Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σε ποιους δήμους των Μεσογείων καταργούνται κοινωφελείς επιχειρήσεις!

kedtroika

Μοιάζει με ένα κακόγουστο αστείο αλλά δυστυχώς όλα δείχνουν ότι είναι αλήθεια η εντολή που έχει δώσει η τρόικα και η οποία αφορά και τις κοινωνικές δομές τριών δήμων της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων!
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη συντάξει ένα μακροσκελή κατάλογο με πλήθος οργανισμών και δομών σε υπουργεία και ΟΤΑ όλης της χώρας τους οποίους οι τροϊκανοί ζητούν να καταργηθούν ή στην καλύτερη περίπτωση να συγχωνευθούν για να βρεθούν στην ανεργία χιλιάδες
εργαζόμενοι.
Ανάμεσα στις δομές αυτές, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το notioanatolika.gr, υπάρχουν και τρεις (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) των Δήμων Παλλήνης, Κορωπίου και Μαραθώνα!
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕΑ) του Δήμου Παλλήνης στην οποία απασχολούνται 10 εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου καθώς και περίπου 65 – 70 ωρομίσθιοι πολλών ειδικοτήτων.
Η επιχείρηση αυτή σηκώνει το τεράστιο βάρος παροχής πολιτισμού και αθλητισμού στους πολίτες του συγκεκριμένου δήμου και μάλιστα τα μέλη του – που συμμετέχουν στις δραστηριότητές της – ξεπερνούν τα 4.000!
Στον Δήμο Κορωπίου υπό κατάργηση βαίνει η εξαιρετικά κερδοφόρα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ) στην οποία απασχολούνται 5 εργαζόμενοι με σχέση Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και περίπου 15 – 17 συμβασιούχοι οι οποίοι αμείβονται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ή με συμβάσεις έργου.
Στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ) εξάλλου απασχολούνται 13 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 11 με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και 2 – οι οποίοι μάλιστα είναι άτομα με ειδικές ανάγκες – με συμβάσεις!
Οι συγκεκριμένες τρεις Επιχειρήσεις βρίσκονται στον μακρύ κατάλογο των 250 και πλέον οργανισμών διαφόρων μορφών τις οποίες σκοπεύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης να καταργήσει ή να συγχωνεύσει με στόχο να απολυθούν συνολικά 15.000 εργαζόμενοι του δημοσίου.
Σε ό,τι αφορά τα Μεσόγεια θα βρεθούν στον δρόμο περισσότερα από 100 άτομα τα οποία προσέφεραν ουσιαστικές υπηρεσίες σε συγκεκριμένους τομείς των δήμων.
Παράλληλα βέβαια υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο το οποίο σίγουρα προσμετράται στα αρνητικά αφού η διάλυση των κοινωφελών αυτών επιχειρήσεων θα στερήσει από τους πολίτες της δυνατότητα να έχουν με ελάχιστη δαπάνη, επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό!
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τόσο οι τρεις δήμαρχοι όσο και οι υπεύθυνοι των Κοινωφελών Επιχειρήσεων δεν γνώριζαν τίποτε μέχρι το μεσημέρι οπότε επικοινώνησε μαζί τους το notioanatolika.gr προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί μη λαμβάνοντας ούτε στο ελάχιστο υπόψη ποιά είναι η προφορά των επιχειρήσεων αυτών αλλά και πόσο επιβαρύνουν τους δήμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου