Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Διάλυση «fast track» για τον ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ως παράτυπη τη διαδικασία σύστασης της επιτροπή αξιολόγησης δομών και προσωπικού.
     
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ως παράτυπη τη διαδικασία σύστασης της επιτροπή αξιολόγησης δομών και προσωπικού

Της Ντάνι Βέργου

Παράτυπα, με κατεπείγουσα διαδικασία μέσω τηλεφωνικών κλήσεων προς τα άτομα που σήμερα τη συγκροτούν, συστήθηκε την περασμένη εβδομάδα η επιτροπή αξιολόγησης για τις δομές και το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με στόχο τη «fast track» διάλυση του Οργανισμού μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ, Αθανάσιος Αποστολόπουλος.

Επικεφαλής της δεκαμελούς επιτροπής, που συνεδρίασε για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή και σήμερα συνεδριάζει για δεύτερη φορά, είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, ενώ συμμετέχουν μέλη του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του ΕΟΠΥΥ. «Χωρίς να εφαρμοστούν οι κανόνες του δικαίου της δημόσιας διοίκησης, χωρίς επίσημο διοικητικό έγγραφο για τη σύσταση της επιτροπής και χωρίς υπηρεσιακό έγγραφο που επίσημα προσκαλεί, αναθέτει καθήκοντα στα μέλη της. Με μόνο ένα τηλεφώνημα συγκροτήθηκε μη νόμιμα η επιτροπή που θα κρίνει το μέλλον του ΕΟΠΥΥ», επισημαίνει ο Αθ. Αποστολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου