Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ούτε τώρα η ανάκτηση της κρατικής ενίσχυσης απο την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.


Επιμένει το Ελληνικό Δημόσιο να αρνείται να ανακτήσει την παράνομη κρατική ενίσχυση από την Ελληνικός Χρυσός, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Ο λόγος για τα 15,34 εκατομμύρια ευρώ τα οποία η Κομισιόν έκρινε μετά από έρευνά της το 2011 ότι συνιστούσαν κρατική ενίσχυση, αφού η πώληση έγινε χωρίς δημόσιο διαγωνισμό και με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα αλλά και με μη δικαιολογημένες φοροαπαλλαγές.

Η προθεσμία που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για να ανακτήσει τα εν λόγω χρήματα συν τους τόκους ήταν η 23η Ιουνίου 2011.

Το 2012 η Επιτροπή άσκησε την παρούσα προσφυγή εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν είχε λάβει εντός των προθεσμιών όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση της αποφάσεώς της: “Με τη σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι μέχρι τις 23/6/2011 η Ελλάδα δεν είχε λάβει κανένα μέτρο εκτέλεσης της αποφάσεως της Επιτροπής και ότι η επίμαχη ενίσχυση, στο σύνολό της, δεν είχε ανακτηθεί.

Διαπιστώνει επίσης ότι η αίτηση παρατάσεως κοινοποιήσεως πληροφοριών που υπέβαλε η Ελλάδα δεν περιείχε καμία αιτιολογία βάσει της οποίας η Επιτροπή θα μπορούσε να αποφανθεί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου