Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πληροφορίες για θέματα και νομοθεσία αυτοκινήτου (κατάθεση πινακίδων..)

Καλησπέρα σας
Θα ήθελα να σας αναφέρω κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε όσον αφορά το θέμα του αυτοκινήτου και
πολλοί αγνοούν όχι απλά αυτές τις νομοθεσίες αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν στο καθένα μας ξεχωριστά

1. Θέμα Οριστικής Διαγραφής
Μπορείτε να την κάνετε έχοντας το χαρτί της κατάθεσης ή με τις πινακίδες κανονικά δεν παίζει ρόλο . Δεν υπάρχει κάποιο όφελος όσον αφορά αυτή την διαδικασία και καμία οικονομική επιβάρυνση από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Επίσης δεν παίζει ρόλο αν χρωστάτε τέλη κυκλοφορίας. Επίσης το αυτοκίνητο δε πρέπει να φέρει παρακράτηση κυριότητος γιατί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

2. Θέμα Κατάθεσης Πινακίδων λόγω προσωρινής ακινησίας
Η κατάθεση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν υπάρχει χρέος από τα τρέχοντα έτη. Στην περίπτωση που το χρέος όμως είναι από παλαιότερο ιδιοκτήτη επιβαρύνει τον ίδιο καθώς δεν μεταβιβάζεται κ αυτό μαζί με το αυτοκίνητο στο όνομα σας , έχει βγει νόμος το 2000 γι ‘ αυτό . Τέλος η κατάθεση στην εφορία πλέον , λόγω ότι θεωρείται προσωρινή , έχει ένα χρονικό περιθώριο ενός έτους και η εφορία δίνει σαν περίοδο χάριτος άλλον έναν χρόνο δηλαδή δύο χρόνια συνολικά μετά από το χρονικό περιθώριο αυτό η εφορία σας κοστολογεί κανονικά τα τέλη και όταν θα πάτε να κάνετε άρση θα πληρώσετε τα υπόλοιπα τρέχοντα έτη χωρίς πρόστιμο.

3. Θέμα Απόσυρσης Ι.Χ με όφελος
Ισχύει για αυτοκίνητα μέχρι και το 12/2000 .
Πρέπει να μην λείπει κανένα μέρος του αυτοκινήτου αλλιώς κοστολογείται από το ανακυκλωτήριο , λόγω ότι από αυτούς διαχειρίζεται όλο το θέμα αυτό , φυσικά δεν ισχύει αυτό στην περίπτωση που έχει τρακάρει και έχει κάποιες φθορές είτε μηχανικά είτε στο αμάξωμα και τα ανταλλακτικά τα έχετε ξεχωριστά. Επίσης το αυτοκίνητο δε πρέπει να φέρει παρακράτηση κυριότητος γιατί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι τιμές μπορεί να αλλάζουν κατά καιρούς λόγω ότι κυμαίνονται βάση της τρέχουσας αγοράς . Τα αυτοκίνητα που είναι πριν το 1990 έχουν μείωση στο όφελος της απόσυρσης λόγω ότι κοστολογούνται σαν ‘μη’ καταλυτικά.

Για οτιδήποτε άλλο ή διευκρίνηση στα προαναφερόμενα θέματα και μη επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 – 60 30 335 .

Με εκτίμηση & Σεβασμό
Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας
AutoCrack Ε.Π.Ε
Βασιλική Σπυριδωνάκου
— στην περιοχή Autocrack

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου