Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

τι ειπε ο Μπουλμπασακος

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

"νέος ΔΗΜ.Ο.Σ." : Κανένας δημότης μόνος του στην κρίση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέδειξε ο επικεφαλής της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας Γιώργος Μπουλμπασάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο καταθέτοντας προτάσεις με σύνθημα «κανένας δημότης μόνος του στην κρίση». Ο κ. Μπουλμπασάκος στην ομιλία του κατέθεσε μια σειρά προτάσεις που θα βοηθήσουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Παλλήνης – με αφορμή την συζήτηση για τα δημοτικά τέλη, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων. Ταυτόχρονα εισηγήθηκε τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης για την Δημοτική Κοινότητα Γέρακα να είναι στα επίπεδα της Παλλήνης – η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Ζούτσου- καθώς και μέτρα ανακούφισης για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Στην παρέμβασή του κ. Μπουλμπασάκος είπε τα εξής:

«Η χώρα περνάει δύσκολα. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει το κόστος του κοινωνικού κράτους. Πρέπει να πρωτοστατήσει σε δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής. Δεν πρέπει να σπάσει ο κοινωνικός ιστός. Η Δημοτικής Οικολογική Συνεργασία έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων σε αυτή την κατεύθυνση». Ενδεικτικά ανέφερε την έκδοση «Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης» όπου οι κάτοχοι θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες σε προσιτές τιμές ή με έκπτωση, ύστερα από συμφωνία του οικείου Δήμου με τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς. «Ζητάμε η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εντάξει το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Για τα θέματα που αφορούν τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης η πρόταση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας είναι:
  • Απαλλαγή των ανέργων από τα τέλη.
  • Μείωση 50% στους ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους, πολύτεκνους και όσοι έχουν εισόδημα κάτω από το επίπεδο της φτώχειας.
  • Μείωση στη Δημοτική Κοινότητα Γέρακα στα επίπεδα της Παλλήνης 1,07 ανά τ.μ. των δημοτικών τελών από 1,36.
Ο κ. Μπουλμπασάκος υπενθύμισε ότι η μείωση τελών υπήρχε στα προεκλογικά προγράμματα όλων των συνδυασμών. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της παράταξης του κ. Ζούτσου αναφέρεται η μείωση για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και η συνολική μείωση των τελών για ολόκληρο τον Δήμο.

«Η πρότασή μας μπορεί να υιοθετηθεί γιατί βοηθάει και στη μελλοντική ενοποίηση των τελών που προβλέπεται για το 2012» είπε ο επικεφαλής της ΔΗΜ.Ο.Σ. προσθέτοντας ότι η απώλεια κάποιων εσόδων μπορεί να προέλθει με εξοικονόμηση πόρων από άλλες δράσεις του δήμου.

Ο κ. Μπουλμπασάκος τέλος τόνισε ότι τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του δήμου - τα περίφημα 10 εκατομμύρια ευρώ που έλεγε προεκλογικά ο κ. Ζούτσος έγιναν 6 σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρέπει να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των δημοτών. «Ο δήμος δεν είναι επιχείρηση για να επιδιώκει κέρδη και υπεραξίες» είπε.

Για την συμμετοχή μας σε Επιτροπές και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Παλλήνης

Ο επικεφαλής της ΔΗΜ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα εξής:
« Ως συνδυασμός θα διεκδικήσουμε το ποσοστό που μας αναλογεί, Θα προτείνουμε ενεργούς πολίτες, όχι κατά ανάγκη ψηφοφόρους μας. Θα έχουμε προτάσεις για πρόσωπα σε όλους τους φορείς, όταν μετά από ενάμισι μήνα θα προκύψει συγχώνευση. Σε αυτή την μεταβατική περίοδο ως συνδυασμός και με την δική μου παρουσία, ζητάμε αναλογικά την εκπροσώπησή μας».

Παλλήνη 21/1/2011
Το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου