Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κι ακόμη δεν ξεκινήσαμε….



ΠΈΜΠΤΗ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011


Κι ακόμη δεν ξεκινήσαμε….


Πριν ακόμη ξεκινήσει η νέα εποχή για τον ενιαίο Δήμο Παλλήνης, πριν ακόμη πούμε την καλημέρα σ αυτό που ακόμη βρίσκεται στην διαδικασία της γέννησης του, ξεκίνησαν τα όργανα.

Οι τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, έδωσαν το στίγμα για τις προθέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και των λοιπών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι λοιπές παρατάξεις , παρά τις ατομικές διαφοροποιήσεις έχουν χαράξει τον αντιμνημονιακό τους δρόμο, πολλές φορές σε μεγάλη απόκλιση από τα θέματα που συζητούνται. Ένα δρόμο που δεν δίνει απαντήσεις στα ζητήματα βελτίωσης της καθημερινότητας των πόλεων μας. Ένα δρόμο, δοκιμασμένο χρόνια από την αριστερά, που έχει αντιθέσεις, δεν έχει όμως θέσεις. Ίσως για κάποιους αυτός ο δρόμος να είναι πλέον ανάγκη πολιτικής επιβίωσης. Γιατί πως αλλιώς μπορώ να το εξηγήσω όταν αντί να κατατίθενται προτάσεις συγκεκριμένες, γίνονται γενικόλογες αναφορές και συγκρίσεις, ως να είμαστε σε διάλεξη πολιτικής οικονομίας;

Η μείζονα αντιπολίτευση, δικαίως βρίσκεται σε κρίση φυσιογνωμίας και σε διαδικασία αυτοπροσδιορισμού της συνέχισης της και της επιβίωσης της. Σύγχυση ιδεών, προσώπων, σκέψεων.

Κοινός στόχος όλων η αντί-πολίτευση σε μια δημοτική αρχή, που μόλις ανέλαβε να διαχειριστεί ένα τεράστιο εγχείρημα. Την συνένωση τριών δημοτικών ενοτήτων και βεβαίως την υλοποίηση του φιλόδοξου Καλλικράτη με τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στους ΟΤΑ.

Κι όμως υπάρχει κι άλλος δρόμος…Υπάρχει ο δρόμος της δημιουργικής κριτικής μέσα από προτάσεις, υπάρχει ο δρόμος του διαλόγου και της συμμετοχής. Προϋποθέτει βέβαια πολιτική ωριμότητα και όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ρωτήσατε αλήθεια τους δημότες της δημοτικής ενότητας της Παλλήνης πως βιώνουν αυτήν την μεταβατική περίοδο; Με καρτερικότητα και ψηλές προσδοκίες. Αλλά κυρίως με καλή πρόθεση γι αυτό είναι έτοιμοι να πουν μια καλή κουβέντα για κάθε αυτονόητο στοιχείο της καθημερινότητας που βελτιώνεται. Χαίρονται γιατί στις εκτός σχεδίου περιοχές πήγε σκούπα για να καθαρίσει, χαίρονται γιατί μια- μια από τις λακκούβες κλείνουν καθημερινά στους δρόμους, χαίρονται γιατί τα αθλητικά μας κέντρα αρχίζουν να λειτουργούν σε ανθρώπινες συνθήκες, χαίρονται γιατί τα αιτήματα των δημοτών δεν χρονίζουν παραμένοντας άλυτα και γιατί δεν χρειάζεται να είσαι ο κολλητός του αντιδημάρχου για να λυθούν. Γιατί ο Δήμος κάνει τα πρώτα βήματα του στην εφαρμογή κανόνων και διαδικασιών διοίκησης.

Τέλος, υπάρχουν και οι γνωστοί άγνωστοι, που δεν λειτούργησαν ποτέ δημιουργικά και δεν συνεισέφεραν σε όποια πολιτική κοινωνική διαδικασία. Είναι αυτοί που ανώνυμα καταγγέλλουν, στήνουν διαδικτυακά ανώνυμα μαγαζάκια για μοναχικές παρέες, χωρίς πραγματικά ερείσματα στην κοινωνία.( Το διαδίκτυο έχει αποδειχθεί στην πολιτική πρακτική ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό , αρκεί να έχει ταυτότητα).

Κι όλα αυτά πριν ακόμη ξεκινήσουμε…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου