή εφεδρεία είναι λύση ανάγκης, λόγω ύπαρξης ΔΕΚΟ και των μεγάλων ελλειμμάτων που τις χαρακτηρίζουν», υπογράμμισε, εξηγώντας την επιτακτική ανάγκη να περιοριστούν τα ελλείμματα που σήμερα καλύπτονται από τους φορολογούμενους.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην απόλυση οιουδήποτε δημοσίου υπαλλήλου, «είναι η μεγάλη ελπίδα μου να μη χρειαστεί να φύγει κανείς, ότι θα λυθεί το θέμα με την εργασιακή εφεδρεία», είπε.

Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος ότι η λύση μπορεί να ευοδωθεί : μέσω αυτής θα καλυφθούν μεγάλα κενά που υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες, με την κατάλληλη εκπαίδευση βεβαίως, ενώ παράλληλα δεν είναι αμελητέος ο αριθμός των υπαλλήλων, ο εργασιακός βίος των οποίων πλησιάζει στο τέλος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου