Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΙΔΟΥ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΥ!



Κατηγορία [ Ο ''ΔΑΙΜΩΝ'' ]
Περικλέους και Καλλιδρομίου στο Γέρακα:
 Η φωτογραφία τα λέει όλα.
Η οργή και η απογοήτευση που προκαλείται από την συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας οι οποίοι νομίζουν πως όλος ο κόσμος υπάρχει για να ασχολείται μαζί τους, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα ο καθένας πια μπορεί να διαπιστώσει τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε την κοινωνία μας. Ο ίδιος αυτός ”συμπολίτης” μας, που αφήνει τη σακκούλα με τα σκουπίδια του πάνω στον κάδο, βεβαίως διέπεται από τη συγκεκριμένη αντικοινωνική λογική και το γνωστό θράσος ενώ αύριο θα είναι εκείνος που ανερρυθρίαστα θα εμφανιστεί σε έξαλλη κατάσταση σε κάποια υπηρεσία του Δήμου για να διαμαρτυρηθεί για κάποιο -οποιοδήποτε- λόγο.
Είναι «ο ίδιος» συμπολίτης μας που αύριο θα περάσει με κόκκινο φανάρι τη διασταύρωση,
εκείνος που θα καταστρέψει κάποια δημόσια περιουσία, εκείνος που βολτάρει με το σκύλο του στις παιδικές χαρές και τον αφήνει να κοπρίζει στο πράσινο που παίζουν τα παιδιά όλων μας, εκείνος που στην προσπάθειά του να παρκάρει, θα χτυπήσει με την όπισθεν κάποιο άλλο αυτοκίνητο, εκείνος που θα προσπαθήσει να μπει πρώτος σε κάποια ουρά θεωρώντας τους συνανθρώπους του «κορόϊδα», εκείνος που μονίμως θα διαμαρτύρεται χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό, νομίζοντας πως τα 60 ευρώ των δημοτικών τελών του δίνουν το δικαίωμα ασκεί την “μαγκιά του” και να θεωρεί τους πάντες υπαλλήλους του.
Άραγε αυτοί είναι σήμερα οι Νεοέλληνες; Ένας Λαός αυτοκαταστροφικός, αρκετά μακριά από κάθε παρελθόν αξιών και σεβασμού στις ίδιες τις παραδόσεις του; Που έχει καταχωνιάσει τις τόσες αρετές του… “στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”;Δεν θα γράψω τίποτα άλλο.
Θα ρωτήσω μόνο αν ο ίδιος άνθρωπος θα άφηνε τη σακκούλα με τα σκουπίδια πάνω σε ένα άδειο δημοτικό κάδο, στη Γερμανία της «κακιάς» κ. Μέρκελ!  Φυσικά και όχι! Εκεί η “μαγκιά” του ΔΕΝ θα περνούσε!
Ενδεχομένως να μη περνούσε και εδώ αν του επέβαλλαν ένα πρόστιμο ίσο με τους μισθούς 6 μηνών αλλά αυτό τι νόημα θα είχε αφού θα βασιζόταν απλά και μόνο στο φόβο του προστίμου;
Άραγε αγαπητοί μου συμπολίτες έχουμε καμιά αμφιβολία, πως αυτά που βιώνουμε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο από τις συνέπειες της κοινωνικής αλλοτρίωσης και του «ωχαδελφισμού» μας, φαινομένων που αφομοιώσαμε και αναπαράγουμε από την μεταπολίτευση και μετά;

Βασίλης Δημητριάδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου