Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Πώς ο Μάνος θα ξεπουλήσει την Ελλάδα


MANOSΟ Στέφανος Μάνος μαυρίστηκε στις προηγούμενες εκλογές, με συνεταίρο τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο συνδικαλιστή του χώρου των ομοφυλόφιλων. Σ’ αυτές τις εκλογές, ο Μάνος αποφάσισε να αλλάξει συνέταιρο και θα συνεργαστεί με τον Θ. Τζήμερο της εξοχότατης κ. Μέρκελ. Είχε προηγηθεί ο συνεταιρισμός του Μάνου με το ΠΑΣΟΚ, όταν το 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου τον είχε συμπεριλάβει στην 3η (και εκλέξιμη θέση) στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Από τότε φαίνεται ότι ο Στέφανος Μάνος αρέσκεται σε συνεταιρισμούς με νεοφιλελεύθερους Πασόκους.
Λίγους μήνες πριν, τον Οκτώβριο του 2011, ο Μάνος δημιούργησε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΚΑΠΠΑ, με αντικείμενο την πώληση της περιουσίας του ελληνικού κράτους προκειμένου να μειωθεί το χρέος. Συνέταιρος του Μάνου στην ΜΚ Οργάνωση ΚΑΠΠΑ έχει τον Γιάννη Στουρνάρα, γνωστό από το βασικό ρόλο που είχε στην περίοδο της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη. Ο Γ. Στουρνάρας υπήρξε ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της
Ελλάδας από το 1986 μέχρι το 2004. Την περίοδο που ο Σημίτης μαγείρευε τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ, ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων κι είχε βασικό ρόλο στις διαδικασίες.
Όπως θα θυμάστε, η γερμανική εταιρεία Roland Berger (σύμβουλος της Μέρκελ), είχε προτείνει το 2011 την πώληση της ακίνητης περιουσία του ελληνικού κράτους με στόχο τη συγκέντρωση 125 δις ευρώ. Το σχέδιο Eureka, όπως είχε ονομαστεί, προέβλεπε την μεταβίβαση αεροδρομίων, λιμανιών, ακινήτων και άλλων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων σε μια νέα εταιρεία που θα ιδρυόταν, έναντι 125 δις ευρώ.
Η ΜΚ Οργάνωση ΚΑΠΠΑ του Στέφανου Μάνου και του Γιάννη Στουρνάρα έχει ένα παρόμοιο σχέδιο με εκείνο των Γερμανών συμβούλων της Μέρκελ. Σύμφωνα με το σχέδιο των Μάνου και Στουρνάρα η δημόσια περιουσία, αξίας 300 δις ευρώ, θα αποτιμηθεί εκ νέου από ξένους εκτιμητές. Όλα τα ακίνητα του δημοσίου θα περάσουν σε 15 εταιρείες που θα δημιουργηθούν. Κάθε εταιρεία θα εκδώσει δεκαετή ομόλογα, με εγγύηση τα ακίνητα του Δημοσίου, που θα αγοράσουν ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες, κλπ. Από την πώληση των ομολόγων θα προκύψουν 100 δις ευρώ, θα οποία θα δοθούν στους ξένους δανειστές, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά 50% του ΑΕΠ. Αν το δημόσιο δεν θα μπορεί να ξεπληρώσει το ομόλογο όταν λήξει, τότε τα ακίνητα θα περνάνε στην ιδιοκτησία των ιδιωτών δανειστών-αγοραστών κάθε ομολόγου.
Θα πείτε: εντάξει μωρέ, το πολύ-πολύ ο Μάνος να βγει βουλευτής μαζί με το άλλο λουλούδι του νεοφιλελευθερισμού, τον Τζήμερο. Δεν είναι έτσι. Το κατεστημένο που έφερε τη χώρα στη χρεωκοπία και το λαό στην απόγνωση, έχει πολλά πλοκάμια στα παιχνίδια της εξουσίας. Απόδειξη; Ο συνεταίρος του Μάνου στη ΜΚ Οργάνωση ΚΑΠΠΑ, ο πράσινος τεχνοκράτης Γιάννης Στουρνάρας είναι σήμερα υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

stournarasmanos258
ο Στέφανος Μάνος με το Γιάννη Στουρνάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου