Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΕ!

"Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απέρριψαν την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, να παραστούν στις 9 Μαΐου στη Μόσχα, στη στρατιωτική παρέλαση για τα 70 χρόνια από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας.
Η απόρριψη της πρόκλησης για να τιμήσουν το 'Επος που έγραψε ο Σοβιετικός Λαός με τον Κόκκινο Στρατό του στον τιτάνιο αγώνα για την ήττα του φασιστικού τέρατος, καταδιώκοντας τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα μέχρι τη «φωλία» του ναζισμού, στο Βερολίνο, και τη συνθηκολόγηση, συνιστά πρωτοφανή πρόκληση ιστορικών διαστάσεων από τους κυρίαρχους πολιτικούς κύκλους της γερμανοκρατούμενης ΕΕ.
Οι κυρίαρχοι της ΕΕ προφασίστηκαν την βοήθεια που παρέχει , δήθεν, την βοήθεια που παρέχει η Ρωσία στους αντάρτες της Νοβορωσίας.
Η κίνησή τους αυτή αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση στην ιστορική μνήμη και για έναν επιπλέον λόγο. Δεν θα παραστούν στα 70 χρόνια από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη του Κόκκινου στρατού , ενώ την ίδια ώρα στηρίζουν τη συμμαχία νεοφιλελεύθερων και Ναζί του Κιέβου μαζί με τους αμερικανούς συμμάχους τους.
Η προκλητική τους στάση αυτή συνιστά όνειδος για την ευρωπαϊκή ιστορία και μέγιστη απρέπεια για τους χιλιάδες νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας." (...)

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου