Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πούτιν και Μεντβέντεφ με γυναικεία εσώρουχα σε πίνακα που κατασχέθηκε

Με γυναικεία εσώρουχα απεικονίζονται οι Πούτιν και Μεντβέντεφ σε πίνακα που κατασχέθηκε από τη ρωσική αστυνομία.
Ο πίνακας με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας από την έκθεση με τίτλο «Ηγέτες» σε γκαλερί της Αγίας Πετρούπολης κατασχέθηκε από τις αρχές, με την αιτιολογία ότι η σατιρικού περιεχομένου έκθεση στο χώρο αυτό παραβιάζει τη νομοθεσία. Δεν δόθηκε ωστόσο καμιά διευκρίνιση σχετικά με το ποιος ακριβώς νόμος παραβιάστηκε.
Οι αστυνομικοί κατέβασαν από τους τοίχους της γκαλερί άλλο ένα έργο, που παρουσίαζε τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με το σώμα καλυμμένο με τατουάζ, καθώς και άλλους δύο, που ειρωνεύονταν δύο βουλευτές, οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», όπως ανέφερε το προσωπικό της γκαλερί.
Τα έργα αυτά ήταν ανάρμοστα και «καταφανώς πορνογραφικού χαρακτήρα», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο βουλευτής της Αγίας Πετρούπολης του οποίου το πορτρέτο συνδυαζόταν με τη σημαία του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Σε ανακοίνωση της η αστυνομία ανέφερε πως αφαίρεσαν το βράδυ της Δευτέρας, τους πίνακες έπειτα από καταγγελίες ότι παραβίαζαν το νόμο. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, όμως το ρωσικό κράτος διαθέτει σχετική νομοθεσία για προσβολή κατά των αρχών, ένα αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως κι ενός έτους.
«Αυτή ήταν μία παράνομη κατάσχεση. Δεν μας έδωσαν κανένα επίσημο έγγραφο που να απαγορεύει τη λειτουργία μας, ούτε και μία απόδειξη για την κατάσχεση των εσόδων μας», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντανσκόι, ιδιοκτήτης της γκαλερί «Το Μουσείο της Εξουσίας», που εδρεύει σε δύο δωμάτια ενός διαμερίσματος.
Πρόσθεσε ακόμη πως η αστυνομία έκλεισε την γκαλερί του, χωρίς να του δώσει εξηγήσεις για την κατάσχεση των πινάκων.
Η Αγία Πετρούπολη, που θα φιλοξενήσει την επόμενη εβδομάδα τους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20), είναι μία από τις πρώτες πόλεις στη Ρωσία που υιοθέτησαν την νομοθεσία που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου