Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αποκάλυψε την συνωμοσία ισλαμιστών – CIA και δολοφονήθηκε μαζί με τα παιδιά του.

 olympiada


Σκότωσαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας. Οι εφημερίδες έγραψαν ότι “σκότωσε τα παιδιά του και αυτοκτόνησε”. Ο λόγος; Μία τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι πρόσφατα είχε παρουσιάσει “συμπτώματα παράνοιας”. Κάτι σαν τον Εβραίο πράκτορα της Μοσάντ που αποκάλυψε σε Αμερικανο δημοσιογράφο ότι η υπηρεσία αναλαμβάνει συμβόλαια εξόντωσης Ιρανών επιστημόνων με χρήματα της “εχθρικής” Σαουδικής Αραβίας. Βρέθηκε και αυτός νεκρός στο κελί του.
Ο Αμερικανός βετεράνος που έκανε την πραγματογνωμοσύνη στην επίθεση της 11ης

Σεπτεμβρίου, υποστήριξε ότι η ενέργεια χρηματοδοτήθηκε από την Σαουδική Αραβία, ενώ οι τρομοκράτες “πιλότοι” εκπαιδεύτηκαν από άνδρες των Αμερικανικων μυστικών υπηρεσιών. Ανέφερε μάλιστα και τους τόπους εκπαίδευσης.
Το αμερικάνικο βαθύ κράτος που υφάρπαξε τα δικαιώματα των πολιτών με το άλλοθι της ασφάλειας δολοφόνησε μια γενναία φωνή που είχε το θάρρος να πει την αλήθεια. Η Σαουδική Αραβία παρέμεινε μονοπώλιο στο πετρέλαιο και συνεχίζει την χρηματοδότηση όλων των ισλαμιστών που σφάζουν έθνη με την υποστήριξη της Δύσης.

Και για να μην τολμήσει κανείς να κουνηθεί σκότωσαν ό,τι ζωντανό υπήρχε στο σπίτι. Τα παιδιά του μέχρι και το σκυλί του.

Αυτό είναι το κράτος της Κλιντόνιας και Ομπαμιανής “δημοκρατίας”

Ο συγγραφέας του νέου βιβλίου (11 Σεπτεμβρίου η αλήθεια) δολοφονήθηκε μαζί με τα παιδιά του


Ο πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρείας ο Phillip Marshall έχει περάσει πολύ χρόνο κοντά στη Santa Barbara πέρυσι για την προετοιμασία της απελευθέρωσης του αμφιλεγόμενου βιβλίου του σχετικά με τη συνωμοσία της 9/11 “The Big Bamboozle:. 9/11 και ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας”
Κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας και πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Marshall έλεγε γιατί το έργο του κατηγορεί την κυβέρνηση Μπους.
Ο Marshall συνέχισε λέγοντας: “Ο πραγματικός λόγος που η επίθεση ήταν επιτυχής, είναι λόγω μίαςεσωτερικής στρατιωτικής δράσης και συντονισμένης εκπαίδευσης που προετοίμασε τους αεροπειρατές της πτήσης. Έχουμε δεκάδες έγγραφα που αποδεικνύουν 100% ότι αυτή η εκπαίδευση πτήσεων πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, Φλόριντα και την Αριζόνα 18 μήνες πριν από την επίθεση.”
Ο Marshall είπε ότι ήξερε ότι το βιβλίο του θα βάλει πολλούς ανθρώπους εναντίον του, ενώ είχε μιλήσει σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Σε έκθεση του σερίφη της κομητείας όπου διέμενε: ο Phillip Marshall και τα παιδιά του, η Macaila Marshall 14 ετών, και ο Άλεξ Μάρσαλ, 17 ετών βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, και η αιτία του θανάτου ήταν ένα ενιαίο τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι για όλους, είπε ο ιατροδικαστής. Ο σκύλος της οικογένειας βρέθηκε επίσης νεκρός από μια σφαίρα σε μια κρεβατοκάμαρα.
Η μητέρα των παιδιών του, ταξίδευε για εργασία στην Τουρκία, κατά τη στιγμή της σφαγής.
Αποκάλυψη
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2275258/Phillip-Marshall-Former-airline-pilot-conspiracy-theorist-shot-dead-teenage-children-dog-turning-gun-himself.html

Κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο αποφασίστηκε στο Eurogroup

Κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο αποφασίστηκε στο Eurogroup: Κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο αποφασίστηκε στο Eurogroup

Το μοντέλο ισοπέδωσης για τράπεζες και καταθέσεις

Το μοντέλο ισοπέδωσης για τράπεζες και καταθέσεις – Η Εθνική κρατικοποιείται, Alpha και Πειραιώς παραμένουν εν δυνάμει ιδιωτικές και οι μικρές σπάνε σε good και bad – To Plan Β περιλαμβάνει φόρο επί του κεφαλαίου των καταθέσεων έως 10%


Το βασικό στρατηγικό σχέδιο της Τρόικα για την Ελλάδα έχει καθοριστεί με επίκεντρο τις τράπεζες.
Η Εθνική θα κρατικοποιηθεί.
Οι Alpha και η Πειραιώς θα παραμείνουν εν δυνάμει ιδιωτικές.
Οι μικρές τράπεζες, δεν είναι σαφές αν θα είναι όλες ή σχεδόν όλες θα σπάσουν σε good και bad bank.
Στην περίπτωση αυτή ίσως επιχειρήσουν να ενσωματώσουν όλες τις good bank που θα προκύψουν με το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο.
Οι δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών θα ενσωματωθούν σε μια και θα πωληθούν αρκεί να βρεθεί η φόρμουλα ανακεφαλαιοποίησης καθώς χρειάζονται περίπου 2 με 2,2 δις ευρώ κεφάλαια.
Δυστυχώς το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει και θα εφαρμόσει η Τρόικα είναι ισοπεδωτικό και όχι αναπτυξιακό.
Η κρατικοποίηση της Εθνικής δεν ισοδυναμεί με resolution καθώς δεν θα σπάσει σε good και bad bank αλλά η μη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων θα οδηγήσει την μετοχή στο ναδίρ περίπου στα 0,10 με 0,20 ευρώ.
Η Εθνική θα παραμείνει για 5 χρόνια στο κράτος υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ της Τρόικα δηλαδή.
Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει προφανώς ιστορικό πισωγύρισμα καθώς η κατεξοχήν ιδιωτική Eurobank θα περάσει στον έλεγχο του κράτους.
Αντί το σχήμα να ιδιωτικοποιείται, κρατικοποιείται και η εξέλιξη αυτή δεν είναι ο ορθός δρόμος για την ανάκαμψη του banking και την ανάταξη και επανεκκίνηση της οικονομίας.
Οι Alpha bank και οι Πειραιώς θα παραμείνουν εν δυνάμει ιδιωτικές.
Θα κερδίσουν ουσιαστικά 3 χρόνια ιδιωτικής ζωής και αν έως τώρα δεν έχουν αλλάξει πολλά και ουσιώδη πράγματα στην Ελλάδα θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους και αυτές.
Δυστυχώς η έννοια εν δυνάμει ιδιωτικές αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα.
Οι μικρές τράπεζες, θα καταστραφούν αν όχι όλες οι περισσότερες.
Δυστυχώς η στρατηγική της Τρόικα για τις μικρές τράπεζες δεν είναι ισότιμη με τις μεγάλες συστημικές τράπεζες,  είναι καταστροφική καθώς δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία στον ιδιώτη μέτοχο των μικρών ιδιωτικών τραπεζών.
Για τις κυπριακές το σχέδιο είναι οι δραστηριότητες στην Ελλάδα κοντά 23 με 24 δις ευρώ ενεργητικό να ομογενοποιηθούν να ανακεφαλαιοποιηθούν με 1 δις από το ΤΧΣ και 1 δις ευρώ από την Κύπρο και να πωληθούν.
Ωστόσο εύκολα αναφέρεται η λέξη ανακεφαλαιοποίηση και πώληση αλλά ουσιαστικά το μέλλον είναι άκρως αβέβαιο.

Το plan B στην περίπτωση που η Ελλάδα εκ νέου εκτροχιαστεί

Στην περίπτωση που η Ελλάδα εκτροχιαστεί, υπάρχει σχέδιο από την Τρόικα να επιβάλλει φόρο επί των κεφαλαίων των καταθέσεων έως 10%.
Δηλαδή στα 100 χιλιάδες ευρώ τα 10 χιλιάδες θα καταλήξουν στο κράτος.
Στα 162 δισ ευρώ καταθέσεων τα 16,2 δις ευρώ θα κατέληγαν στο κράτος.
Ωστόσο το σχέδιο αυτό θεωρείται plan B και θα ενεργοποιηθεί μόνο αν εκτροχιαστεί η Ελλάδα και επιδεινωθούν δραματικά οι οικονομικές συνθήκες.
Σε αυτή την φάση δεν διαφαίνεται αλλά σίγουρα και δεν αποκλείεται.

www.bankingnews.gr

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»...



Ερμηνείες - αστειάκια τέλος. Δεν έκαναν λάθος οι τρεις κι ο εις, τις προάλλες στη Βουλή. Δε διόρθωσαν την ψήφο τους με δηλώσεις αποκήρυξης, σαν κι αυτές που σε άλλες εποχές ζήταγαν απ' τους κομμουνιστές για να τους επιτρέψουν να ζήσουν. Ηξεραν και τι έκαναν και γιατί. Την υπογράμμισαν. Κι ήταν εθελοντικά ντυμένοι το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου. Ο καθείς εφ ω ετάχθη. Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης μαζεύει προικιά ψηφαλάκια στην Κρήτη, όπου υπάρχει σθεναρή μεν αντίσταση στη Χρυσή Αυγή, αλλά είναι κι εκεί που οι τραμπούκοι με τα κοντομάνικα δίνουν σκληρό αγώνα, τη δικιά τους Μάχη της Κρήτης - αίσχος, να αποναζιστικοποιηθούν με αντιμεταναστευτικές βεντέτες. Δεν συγχώρεσε το κόμμα του απ' το οποίο διεγράφη και επανήλθε με την ουρά κάτω απ' τα σκέλια, και βρήκε μια κατά τη γνώμη του ανώδυνη ευκαιρία να την κουνήσει επιδεικτικά και μάλιστα με ωραία φωτογραφία στα ΜΜΕ. Ηταν το μνημόνιο ΙΙ στις 13 Φλεβάρη του 2012, όταν κρύφτηκε και δεν πήγε στη Βουλή παρά την πρωθυπουργική εντολή περί κομματικής πειθαρχίας. Κλασική νομιμοποίηση της ακροδεξιάς αποπειράθηκε να πετύχει, δίνοντας μια ευκαιρία στους ψηφοφόρους που έχασε η ΝΔ προς τη ΧΑ να ζητήσουν συγνώμη και να επιστρέψουν στην κούνια που τους κούναγε. Νέος είναι, ωραίος είναι, στιβαρός είναι, τι έχει να ζηλέψει απ' τον Ηλία του δέκατου έκτου ναζιστικού υπογείου. Με την ψήφο και με την εξήγησή του, κυρίως, έδωσε χαστούκια σε όλους. Μάγκας. Ευάερος ευήλιος εφαψίας της μαύρης νομιμότητας. Θα πει ότι προσέφερε ψηφοθηρικές υπηρεσίες στο κόμμα του και θα απαιτήσει και βραβείο ως γραμματέας.

Τον Γιάννη Καράμπελα τον συνάντησα να καπνίζει, χωρίς πρόσκληση βεβαίως, στον... φιλόξενο προθάλαμο των γραφείων του ΚΚΕ στη Βουλή μαζί με τον Χρήστο Παππά το χρυσαυγίτη. Οπότε εικάζω ότι εκεί, στη φωλιά του εχθρού, υπό τη μάσκα εξαρτημένου καπνιστού, θα του εξήγησε την υπερασπιστική γραμμή που χάραξε για τον υπερπροστατευμένο Κασιδιάρη το μη παρευρεθέν αρχηγικό ζεύγος. Παρασύρθηκε απ' το κοινό τους πάθος για καπνό χωρίς φωτιά, για να βγει απ' την αφάνεια στο φως. Αλλωστε, τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται όταν σου έχουν τηλεφωνήσει απ' του Μαξίμου να μην μπεις στην κούρσα για Κεφαλογιάννης στη θέση του γραμματέα της ΝΔ. Εγγράφεις εικόνα στιβαρού Βοιωτού, που όμως ως φέρνων και ολίγον σε Τζορτζ Κλούνεϊ, τσιμπά, έστω και για λίγο, απ' το γλυκό της εκδίκησης. Καληνύχτα και καλή τύχη στο αυτονόητο που γίνεται τατουάζ. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έκανε συνειδητά φάουλ. Το πήρε πίσω μόνον όταν του τηλεφώνησαν και του είπαν πως αλλοιώνει τον αγώνα του αρχηγού του να πουλήσει τη «βία των άκρων». Ως γνωστόν, κι οι χουλιγκάνοι ψηφίζουν και περιθάλπουν και κρύβουν χρυσά αυγά στον κόρφο τους. Προνομιακός χώρος τα γήπεδα και οι κερκίδες ανεξαρτήτως οπαδικού χρώματος για έναν υφυπουργό Αθλητισμού. Ο καθηγητής Κρεμαστινός ψήφισε εντελώς προσωπικά και συνειδητά εναντίον μου και μόνον. Για λογαριασμό της οικογένειας Παπανδρέου. Κρύφτηκε πίσω απ' τον Ταμήλο αλλά το φχαριστήθηκε ως κατεξοχήν χρήσιμος, χωρίς ακαδημαϊκόν άλλοθι μάλιστα. Ενας. Αλλά λέων και παρών. Δεύτερη ευκαιρία στο ναζισμό δίνει μόνο το τριώδιο. Οπότε εκτός απ' τις μάσκες, με τη λήξη του, πέφτουν και τα σώβρακα...

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πιο μαύρος Πάπας δεν γίνεται...

Ημερομηνία: 15/03/2013 13:44
Του Πέτρου Κατσάκου
Οι «Μάνες της de Plaza de Mayo», το κίνημα των μανάδων της Αργεντινής που δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους από το δικτατορικό καθεστώς του Βιντέλα, έχουν από πολλά χρόνια αποκαλύψει τον σκοτεινό ρόλο του Πάπα Bergoglio στα μαύρα χρόνια της χούντας.

Ήταν 2007 όταν οι Μανάδες της Plaza de Mayo είχαν ταχθεί ανοιχτά εναντίον τριών προσώπων της Αργεντινής και είχαν αποκαλύψει την συνεργασία τους με το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς του Βιντέλα.

Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν καταγγείλει ήταν και αυτό του καρδινάλιου Bergoglio, του σημερινού προκαθήμενου της καθολικής εκκλησίας.

Στην ανακοίνωση του 2007 με τίτλο "Ο φασισμός επιτίθεται με τους Macri, Bergoglio και Bendini", οι Μανάδες στοχοποιούσαν τον σημερινό Ποντίφικα.

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών μετά την αθώωση Κασιδιάρη

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει-με ψήφισμά του-ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διαδικασία και την εξέλιξη της δίκης του Η.Κασιδιάρη. Ο βουλευτής της Χ.Α κατηγορήθηκεί για απλή συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία για περιστατικό που εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2007, σε χώρο του Πανεπιστημίου και σε βάρος τότε μεταπτυχιακού φοιτητή.
Στο ψήφισμά του προς τη Σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη διαδικασία και την εξέλιξη της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη ενώ κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομιών δυνάμεων οι οποίες επέτρεψαν την κατάληψη της αίθουσας των δικαστηρίων από μέλη της «Χρυσής Αυγής», τα οποία στη συνέχεια εμπόδιζαν τoυς δικηγόρους και τους μάρτυρες του παθόντα να εισέλθουν.
Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει επίσης "απαράδεκτο το γεγονός ότι η μαρτυρία της συναδέλφου Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Μαρίας Βαβαγιάννη, την οποία επιβεβαίωσαν με μαρτυρίες τους και άλλοι συνάδελφοι και μέλη της Συγκλήτου, παρουσιάστηκε από την έδρα ως ανθρώπινο λάθος" και επισημαίνει ότι δεν ανέχεται την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της καθηγήτριας.

Ο Η.Κασιδιάρης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία ότι παρείχε συνδρομή στους αγνώστους που χτύπησαν με γκλόμπ και μαχαίρωσαν τον τότε μεταπτυχιακό φοιτητή Κωνσταντίνο Διαλυνά.
 

Οσμή σκανδάλου από επένδυση στον Έβρο και το Γ. Παπακωνσταντίνο

Άρωμα σκανδάλου αναδύει η υπόθεση της επένδυσης εξόρυξης ζεολίθου ύψους 40 εκατ. ευρώ στον Εβρο, επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να έχει παγώσει τη επένδυση ελληνικής εταιρείας στην περιοχή προκειμένου να επωφεληθεί μια άλλη εταιρεία, η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα ζεόλιθου στη γειτονική Βουλγαρία από την οποία η Ελλάδα εισάγει πανάκριβα τεράστιες ποσότητες. Με τη μόνη διαφορά ότι στο ΔΣ της εταιρείας συμμετέχει η εξαδέλφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.enet.gr, η εταιρεία ,  θέλησε να πραγματοποιήσει την επένδυση στα Πετρωτά Έβρου. Μάλιστα είχε καταθέσει και σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο οποίος είχε εγκριθεί. Ωστόσο δύο υπουργοί της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, είχαν διαφορετική γνώμη.
Αρχικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σταμάτησε την επένδυση, με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να προηγηθεί ανοικτός διαγωνισμός. Λίγο μετά η επένδυση εξετάστηκε από την Ομάδα Εργασίας για την Επεμπλοκή Επενδύσεων, με τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο να τα βρίσκει όλα νόμιμα. Η σύμβαση όμως δεν προχώρησε. Στις 14 Ιουνίου 2011 ο κ. Μανιάτης ανακάλεσε την απόφαση. Δύο μέρες μετά, στις 16 Ιουνίου 2011 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Εκπρόσωποι των επενδυτών επισκέφτηκαν τον πρώην υπουργό, μαζί με βουλευτές του νομού και ζήτησαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει την επένδυση. Ο πρώην υπουργός απάντησε ότι θα ανέθετε την υπόθεση στους νομικούς συμβούλους του υπουργείου για να τη μελετήσουν και να εκδώσουν το πόρισμά τους. Το πόρισμα αυτό ακόμη εκκρεμεί. Το ίδιο και η άδεια εκμετάλλευσης, που απομένει για να ξεκινήσει η επένδυση, ενώ οι επενδυτές πληρώνουν για το ενοίκιο της έκτασης περί τα 3.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να μπορούν να την ακουμπήσουν.
Η ξαδέλφη και η εταιρεία που ωφελείται
Η στάση αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Η Ελλάδα όχι μόνο χάνει εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα από το τζίρο σε άμεσους και έμμεσους φόρους, καθώς το ελληνικό δημόσιο είναι μέτοχος με ποσοστό 8% στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά αναγκάζεται να εισάγει ζεόλιθο πανάκριβα από γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία. Σε τιμή αρκετά ακριβότερη και ποιότητα χαμηλότερη.
Την ίδια ώρα από το πάγωμα της επένδυσης φαίνεται ότι επωφελείται η ελληνική εταιρεία S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του ζεόλιθου στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας μόλις 10 χλμ. Βόρεια των Πετρωτών. Σημαντική λεπτομέρεια; Στο ΔΣ της εταιρεία συμμετέχει η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, η οποία εμπλέκεται στη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το αν ο κ. Παπακωνσταντίνου πάγωσε την επένδυση για αυτό το λόγο είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια. Σίγουρα όμως οφείλει να δώσει απαντήσεις γιατί η οσμή σκανδάλου που αναδύεται είναι έντονη.
Πηγή enet.gr

«Δώρο» στις τράπεζες το νομοσχέδιο για τα επενδυτικά εργαλεία

«Δώρο» στις τράπεζες το νομοσχέδιο για τα επενδυτικά εργαλείαΜε ευρύτερους προβληματισμούς για επιμέρους διατάξεις, όπως αυτές για την συμμετοχή των τραπεζών στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας, υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών, τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα επενδυτικά εργαλεία. Νέα κόντρα σημειώθηκε για την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε εκτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις για φορολογικές παραβάσεις μέχρι το 2008.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεσμεύτηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης να εξετάσει επιμέρους παρατηρήσεις και να επιφέρει ενδεχομένως και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο, μέχρι τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.
Κατά τη σημερινή διαδικασία, η αξιωματική αντιπολίτευση επέμεινε στον προβληματισμό της για τις νέες δυνατότητες που δίνονται στα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, προκειμένου να

Προσοχή στο κενό μεταξύ ακροδεξιού και μπούφου

Του Κώστα Βαξεβάνη
Αν πιστέψουμε τις διαρροές από το Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς είναι έξαλλος με την κίνηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, να μην ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Κασιδιάρη. Ο Γραμματέας της ΝΔ, δεν ψήφισε να αρθεί η ασυλία του Κασιδιάρη ο οποίος χτύπησε μια γυναίκα, την Λιάνα Κανέλη, μπροστά στις κάμερες. Δηλαδή ούτε το ηθικό σύστημα του Κεφαλογιάννη, ούτε το πολιτικό του, ούτε και αυτές οι κρητικές παραδόσεις, στάθηκαν ικανές να τον αποτρέψουν απ’ το να ψηφίσει να μην δικαστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Να μην αποδοθεί δηλαδή Δικαιοσύνη.
Προσωπικά δεν πιστεύω αυτές τις διαρροές οι οποίες προσπαθούν να εμφανίσουν τον πρωθυπουργό να πληγώνεται, να μην ανέχεται, να είναι σχεδόν θύμα σε αυτό το άστοχο παιχνίδι που έπαιξαν τα στελέχη του. Για να το πω διαφορετικά, έχει λίγη σημασία αν ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να πιστέψουμε, επειδή ίσως πιστεύει και ο ίδιος, πως έχει στο κόμμα του μπούφους. Και για να προλάβω μηνύσεις εύθικτων που καταπίνουν πολιτικές καμήλους διαφθοράς αλλά διυλίζουν λέξεις, μπούφος είναι ένα πουλί το οποίο συνηθίζει να ανοίγει το στόμα του, περιμένοντας να πέσει σε αυτό η τροφή του. Λίγη σημασία έχει δηλαδή αν στα πλαίσια της αυτοδικαιολόγησής του ο πρωθυπουργός εμφανίζει τα στελέχη του ως ανθρώπους που αρέσκονται στο να ανοίγουν το στόμα τους περιμένοντας έτοιμη τροφή, κάνοντας συνεχώς λάθη.
Προφανώς και υπάρχουν μπούφοι στη ΝΔ όπως και σε όλο το πολιτικό σύστημα, που αναμασούν τα αποφάγια από το μεγάλο γλέντι της διαφθοράς ή που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να τρώει η Ελλάδα από τα σκουπίδια. Όσα όμως συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αυτό το ερωτικό ειδύλλιο που αναπτύσσεται με την ακροδεξιά, δεν είναι θέμα κάποιων μπούφων ή ανελαστικών πολιτικά. Τα έχει ορίσει και προσυπογράψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Οι…ψήφοι του Καράμπελα και του Κεφαλογιάννη, δεν δόθηκαν δώρο στην Χρυσή Αυγή από παρανόηση ή φιλεσπλαχνία αλλά από πολιτική πεποίθηση και συγγένεια. Στις τάξεις της ΝΔ, υπήρχε πάντα ακροδεξιό μπλοκ, όπως και προσωπικότητες που έπαιζαν το ρόλο του Άδωνη. Η διαφορά όμως του Σαμαρά με τους προηγούμενους αρχηγούς της ΝΔ, είναι πως όλοι οι προηγούμενοι δεν επέτρεπαν σε αυτό το χώρο ούτε να κυριαρχήσει, ούτε να εμφανίζεται ως επίσημη πολιτική του κόμματος. Αντιθέτως ο Αντώνης Σαμαράς δίνει στην εσωκομματική ακροδεξιά ρόλο μαχητικής ιδεολογίας και στην ακροδεξιά εκτός κόμματος, συμπάθεια συγγενούς.
Στην ΝΔ του 2013 και της Ευρωπαϊκής Προοπτικής, όπως την διαφημίζει ο αρχηγός της, ο Μάκης Βορίδης υπήρξε υπουργός. Ο Μάκης Βορίδης, ούτε έχει απαρνηθεί τις ακροδεξιές του απόψεις, ούτε τις έχει κρίνει. Οι φωτογραφίες του με το τσεκούρι που σώζονται ελέω διαδικτύου ,είναι το λιγότερο. Ο Βορίδης υπήρξε χρησμένος από τον Παπαδόπουλο αρχηγός της νεολαίας του και υποψήφιος του χουντοκόμματος μαζί με τον Μιχαλολιάκο.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, έχουμε αποκαλύψει πως ήταν στρατοδίκης της Χούντας ο οποίος μάλιστα είχε δικάσει τον ίδιο τον θείο του Σαμαρά για την αντιστασιακή του δράση.
Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος, διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη, υπήρξε όπως επίσης αποκαλύψαμε, συνεργάτης της Χούντας στα Πανεπιστήμια, λάτρης και υμνητής του Παπαδόπουλου ο οποίος έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους Νεοδημοκράτες. Επί δύο δεκαετίες είναι συνεργάτης του Κεφαλογιάννη και πληρώνεται από τη Βουλή την οποία κατήργησε. Ο ίδιος ο Σαμαράς τον διόρισε διευθυντή. Παρά τις αποκαλύψεις, δεν έκανε καμιά κίνηση αποκατάστασης του «λάθους» του. Αντιθέτως ο προϊστάμενος του Κεφαλογιάννη, λίγες μέρες μετά, ψήφισε υπέρ του Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
Ο Ιωάννης Κωτούλας, σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου, αποδείχθηκε ένας «αναθεωρητής του ναζισμού» τον οποίο κατήγγειλαν μάλιστα οι Εβραίοι της Ελλάδας. Όταν οι αποκαλύψεις για το «συγγραφικό» του έργο ήταν στο έπακρο, ο ίδιος ο Γ. Μουρούτης διευθυντής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, υποστήριζε το «επιστημονικό» έργο του Κωτούλα στο διαδίκτυο, ως αποτέλεσμα βαρβάτης βιβλιογραφίας.
Θα μπορούσα να προσθέσω διάφορα στοιχεία των απόψεων και της πολιτικής του ίδιου του Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζει κατά καιρούς να διαθέτει πιστοποίηση ISO Παναγίας και να είναι πρωθυπουργός των ελλήνων με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά δεν είναι του παρόντος.
Μετά το 1989, οι ηγέτες του Δεξιού χώρου, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, άλλος με ειλικρίνεια και άλλος με λιγότερη, προσπάθησαν να εμφανίσουν τη ΝΔ ως κόμμα της Ευρωπαϊκής Δεξιάς. Ο Σαμαράς συστηματικά επιχειρεί να την ρίξει στο κενό μεταξύ μπούφων και ακροδεξιών.

“Τρέχουν” το Κτηματολόγιο - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

“Τρέχουν” το Κτηματολόγιο - Τι προβλέπει το νομοσχέδιοΜε βασική κατεύθυνση την επιτάχυνση των διαδικασιών, τη διευκόλυνση των πολιτών και των συναλλασσομένων και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, κατατίθεται την Παρασκευή από το ΥΠΕΚΑ το σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.Με τις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου προωθείται η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάθεση και ολοκλήρωση των μελετών κτηματογράφησης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020, βελτιώνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες συναλλαγών με τα κτηματολογικά γραφεία, ενώ παράλληλα, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΚΑ, το Κτηματολόγιο αναδεικνύεται ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο σχετιζόμενο άμεσα με την προσέλκυση επενδύσεων και τη συνακόλουθη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.
Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, ενώ η ψήφισή του από την ολομέλεια αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περί τα τέλη Απριλίου.
Ειδικότερα, σε σχέση με τη λειτουργία του Κτηματολογίου, όπως προβλέπεται από το σχέδιο νόμου:
-Ανατίθεται στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.» η οργάνωση και λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων ανά την επικράτεια, τα πρώτα εκ των οποίων πρόκειται να αρχίσουν να λειτουργούν εντός του έτους σε Πάτρα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.
-Απλοποιούνται οι διαδικασίες και βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικά στα θέματα διορθώσεων, ενώ εισάγονται διαδικασίες ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως, εξυπηρέτησης.
-Εισάγεται η ατελώς υποβολή αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος στα προσωρινά

Αύξηση κρουσμάτων λύσσας στην Ελλάδα - Συμβουλές απο το υπουργείο Υγείας

Αύξηση κρουσμάτων λύσσας στην Ελλάδα - Συμβουλές απο το υπουργείο ΥγείαςΜέτρα προστασίας του κοινού για την αποφυγή έκθεσης στον ιό της λύσσας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, λόγω της εμφάνισης νέων κρουσμάτων λύσσας σε άγρια και οικόσιτα ζώα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή του κοινού στα μέτρα αποφυγής έκθεσης στον ιό, αλλά και στα μέτρα άμεσης προστασίας έπειτα από ενδεχόμενη έκθεση στο ιό, δηλαδή δάγκωμα άγριου ή οικόσιτου ζώου.
Το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν:
• Αποφύγετε την επαφή με τα ζώα της άγριας πανίδας ή με ζώα που δείχνουν κατά κοινή αντίληψη άρρωστα ή συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο. Σε τυχόν εντοπισμό τέτοιων ζώων, να ειδοποιείτε το οικείο τμήμα Κτηνιατρικής, ή Θηροφυλακή ή Δασική υπηρεσία της περιοχής.
• Εμβολιάζετε τα κατοικίδιά σας κατά της λύσσας (σκύλοι, γάτες ή άλλα κατοικίδια ζώα), σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας. Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας στα ζώα συντροφιάς είναι

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης: H νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στις κινηματογραφικές αίθουσες, κάνει την επόμενη εβδομάδα η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου. Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές,  το μεγάλου μήκους(90 λεπτά) ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο  Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης ερευνά την μνήμη, την λήθη και την ιστορική αλήθεια στην σύχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου, στο Δίστομο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους, που θέλουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα του ναζισμού, 70 χρόνια πριν.

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επί το έργω.

 European Union Government working
 Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επί το έργω. Μέσος μηνιαίος μισθός (προσοχή μισθός και όχι μηνιαία έσοδα) ?12.000,00-

cid:9B3092D85BA64024A5E50AEA799BF39A@userPC

European MPs at work in Brussels

 
  cid:CC7D0CF1E04845AD951A06471A3814BE@userPC
12.000 ευρω το μηνα  12000 Euros per month


cid:AB2B7C2C0BAC47CC878B85AA1EA5DBB6@userPC
12.000 ευρω το μηνα

cid:BA953EEF78D14CCAB23C0EAFB7B2F843@userPC12.000 ευρω το μηνα

cid:50CD0BC144CE4669AB83F27925B04A14@userPC
12.000 ευρω το μηνα

cid:938DC2C948404D2FBCE9DCEA2BE733A0@userPC12.000 ευρω το μηνα

cid:E4CE7810FBBA4A3F9444C2957CC68731@userPC
12.000 ευρω το μηνα

cid:1B5B6E6B8CFE42C59FFEA83482E5710C@userPC

12.000 ευρω το μηνα

cid:959A48ED2E1348A5A3EB23A8A3B95871@userPC

12.000 ευρω το μηνα

cid:37EDDB807AE24546A371E102CE58017B@userPC

12.000 ευρω το μηνα

cid:EB1558F040FE4355BE221523EDE48E91@userPC
12.000 ευρω το μηνα 12000 Euros per month
κι εσεις δουλευετε, τρελαμενοι απο το στρες μεχρι τα 62-65 ή και περισσοτερο
Ω! ναι πρεπει αυτες οι φωτογραφιες να κυκλοφορησουν. Μη διστασετε να τις δείξετε.



Μορφωμένοι νέοι του Νότου «δώρο» στους Γερμανούς. Του Γιώργου Δελαστίκ

Πόνο έβγαζαν οι κεντρικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» πριν από μερικές μέρες: «Οι άνεργοι της νότιας Ευρώπης, νέοι μετανάστες - Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη φτάνει σε νέα ρεκόρ - Η βαθιά κρίση απασχόλησης στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί αναβίωση των ροών μεταναστών προς τις χώρες του Βορρά, μεταξύ των οποίων η Γερμανία», ανέφεραν.

Το δέρμα που κατοικεί


—της Ξένιας Κουναλάκη—
FAREAW08_poster_01
Το περασμένο Σάββατο, την ώρα που έκανε προθέρμανση για να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Λιβεριανός αμυντικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Λόρενς Ντοέ, περίπου 15 οπαδοί της αντίπαλης ομάδας, του Ηρακλή Ψαχνών, τον αποδοκίμασαν έντονα με γουχαΐσματα και κραυγές πιθήκων. Το ρατσιστικό επεισόδιο που σημειώθηκε στα Ψαχνά είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η έλλειψη ανεκτικότητας και η μισαλλοδοξία έχουν διαχυθεί πλέον στην ελληνική κοινωνία. Δεν περιορίζονται στους οπαδούς ενός ξενοφοβικού φιλοναζιστικού κόμματος, αλλά επεκτείνονται στα νηπιαγωγεία, στα σχολεία, στα γήπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον επίμαχο αγώνα ο διαιτητής όχι μόνο δεν συνέτισε τους ρατσιστές χούλιγκαν, αλλά έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ντόε επειδή μπήκε χωρίς άδεια στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά ο Ντόε κάθισε και πάλι στον πάγκο του Απόλλωνα και δεν χρησιμοποιήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, ίσως για να μην προκαλέσει το κοινό αίσθημα με το χρώμα του δέρματός του. Απ’ την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Ηρακλή Ψαχνών αρνούνται κατηγορηματικά την ύπαρξη ρατσιστικού κρούσματος, επικαλούμενοι -υποθέτουμε- το γνωστό χιλιοειπωμένο επιχείρημα «Οι Ελληνες δεν είναι ρατσιστές».
Κι όμως το φαινόμενο «ρατσισμός στα γήπεδα» δεν είναι καινούργιο και μαρτυρά τον σκοταδισμό που είναι βαθιά ριζωμένος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, είχε επανειλημμένως γίνει δεκτός στο Καραϊσκάκη, στον Βόλο και αλλού με την ιαχή «Ουγκ, ουγκ, ουγκ», τη μόνη γλώσσα που κατέχουν άπταιστα οι νεαντερτάλειοι ποδοσφαιρόφιλοι. Στην Τούμπα, ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς του Ολυμπιακού είχε δεχθεί μπανάνες, αλλά είχε αντιμετωπίσει την υπόθεση με χιούμορ: «Αν οι μπανάνες είναι κίτρινες και σε καλή κατάσταση, μπορεί να τις φάω κιόλας, αν, όμως, είναι σάπιες, όπως ορισμένες που μου πέταξαν, τότε δεν τις τρώει ούτε μία μαϊμού», σχολίασε. Τέλος, ο Σωτήρης Νίνης άκουσε τους οπαδούς της Εθνικής ομάδας να τραγουδούν το σύνθημα «Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ» στο περσινό ματς με τη Λιθουανία. Στη συνέχεια, όταν βρήκε τον δρόμο προς το τέρμα, ο Αλβανός χρίστηκε αυτόματα Βορειοηπειρώτης και η ελληνικότητά του ουδέποτε ξανααμφισβητήθηκε.
Είναι γνωστό ότι μέλη της «Γαλάζιας Στρατιάς», του συνδέσμου φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδας, ουσιαστικά στρατολογούνται στη Χρυσή Αυγή. Παράλληλα, τα ίδια μέλη είναι και ιδρυτές του Συνδέσμου Φίλων της Λάτσιο, κοιτίδας των νεοφασιστών του ποδοσφαιρικού κόσμου, που έχει δεχθεί καταιγισμό χρηματικών προστίμων και ποινών από την UEFA εξαιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της. Στην Ελλάδα, πάλι, οι διαιτητές απλώς τιμωρούν τα θύματα τέτοιων επιθέσεων.
Πηγή: Η Καθημερινή
Show_Racism_the_Red_Card
Στις 3-1-1913, ο φιλικός αγώνας της Milan με την Pro Patria στην Ιταλία, διακόπηκε όταν μερίδα οπαδών της Pro Patria φώναξε ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Kevin-Prince Boateng, ποδοσφαιριστή της Milan. Ο ίδιος αντέδρασε, εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο (χειροκροτώντας τους οπαδούς της Pro Patria που αντέδρασαν στα ρατσιστικά συνθήματα) και, τελικά, όλοι οι συμπαίκτες του τον ακολούθησαν και ο αγώνας διακόπηκε.

Pressing.news: Παλλήνη: Διαβάστε όλο το παρασκήνιο για την ανάδει...

Pressing.news: Παλλήνη: Διαβάστε όλο το παρασκήνιο για την ανάδει...: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των εκπρόσωπων στο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλογών Γονέων δημοσίων σχολείων του Δήμου Παλλήνης.  Επιβε...

ΥΠΟΙΚ: Αλλάζει ριζικά η φορολόγηση των αυτοκινήτων

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει πάλι η φορολόγηση των αυτοκινήτων και ειδικά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης».

Το θέμα προέκυψε μετά από ερώτηση από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Δένδια: Θα αναλάβει τη φύλαξη της Βουλής εταιρεία που συνδέεται με βασανισμούς κρατουμένων στο Ιράκ

Η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης Academi έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες ιρακινών πολιτών και βασανιστήρια κρατουμένων αλλά και για παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας
Σύγχυση συνεχίζει να επικρατεί σχετικά το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει κλείσει συμφωνία για τη φύλαξη του Κοινοβουλίου ή και άλλων δημοσίων κτιρίων από την ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών Academi (πρώην Ze, πρώην Blackwater).
Όπως επισημαίνουν σε ερώτηση που κατέθεσαν τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, η εταιρεία  συνδέεται με το γνωστό

Δεν είναι νόμιμη η παράταση της θητείας των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση


pallinipress041 Του Λάζαρου Κυρίζογλου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλους Δ.Σ. ΠΕΔ/ΠΚΜ και ΚΕΔΕ.
Σε εκτεταμένα δημοσιεύματα, σε πολλές μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικες (3.2.13) εφημερίδες, γίνεται λόγος για μετάθεση των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών από τον Ιούνιο του 2014 στον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2015. Γίνεται λόγος για παράταση της διάρκειας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (1.1.2011 – 31.8.2014) κατά 16 μήνες δηλαδή μέχρι την 31.12.2015. Καλόν είναι η Κυβέρνηση, τα κόμματα, οι Βουλευτές και η Κεντρική Ένωση  Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να λάβουν υπόψη τους ορισμένες πολύ σοβαρές επισημάνσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 102 παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος «οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Οι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως ο νόμος ορίζει». Ο νόμος όμως (κοινός νομοθέτης) δηλαδήο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης) ορίζει ότι η διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής

Έστειλαν τον Λέκκα στα Λαχεία…

Την έκανε «λαχείο» ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, ο οποίος φερόταν από δημοσιεύματα να είχε αναφερθεί στο όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου σε σύσκεψη για τη Λίστα Λαγκάρντ. Λίγο μετά από την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, και μολονότι ο ίδιος διέψευσε οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, μετατέθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων.
Στο μεταξύ, το ΣΔΟΕ ενημέρωσε την Προανακριτική Επιτροπή πως θα χρειαστούν δύο έως τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί το πόρισμα που έχει ζητηθεί για τα οικονομικά στοιχεία των τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΣΔΟΕ, Παναγιώτη Μαντούβαλο. Η Επιτροπή, πάντως, έχει ήδη αποφασίσει την εκ νέου κλήση των τεσσάρων συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι κατάθεσαν δια υπομνημάτων, αμέσως μόλις παραλάβει το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ. Αν και πάλι αρνηθούν να καταθέσουν αυτοπροσώπως, θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή τους στη Βουλή.

Πούτιν: Όχι στην κατάργηση της ελληνορωμαϊκής πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες



Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την ενδεχόμενη αφαίρεση της ελληνορωμαϊκής πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ζητώντας αντιθέτως να προστεθεί σε αυτό και...



το σάμπο, που γεννήθηκε και είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

«Ελπίζω ότι αυτό το άθλημα (το σάμπο) θα συγκαταλέγεται κάποτε μεταξύ των Ολυμπιακών αθλημάτων. Αυτό θα ήταν δίκαιο και δικαιολογημένο. Αντιθέτως αδικαιολόγητη είναι η αφαίρεση από το Ολυμπιακό πρόγραμμα παραδοσιακών αθλημάτων, που εξαρχής υπήρχαν και ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την εποχή ακόμη της Αρχαίας Ελλάδας, από την οποία ξεκίνησε το ολυμπιακό κίνημα», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε συνάντησή του με παράγοντες της διεθνούς και της ρωσικής Ομοσπονδίας Σάμπο.

Το θέμα αυτό απαιτεί ξεχωριστή συζήτηση με τους «φίλους μας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή», πρόσθεσε ο Β. Πούτιν, σημειώνοντας ότι το ρωσικό κράτος θα κάνει το παν για την υποστήριξη του αθλητικού κινήματος συνολικά και την ανάπτυξη του σάμπο ειδικότερα.

Μιλώντας ειδικά για το σάμπο ο Ρώσος πρόεδρος, που διακρίνεται για την υποστήριξή του στον αθλητισμό και ειδικότερα τις πολεμικές τέχνες και τα δυναμικά σπορ, είπε ότι το άθλημα αυτό, που είναι «πολύ όμορφο, δυναμικό και συνενώνει μεγάλο αριθμό αθλημάτων πάλης των λαών της ΕΣΣΔ», έχει ξεπεράσει τα εθνικά όρια, αποκτά όλο και μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων και υποστηρικτών και έχει καταστεί διεθνές.

Μάλιστα μεταξύ των προσκεκλημένων στη συνάθροιση αυτή ήταν και οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες της Μ.Βρετανίας, του Μαρόκου, της Βουλγαρίας, της Ιταλίας και της Λευκορωσίας, οι επικεφαλής των οποίων ενημέρωσαν τον πρόεδρο Πούτιν για την ανάπτυξη του αθλήματος στις χώρες τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σάμπο της Κοινοπολιτείας των Λαών με έδρα την Αγγλία Σάιμον Ρέντινγκ ενημέρωσε το Ρώσο ηγέτη ότι την επόμενη χρονιά στη Μ.Βρετανία σχεδιάζεται η διοργάνωση του Κυπέλλου Πούτιν στο τζούντο και προσκάλεσε το Ρώσο πρόεδρο να επισκεφθεί τους αγώνες αυτούς. Ο Ρώσος ηγέτης θύμισε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είχε επισκεφθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αγώνες τζούντο και είπε ότι θα συνομιλήσει τις επόμενες ημέρες μαζί του, για να τον ευχαριστήσει για την υποστήριξη του σάμπο.

Ο βορράς γίνεται νότος!

της Λαλίνας Φαφούτη |Καθώς οι πάγοι και τα χιόνια υποχωρούν οι αρκτικές περιοχές και τα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη βλέπουν τα δέντρα να φυτρώνουν και τις θερμοκρασίες τους να ανεβαίνουν. Εν ολίγοις αποκτούν συνθήκες τις οποίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αρκετά νοτιότερες περιοχές, όπως διαπιστώνει μεγάλη μελέτη που βασίστηκε σε νέα – και βελτιωμένα – δορυφορικά και επίγεια δεδομένα.


Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature Climate Change», χρηματοδοτήθηκε από τη NASA και διεξήχθη με τη συνεργασία 21 επιστημόνων και πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο, εξέτασε τη σχέση μεταξύ των μεταβολών στη θερμοκρασία και στη βλάστηση στις βόρειες περιοχές του πλανήτη σε σύγκριση με παλαιότερες δεκαετίες. Τα αποτελέσματά της είναι μάλλον ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές είδαν ότι μέσα σε 30 χρόνια στις αρκτικές περιοχές οι εποχικές θερμοκρασίες και η βλάστηση έχουν αυξηθεί σε επίπεδα τα οποία παρατηρούνται σε γεωγραφικά πλάτη τέσσερις ως επτά μοίρες χαμηλότερα. Με βάση τις προβολές τους, και με βάση τα πλέον μετριοπαθή σενάρια, η «μετατόπιση» αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη – 20 μοίρες και πλέον – ως το τέλος του αιώνα.

«Εξ αιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και της παράτασης της περιόδου απόψυξης του εδάφους η συνολική ποσότητα θερμότητας που μπορεί να διοχετευθεί στην ανάπτυξη των φυτών αυξάνεται» εξήγησε σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Κόμπτον Τάκερ του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκοντάρ της NASA, εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Ως αποτέλεσμα μέσα στα τελευταία 30 χρόνια έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κομμάτια γης με εξαιρετικά παραγωγική βλάστηση. Συνολικά περισσότερο από το ένα τρίτο του βόρειου τοπίου – περισσότερο από 9 εκατομμύρια τετ. χλμ, έκταση περίπου όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες – θυμίζουν τη βλάστηση που συναντάμε νοτιότερα».

Η βλάστηση κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου ο παγετώνας υποχωρεί στα όρη Αλτάι της Ρωσίας Πηγή Prof. Sergey Kirpotin, Prof. Terry Callaghan

Σύγκριση δεκαετιών

Για να κάνουν τη σύγκριση οι ερευνητές αρχικά συνέταξαν με βάση τα δορυφορικά αλλά και τα επίγεια δεδομένα «προφίλ αναφοράς» για τις εποχικές θερμοκρασίες και τη βλάστηση των περιοχών του αρκτικού κύκλου σε περασμένες δεκαετίες (από το 1951 και μετά). Στη συνέχεια ποσοτικοποίησαν τις μεταβολές που παρατήρησαν στον χρόνο.

«Η ανάπτυξη της αρκτικής βλάστησης κατά την περίοδο αναφοράς των αρχών της δεκαετίας του 1980 ισοδυναμούσε με αυτή των περιοχών από τις 64 μοίρες και βορειότερα. Σήμερα, 30

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ



Το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι τραπέζι δύο ταχυτήτων, λέει η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος και συστήνει προσοχή στην ποιότητα των θαλασσινών και των σαρακοστιανών εδεσμάτων. Το τραπέζι θα αφορά σε δύο κατηγορίες καταναλωτών: μία που θα ξοδέψει περίπου 71,29 ευρώ και μία δεύτερη που θα επιλέξει φθηνότερα προϊόντα γύρω στα 33,86 ευρώ.


Οδηγίες για τους αγοραστές:

Προσοχή στις πινακίδες των αλιευμάτων.
Υποχρεωτικά πρέπει  να αναγράφουν με ευδιάκριτα γράμματα το είδος,την τιμή και τη χώρα προέλευσης.
Χαρακτηριστικά φρεσκότητας κεφαλόποδων (χταπόδια, καλαμαράκια, σουπιές, θράψαλα)
Επιφάνεια σώματος υγρή, γυαλιστερή
Μάτια γυαλιστερά, ζωηρά
Πλοκάμια-βεντούζες, ανθεκτικά στο τράβηγμα
Σάρκα συμπαγής γυαλιστερή
Συχνό γνώρισμα αλλοίωσης στα κεφαλόποδα, είναι το ροζ χρώμα που παίρνει η επιφάνεια της σάρκας τους.
Χαρακτηριστικά φρεσκότητας οστρακοειδών  (μύδια, στρείδια, αχιβάδες, κυδώνια, χτένια) να διατίθενται μέσα στο όστρακό τους και να είναι ζωντανά
Όστρακο κλειστό με τη σάρκα προσκολλημένη, το υγρό στο εσωτερικό τους να είναι διαυγές και άοσμο
Πιστοποίηση της φρεσκάδας η άμεση αντίδραση σε σταγόνες λεμονιού ή σε τσίμπημα της σάρκας με καρφίτσα, όταν είναι αποφλοιωμένα, η σάρκα να είναι γυαλιστερή και να συντηρούνται συσκευασμένα σε ψυκτικό χώρο.
Στη συσκευασία πρέπει να υπάρχουν οι εξής ενδείξεις :

Η επωνυμία της επιχείρησης
Το είδος των οστρακοειδών
Η ημερομηνία παραγωγής
Η σφραγίδα της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ο χρόνος και ο τρόπος συντήρησης
Χαρακτηριστικά φρεσκότητας μαλακόστρακων (γαρίδες, αστακοί, καραβίδες)
Η μυρωδιά να είναι ευχάριστη
Τα άρθρα στερεά, προσκολλημένα στο σώμα και δύσκαμπτα
Το χρώμα φυσιολογικό «σκούρο καφέ για τους αστακούς, καστανό ή ροζ για τις γαρίδες, ανοικτό κόκκινο ή ροζ για τις καραβίδες»
Όταν τα μαλακόστρακα είναι ακόμα ζωντανά, αναζητούμε αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια
Η θωρακική μεμβράνη να είναι ανθεκτική, διαφανής, ισχυρά τεντωμένη
Ο κεφαλοθώρακας να είναι ανοικτόχρωμος κι όχι μελανιασμένος
Τα πόδια να είναι μαλακά και εύκαμπτα
Οι φρέσκες γαρίδες πρέπει να γλιστρούν εύκολα μέσα το χέρι.
Όταν αγοράζουμε κονσέρβες θα πρέπει να προσέχουμε: 

Την ετικέτα της κονσέρβας. Πρέπει να αναγράφονται τα συστατικά που περιέχει, το βάρος και η επωνυμία του παρασκευαστή.
Την ημερομηνία παραγωγής, στις δε παστεριωμένες και η ημερομηνία λήξης της συντήρησης.
Προσοχή να μην είναι διογκωμένες, παραμορφωμένες ή σκουριασμένες.
Κονσέρβες που όταν τις ανοίγουμε, παρουσιάζουν αλλοιώσεις στη σύσταση και το χρώμα και έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση. Γενικά, όταν ανοίγουμε μια κονσέρβα και δεν την καταναλώνουμε ολόκληρη, τότε το υπόλοιπο περιεχόμενο να συντηρείται στο ψυγείο και να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο ταραμάς πρέπει να έχει ευχάριστη και όχι ξινή γεύση.
Η λαγάνα λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει την Καθαρή Δευτέρα, πρέπει να είναι καλοψημένη
Προσοχή στα κατεψυγμένα αλιεύματα και στον επίπαγο
Προσοχή στον επίπαγο των κατεψυγμένων αποφλοιωμένων ή μη μαλακοστακοειδών καθώς και στα καθαρισμένα μαλάκια, τεμαχισμένα ή μη.
Στις συσκευασίες των κατεψυγμένων αλιευμάτων πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα και ο επίπαγός τους.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο επίπαγος δεν πρέπει να είναι πάνω από το 15% στα κατεψυγμένα χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα, γαρίδες, αστακοί, καραβίδες κλπ.
Η οργάνωση των καταναλωτών καλεί το καταναλωτικό κοινό να καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες ό,τι υποπέσει στην αντίληψή του στα τηλέφωνα 1520 (Υπουργείο Ανάπτυξης), 210 6971600 (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), στις Διευθύνσεις κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και στη γραμμή ενημέρωσης-καταγγελιών της Ένωσης Καταναλωτών 210 41 11 080. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  
ΠΡΕΖΑ TV

Πάπας Φραγκίσκος: Ταπεινός, εξισορροπιστής και με μια «σκιά» να τον κυνηγά...



papas-fragkiskos-tapeinos-eksisorropistis-kai-me-mia-skia-na-ton-kyniga
Η ανακοίνωση του ονόματος του Χόρχε Μπεργκόλιο ως νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προκάλεσε παγκόσμια έκπληξη, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν ποιος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α'. Ταπεινός, εξισορροπιστής, συντηρητικός είναι μερικές λέξεις που μπορούν να καταδείξουν σύντομα το προφίλ του νέου ποντίφικα, τον οποίο, όμως, κυνηγάει μια αμφιλεγόμενη υπόθεση από το παρελθόν.

Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες, έχοντας ιταλικές ρίζες, από το Πιεμόντε. Η οικογένειά του ήταν φτωχή (ο πατέρας του, μετανάστης από την Ιταλία εργαζόταν στο σιδηρόδρομο) και πολυμελής (είχε άλλα τέσσερα αδέρφια).

Εκείνος όμως έθεσε γρήγορα στόχο να ανέβει ψηλά. Πήρε απολυτήριο Ινστιτούτου Χημείας και πτυχία Ψυχολογίας και Θεολογίας στο Μπουένος Άιρες. Κατά τη διάρκεια των θεολογικών του σπουδών χειροτονήθηκε το 1969 ως Ιησουίτης. Έκανε διδακτορικό στη Γερμανία και στη συνέχεια εργάστηκε ως εξομολογητής και πνευματικός καθοδηγητής στην Κόρδοβα της Ισπανίας.

Από το 1992 ήταν επίσκοπος. Τον Ιούνιο του 1997 διορίστηκε βοηθός Αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες, ενώ λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 1998 έγινε Αρχιεπίσκοπος της πρωτεύουσας της Αργεντινής. Τον Φεβρουάριο του 2001 χειροτονήθηκε καρδινάλιος από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β', του οποίου θεωρείται πνευματικό τέκνο. Το 2005 ήταν ανταγωνιστής του μετέπειτα Πάπα Βενέδικτου.

«Σκιά» στο παρελθόν του

Τον Χόρχε Μπεργκόλιο ακολουθεί μία ιδιαίτερα «σκοτεινή» ιστορία από το παρελθόν αφού ελέγχεται για τις σχέσεις του με την δικτατορια της Αργεντινής την περίοδο 1976-1983.

Τον Φεβρουάριο του '76 ο Μπεργκόλιο, ως επικεφαλής των Ιησουιτών του Μπουένος Άιρες ζήτησε από δύο ιερείς να εγκαταλείψουν το έργο τους στις παραγκουπόλεις. Εκείνοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να αποπεμφθούν από την Κοινότητα των Ιησουιτών και λίγες μέρες μετά το πραξικόπημα να απαχθούν και να φυλακιστούν από το καθεστώς. Οι δύο άνδρες, ο Φρανθίθκο Γιαλικς και ο Ορλάντο Γιόριο, άντεξαν πέντε μήνες στη φυλακή και τελικά βρέθηκαν ζωντανοί, ναρκωμένοι και ημίγυμνοι.

Ο ένας εξ αυτών κατηγόρησε τον ανώτερό τους, τον Μπεργκόλιο ότι όχι μόνο δεν τους προστάτευσε, αλλά τους παρέδωσε στον στρατό. Ο Οράσιο Βερμπίτσκι, αργεντίνος δημοσιογράφος και συγγραφέας έγραψε βιβλίο επί της υπόθεσης, με τίτλο «El Silencio: de Paulo VI a Bergoglio: las relaciones secretas de la Iglesia con la ESMA».

Ο ίδιος ο Μπεργκόλιο υποστήριξε, μέσω της αυτοβιογραφίας του, ότι μετά τη φυλάκιση των δύο ιερέων, δούλεψε παρασκηνιακά για να αφεθούν ελεύθεροι, μεσολαβώντας στον δικτάτορα Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία κατηγορήθηκε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του αυταρχικού καθεστώτος στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Σε αντίθεση με τη Χιλή και τη Βραζιλία επέδειξε αδιαφορία για τις φρικαλεότητες που σημειώνονταν καθημερινά

Οι υποστηρικτές του αργεντινού ποντίφικα, αντίθετα, υποστηρίζουν ότι βοήθησε αρκετούς αντιφρονούντες να ξεφύγουν από τη χούντα. Το 2010 ο ίδιος ο Μπεργκόλιο ανέφερε στον βιογράφο του Σέρχιο Ρουμπίν ότι έδινε άσυλο σε εκκλησιαστικά οικήματα, ενώ σε μία περίπτωση έδωσε τα έγγραφά του σε έναν άνθρωπο, που του έμοιαζε, για να αποδράσει από την Αργεντινή.

Ταπεινή ζωή

Ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' ακολουθεί μία ιδιαίτερα απλή και ταπεινή ζωή. Έμενε σε ένα μικρό διαμέρισμα αρνούμενος την επισκοπική κατοικία, όπως και τη λιμουζίνα που του προσφερόταν. Προτιμούσε να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μεταφοράς. Επέλεγε πάντα να ντύνεται λιτά, με την πρώτη του εμφάνιση και ως Πάπα να το επιβεβαιώνει.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο για την καθημερινότητα του είναι ότι μαγειρεύει μόνος τα γεύματά του.

Μεγάλες αγάπες του νέου ποντίφικα είναι ο χορός και το ποδόσφαιρο. Φυσικά του παραδοσιακού αργεντίνικου τάνγκο αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σαν Λορέντζο στην οποία έχει και εισιτήριο διαρκείας.

Στίγμα... εξισορροπητικό
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, ο μέχρι σήμερα Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες θα προσπαθήσει να παίξει εξισορροπητικό ρόλο στο Βατικανό, συνδυάζοντας τα αιτήματα των ανανεωτικών και των συντηρητικών καρδιναλίων. Ο πρώτος λόγος του πάντως, ηπίων τόνων, έδειξε ότι δεν προϊδεάζει για ρήξεις στο εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο ίδιος, πάντως, είναι συντηρητικός. Η επιλογή του ονόματός του μπορεί να δείχνει, πάντως και μία επιθυμία επιστροφής στην «απλότητα». Καταδικάζει την άμβλωση, την ευθανασία και τους γάμους των ομοφυλοφίλων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι σχέσεις πάντως του με τον Νέστορ και την Κριστίνα Κίρσνερ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες, εξαιτίας της διαφωνίας τους για τον γάμο των ομοφυλοφύλων. Ο τέως πρόεδρος της Αργεντινής, μάλιστα, τον είχε κατηγορήσει και ως εκφραστή της αντιπολίτευσης.

Ο νέος ποντίφικας, όμως, κοινωνικά φιλελεύθερος στα κοινωνικά ζητήματα. «Ζούμε στο πιο άνισο κομμάτι του κόσμου. Η άδικη κατανομή των αγαθών εξακολουθεί να υπάρχει δημιουργώντας μια κατάσταση κοινωνικής αμαρτίας που ακούγεται μέχρι τον Παράδεισο και περιορίζει τις πιθανότητες μια ολοκληρωμένης ζωής για πολλούς από τους αδελφούς μας» δήλωνε το 2007 σε μία συγκέντρωση λατινοαμερικάνων επισκόπων.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή το 2001, διαμαρτυρήθηκε για την αστυνομική βία κατά τη διάρκεια των ταραχών που έδιωξαν τον πρόεδρο Φερνάντο ντε λα Ρούα από την εξουσία.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση, από τη στιγμή που έχει ζήσει τις δραματικές στιγμές που πέρασε η χώρα του στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και το αν θα έχει πιο ενεργή θέση σε αντίθεση με τον Γερμανό, τέως ποντίφικα.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν τον αργεντινό Πάπα ως μεταβατική λύση για το Βατικανό, δεδομένης της ηλικίας του. Ο χρόνος θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις του αμφιλεγόμενου κ. Μπεργκόλιο...

Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Ως πότε θα μας γαμάτε την νοημοσύνη μας, κύριοι;


Τον Αύγουστο του 2012 ο Προβόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αποκάλυψε πως κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΤΕ μετέφερε το τελευταίο διάστημα 10 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

«Πρόκειται για οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Είναι δικά μου και της οικογένειας μου. Είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί» απάντησε ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Πανταλάκης με αφορμή την καταγγελία για ανώτατο στέλεχος της τράπεζας που έβαλε κεφάλαια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.

Αμέσως μετά ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της «φοροδιαφυγής» και «παράνομων εσόδων».

Προβόπουλος και Πανταλάκης ήταν υπάλληλοι του Σάλλα. 
Ο Πανταλάκης εγκατέλειψε τα εκατομμύρια (μισθός,bonus, εταιρικά προνόμια κ.τ.λ) που του προσέφερε η θέση του
αντιπρόεδρου στην Πειραιώς για να πάει στην ΑΤΕ των 150.000 (και εάν) ετησίως επειδή του το πρότεινε ο Παπανδρέου! Ήταν δε τόσο χρηστή η διοίκηση του που την «έσκασε» και μετά κατέληξε στα χέρια του πρώην αφεντικού του!
Ο άλλος υπάλληλος, ο θεσμικός στην εποπτεία του τραπεζικού συστήματος, υπεραμύνθηκε της «πώλησης» της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς! Είδε μόνο τα 10 εκ που έφυγαν, ενώ δεν είδε τίποτα το μεμπτό για το σκάσιμο της ΑΤΕ από τον Πανταλάκη.

Και εγώ ο μαλάκας κάτοικος αυτής της χώρας έχω μείνει άναυδος γιατί ο εισαγγελέας ναι μεν έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ για τα 8 εκ αλλά δεν έκανε αυτό που θα έκανε ο τελευταίος νοήμων στον πλανήτη. Τα άλλα 2 εκ που είναι;
Ρωτήθηκε ο Προβόπουλος;
Ρωτήθηκε ο Πανταλάκης;
Πόσους μήνες χρειάζεται ένας εισαγγελέας για να καλέσει στο γραφείο του και τους δυο και απλά να τους ρωτήσει. Τίποτα παραπάνω;

Ως πότε θα μας γ……. την νοημοσύνη μας κύριοι;


Lobbystas.gr

Πηγή: Ως πότε θα μας γαμάτε την νοημοσύνη μας, κύριοι; - RAMNOUSIA

250.000 μητέρες ανηλίκων στη σύνταξη στα 50

Χιλιάδες μητέρες μπορούν να «γλιτώσουν» την έξοδο στα 67 και να βγουν νωρίτερα στην σύνταξη.
250.000 μητέρες ανηλίκων στη σύνταξη στα 50
Οι 250.000 μητέρες ανηλίκων  μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων και να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 50 ετών.
Οι  διατάξεις που ευνοούν αυτή την «πρόωρη» έξοδο προβλέπονται σε μια σειρά νόμων που είναι σε ισχύ και αφορούν μητέρες ανηλίκων που σκοπεύουν να πάρουν σύνταξη από το Δημόσιο, τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και το ΙΚΑ.
ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ
Αναγκαία προϋπόθεση είναι η θεμελίωση δικαιώματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, ενώ η εξαγορά πλασματικών ετών μπορεί να επισπεύσει τη συνταξιοδότηση.
Για τη θεμελίωση δικαιώματος απαιτούνται δύο προϋποθέσεις: αφενός η συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης (που διαφοροποιούνται ανά Ταμείο) και αφετέρου η ανηλικότητα του τέκνου. Με τον τρόπο αυτόν η ασφαλισμένη -ακόμα και αν τη στιγμή της θεμελίωσης δεν έχει το όριο ηλικίας- «κλειδώνει» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορεί να αποχωρήσει όποτε γίνει 50 ετών (χωρίς στο ενδιάμεσο να επηρεαστεί από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό).
Σημειώνεται πως στις ασφαλισμένες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι και το 2010 καταβάλλεται στα 50 πλήρης σύνταξη από το Δημόσιο και τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Στο ΙΚΑ καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη (καθώς για την πλήρη πρέπει να συμπληρωθεί το 55ο έτος) με το πέναλτι να φτάνει το 30% για όσες ασφαλισμένες ανοίγουν την πόρτα εξόδου στα 50.
Διαφοροποιήσεις παρατηρούνται και στα έτη ασφάλισης που απαιτούνται, για να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε ηλικία 50 ετών. Συγκεκριμένα στο Δημόσιο και στους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών απαιτείται η συμπλήρωση 25ετίας, ενώ στο ΙΚΑ αρκούν 5.500 ημέρες ασφάλιση.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως στο Δημόσιο ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων ανάπηρων τέκνων. Ανάλογα με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος και το ποσοστό αναπηρίας του τέκνου μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταβληθεί σύνταξη σε ηλικία 50 ετών.