Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης


Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της 02- 01- 2011
συνεδρίασης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 001/2011
ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
ΠΕΡΙ: Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού 
Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης.

Σήμερα στις 02 του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2011, ημέρα Κυριακή, και ώρα 10:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης συνήλθε σε ειδική δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Ιθάκης 12 ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 01/29-12-2010 έγγραφη πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους κυρίου Φωτίου Αβαρκιώτη, κατά τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).
Παρόντος και του Δημάρχου κ. Αθανασίου Ζούτσου, διαπιστώθηκε από τον Προεδρεύοντα στη συνεδρίαση παραπάνω αναφερόμενο Δημοτικό Σύμβουλο, πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο μελών τριάντα τριών (33) παραβρέθηκαν παρόντα τριάντα δύο (32) μέλη και ονομαστικά οι:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ:
ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΛΕΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ -ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΜΠΑΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ - ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ- ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΜΕΡΤΖΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΧΕΙΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ -ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΖΙΝΕΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ - ΛΕΒΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΒΙΤΣΙΟΣ AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ- ΚΟΥΤΣΙΚΟΥΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ - ΒΕΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΣΜΥΡΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΛΑΚΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ- ΜΗΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
ΓΑΒΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΠΟΝΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
(οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και προσκλήθηκαν νόμιμα)
Κληθείς παρίσταται και ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Ο Προεδρεύων Δημοτικός Σύμβουλος ανέθεσε τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του Συμβουλίου στη Δημοτική Υπάλληλο κ. Λευκαδίτου Χρυσάνθη 
Σύμφωνα με την παρ 1 του άρθρου 64 του ν. 3852/10, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής (ή στην περίπτωση αυτής της δημοτικής περιόδου την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου σύμφωνα με την παρ.3 άρθρο 64 Ν.3852/2010), το δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου.
Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία προεδρεύει ο σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο, το σώμα εκλέγει, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του. 
Ο πρόεδρος προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό, ο αντιπρόεδρος προτείνεται από τη μείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο γραμματέας από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο σύμβουλος που προεδρεύει αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του δήμου.
Στη συνέχεια κάλεσε, κατά τις διατάξεις του άρθρου 64 Ν.3852/2010, τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό να εκλέξει, μεταξύ των μελών του και με απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, τον υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και αν δεν επιτευχθεί η εκλογή με την απόλυτη πλειοψηφία, να επαναληφθεί η ψηφοφορία για δεύτερη φορά και αν πάλι δεν επιτευχθεί η εκλογή με την απόλυτη πλειοψηφία ή υπάρξει ισοψηφία να γίνει τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, προκειμένου να εκλεγεί ο υποψήφιος ο οποίος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα διενεργηθεί κλήρωση την οποία διενεργεί ο Προεδρεύων Δημοτικός σύμβουλος.
Κατά τον ίδιο τρόπο και με την ίδια διαδικασία κάλεσε τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να εκλέξουν τον υποψήφιο για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και το σύνολο των συμβούλων των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, να εκλέξουν τον υποψήφιο για το αξίωμα του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που η μείζονα μειοψηφία δεν υποδείξει υποψήφιο αντιπρόεδρο ή η ελάσσονα μειοψηφία δεν υποδείξει γραμματέα, αυτοί υποδεικνύονται από την ελάσσονα ή τη μείζονα μειοψηφία αντίστοιχα και σε διαφορετική περίπτωση από την πλειοψηφία.
Αρχίζει η α΄ φάση ανάδειξης υποψηφίων .
Από τους Συμβούλους της πλειοψηφίας έθεσε υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου ο δημοτικός σύμβουλος Μπουντουβάς Αναστάσιος.
Ακολούθησε κατ΄ εφαρμογή της παρ 2 του άρθρου 64 του ν. 3852/10 η διαδικασίαεκλογής υποψηφίου για το αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη πλειοψηφία.
Για το αξίωμα του Προέδρου δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης οι υποψηφιότητες, σύμφωνα με τα παραπάνω, ανήλθαν σε μία (1). 
Μετά το πέρας της παραπάνω μυστικής ψηφοφορίας επί συνόλου ψηφισάντων 19 δημοτικών συμβούλων, διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι ο υποψήφιος κ. Μπουντουβάς Αναστάσιος συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και συγκεκριμένα 19 ψήφους υπέρ.
Ως εκ τούτου εκλέγεται από την ψηφοφορία αυτή υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης ο Μπουντουβάς Αναστάσιος. 
Από τους Συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνέχεια κλήθηκαν να εκλέξουν τον υποψήφιο για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υποψηφιότητα για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίουέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Καλαντζής Νεκτάριος.
(στο σημείο αυτό προσήλθε ο δημοτικός σύμβουλος Γιαννουσόπουλος Δημήτριος )
Ακολούθησε, κατ΄ εφαρμογή της παρ 2 του άρθρου 64 του ν. 3852/10, η διαδικασία εκλογής υποψηφίου για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για το αξίωμα του Αντιπροέδρου δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης οι υποψηφιότητες, σύμφωνα με τα παραπάνω, ανήλθαν σε μία (1 ). 
Μετά το πέρας της παραπάνω μυστικής ψηφοφορίας επί συνόλου ψηφισάντων 10 δημοτικών συμβούλων, διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι ο υποψήφιος κ. Καλαντζής Νεκτάριος συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και συγκεκριμένα 10 ψήφους υπέρ.
Ως εκ τούτου εκλέγεται από την ψηφοφορία αυτή υποψήφιος για το αξίωμα του Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης ο Καλαντζής Νεκτάριος. 
Στη συνέχεια, κατ΄ εφαρμογή της παρ 2 του άρθρου 64 του ν. 3852/10, οι σύμβουλοι των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, κλήθηκαν να εκλέξουν τον υποψήφιο για το αξίωμα του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. 
Ο δημοτικός σύμβουλος Γαβράς Νικόλαος δήλωσε ότι θα απέχει από τη συζήτηση και τη ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου γραμματέα δημοτικού συμβουλίου. 
Υποψηφιότητα για το αξίωμα του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου έθεσε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Μπουλμπασάκος Γεώργιος.
Για το αξίωμα του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης οι υποψηφιότητες, σύμφωνα με τα παραπάνω, ανήλθαν σε μία (1 ). 
Μετά το πέρας της παραπάνω μυστικής ψηφοφορίας επί συνόλου ψηφισάντων 2 δημοτικών συμβούλων, διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι ο υποψήφιος κ. Μπουλμπασάκος Γεώργιος, συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και συγκεκριμένα 2 ψήφους υπέρ.
Ως εκ τούτου εκλέγεται από την ψηφοφορία αυτή υποψήφιος για το αξίωμα τουΓραμματέα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης ο Μπουλμπασάκος Γεώργιος. 
Μετά το πέρας της αναφερόμενης διαδικασίας και αφού αναδείχθηκαν οι υποψήφιοι για τα αξιώματα του Προεδρείου, ο Προεδρεύων κάλεσε όλα τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προβούν, με μυστική ψηφοφορία, στην εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίουγια τη διετία 2011- 2012, ξεχωριστά για κάθε αξίωμα, ανάμεσα στους εκλεγέντες υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που αναδείχθηκαν με την παραπάνω διαδικασία.
Ειδικότερα για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό αναδείχθηκε ως υποψήφιος ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπουντουβάς Αναστάσιος.
Κλήθηκαν, κατ΄ εφαρμογή της παρ 2 του άρθρου 64 του ν. 3852/10, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, και οι τριάντα τρεις (33) παρόντες, να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της εκλογής του για το συγκεκριμένο αξίωμα. 
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο προταθείς Μπουντουβάς Αναστάσιος συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Συμβουλίου, ήτοι :
Ψήφισαν τριάντα τρεις (33) δημοτικοί σύμβουλοι. 
Επί συνόλω τριάντα τριών (33) ψηφοδελτίων έλαβε: 30 υπέρ – 2 λευκά - 1 άκυρο
οπότε και εκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια ο Προεδρεύων ενημέρωσε ότι για το αξίωμα του Αντιπροέδρουτου δημοτικού συμβουλίου υποψήφιος από τη μείζονα μειοψηφία αναδείχθηκε ο Καλαντζής Νεκτάριος.
Κλήθηκαν, κατ΄ εφαρμογή της παρ 2 του άρθρου 64 του ν. 3852/10, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, και οι τριάντα τρεις (33) παρόντες, να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της εκλογής του για το συγκεκριμένο αξίωμα. 
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο προταθείς Καλαντζής Νεκτάριος συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Συμβουλίου, ήτοι : 
Ψήφισαν τριάντα τρεις (33) δημοτικοί σύμβουλοι. 
Επί συνόλω τριάντα τριών (33) ψηφοδελτίων έλαβε: 28 υπέρ – 4 λευκά - 1 άκυρο
οπότε και εκλέγεται στη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια ο Προεδρεύων ενημέρωσε ότι για το αξίωμα του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υποψήφιος από τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις αναδείχθηκε ο Μπουλμπασάκος Γεώργιος.
Κλήθηκαν, κατ΄ εφαρμογή της παρ 2 του άρθρου 64 του ν. 3852/10, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, και οι τριάντα τρεις (33) παρόντες, να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της εκλογής του για το συγκεκριμένο αξίωμα. 
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο προταθείς Μπουλμπασάκος Γεώργιος συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Συμβουλίου, ήτοι :
Ψήφισαν τριάντα τρεις (33) δημοτικοί σύμβουλοι. 
Επί συνόλω τριάντα τριών (33) ψηφοδελτίων έλαβε: 28 υπέρ – 4 λευκά - 1 άκυρο
οπότε και εκλέγεται στη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά την παραπάνω διαδικασία το Δημοτικό Συμβούλιο, και όπως φαίνεται και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.
Εκλέγει με απόλυτη πλειοψηφία Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διετία 2011 – 2012, ως εξής:
α. Πρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος ο κ. Μπουντουβάς Αναστάσιος
β. Αντιπρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καλαντζής Νεκτάριος 
γ. Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουλμπασάκος Γεώργιος. 
Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 001/2011
Ο Προεδρεύων
Δημοτικός Σύμβουλος
Αβαρκιώτης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου