Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καταργούνται οριστικά με το μνημόνιο Νο 2 θέσεις αντιδημάρχων και οι αμοιβές τους



Σειρά μέτρων άμεσης εφαρμογής, που θα περιλαμβάνονται στο νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό, συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται εξοικονόμηση 3,2 δισ. ευρώ εντός του 2012 από τον περιορισμό των δαπανών για φάρμακα, για επιδοτήσεις κατοικιών απομακρυσμένων περιοχών, αμυντικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις, αμοιβές αντιδημάρχων αλλά και περικοπή 550 θέσεων αντιδημάρχων.
Οριστικά και αμετάκλητα θεωρείται κομμένο σε όλη την Ελλάδα το 1/3 περίπου των αντιδημάρχων. Με την χθεσινή υπερψήφιση από τη Βουλή του μνημονίου Νο 2 οι κάποιες αμυδρές ελπίδες των αντιδημάρχων να παραμείνει αμετάβλητος ο αριθμός τους με την καθιέρωση πιθανής προαιρετικότητας εξαλείφτηκε.
Συγκεκριμένα μόλις στην 2η σελίδα του μνημονίου Νο 2, υπάρχει ρητή αναφορά στους αντιδημάρχους και στους ειδικούς συνεργάτες ως εξής : «Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ» και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει πριν την πρώτη εκταμίευση. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί το εδάφ. ββ του άρθρου 1 παρ. 2.α του ψηφισθέντος νόμου . Έτσι οι αντιδήμαρχοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους αν και οι δήμαρχοι θα ήθελαν περισσότερους και για να αναθέτουν τομείς ευθύνης, αλλά και για την ικανοποίηση φιλοδοξιών στην κατανομή αξιωμάτων. Ακόμη και αν ο σχετικός νόμος δεν ψηφιστεί πριν τις εκλογές, θεωρείται βέβαιο ότι λόγω του μνημονίου Νο 2 θα ψηφιστεί από την όποια επόμενη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου