Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Βουλευτής τράβηξε όπλο σε τηλεοπτική εκπομπή! [βίντεο]



gnlvtv_7-7-2012Ένα μέλος του κοινοβουλίου τράβηξε όπλο σε έναν από τους επικριτές του κατά τη διάρκεια...
μιας έντονης συζήτησης σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, αναγκάζοντας τον οικοδεσπότη της να καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times of Israel, ο πολιτικός που τράβηξε το όπλο είναι μέλος του Κοινοβουλίου της Ιορδανίας, ονομάζεται Mohammed Shawabka και η  πρωτοφανής σκηνή διαδραματίστηκε την ώρα που συζητούσε για  τις πολιτικές της χώρας του προς τη Συρία.
Μόλις οι φραστικές αντεγκλήσεις κλιμακώθηκαν, ο Shawabka επιχείρησε αρχικά να πετάξει ένα παπούτσι στον επικριτή του, ενώ, στη συνέχεια, έβγαλε το όπλο.
Δείτε το βίντεο (η δράση ξεκινά στο 1:30 λεπτό):
 directNEWS.gr

Το κουκί και το ρεβίθι..

Αρ. Χατζηστεφάνου- Ο τρόμος στο βλέμμα τους


Τι πανικός κι αυτός! Οι «φουσκωτοί» της Χρυσής Αυγής ζητούσαν χθες από γυναικόπεδα και ηλικιωμένους να τους… προστατεύσουν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια. Κι επειδή τα γυναικόπαιδα δεν ήρθαν στο ραντεβού, την προστασία των χρυσαυγιτών ανέλαβε γι’ ακόμη μια φορά η ελληνική αστυνομία. Ο τρόμος στο…
βλέμμα τους, ανεκτίμητος
Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Νίκαια έσταζε κρύο ιδρώτα από την πρώτη μέχρι την τελευταία αράδα: «Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι [...] να διασφαλίσουμε τη δημόσια και ιδωτική περιουσία που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων».
Θα μπορούσε να είναι επιφυλίδα σε κάποια ναυαρχίδα του ελληνικού Τύπου ή άρθρο γνώμης σε μια από τις ιστοσελίδες που ζητούν σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάλυση του συντάγματος για την προάσπιση του νεοφιλελευθερισμού. Ήταν όμως η αγωνιώδης κραυγή της Χ.Α για βοήθεια. Οι «φουσκωτοί» ζητούσαν από γυναικόπεδα και ηλικιωμένους να τους προστατεύσουν. Και επειδή τα γυναικόπαιδα δεν ήρθαν στο ραντεβού, την προστασία ανέλαβαν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούνταν από νωρίς στην περιοχή.
«Πού ήταν όλες αυτές οι αστυνομικές δυνάμεις όταν οι χρυσαυγίτες απειλούσαν να διώξουν τους νόμιμους καταστηματάρχες από την περιοχή;» αναρωτιόταν λίγο αργότερα ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, μιλώντας σε ένα πλήθος εκατοντάδων Ελλήνων και μεταναστών.
Οι δημοσιογράφοι που καλύψαμε την τεράστια, για τα δεδομένα της Νίκαιας, αντιφασιστική εκδήλωση νοιώθαμε τον πανικό της Χρυσής Αυγής να πλανάται στον αέρα. Φώναζαν τα γνωστά τους συνθήματα αλλά δεν άφηναν τους φωτογράφους να τους πλησιάσουν ούτε σε απόσταση δυο τετραγώνων. Τα όρια του κόσμου τους ήταν τα όρια των διμοιριών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί για να τους προστατεύουν.
Η εικόνα του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της Νίκαιας δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ενδεικτική των αληθινών συνθηκών της κοινωνίας: Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι φώναζαν μαζί συνθήματα ενάντια στο φασισμό και τις αντεργατικές επιθέσεις, ενώ η πέμπτη φάλαγγα του μνημονίου, το παρακράτος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, λούφαζε υπό την προστασία του επίσημου κρατικού μηχανισμού. Αυτό που πραγματικά προκαλούσε πανικό στα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν προφανώς οι «άπλυτοι» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έδωσαν δυναμικό παρόν, αλλά η κοινή παρουσία Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Αυτή η συνύπαρξη δυο παράλληλων και μέχρι σήμερα ασύμπτωτων κόσμων μπορεί πραγματικά να ανατρέψει όχι μόνο την απειλή του φασισμού αλλά το σύνολο της μνημονιακής πολιτικής.
«Όταν χτίζαμε τα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων», ήμασταν καλοί, ενώ τώρα είμαστε η αιτία όλων των δεινών της ελληνικής οικονομίας!» έλεγε από το μικρόφωνο ο Τζαβέντ Ασλάμ.
Αν μόνο τον άκουγαν οι ηγεσίες των συνδικάτων θα ζούσαμε σε ένα διαφορετικό κόσμο…

Ενημερωτική Εκδήλωση «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».


ekpoizo
O Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα : «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».
Την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, Ωρα 19.00 μ.μ., στο Οινοποιείο Πέτρου, Λεωφόρος Μαραθώνος 117, Παλλήνη Εισηγητές :  Χριστοδούλου Μικαέλα, Δικηγόρος, Γραφείο Νομικής Προστασίας Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.  Τσιαφούτης Βίκτωρας,

Οι τράπεζες να ναι καλά! του Νίκου Μπογιόπουλου



«Ιστορική» η απόφαση της ΕΕ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Διότι, τι πιο σημαντικό, εξαίσιο, φιλάνθρωπο και ελπιδοφόρο σε αυτή την μάταιη ζωή από το «να πηγαίνουν καλά οι τράπεζες»...
Και μη νομίζετε ότι αυτά τα λένε μόνο οι «δεξιοί». Τα λένε και οι «αριστεροί». Δείτε, για παράδειγμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν δέχεται κουβέντα ότι θα μπορούσε η απόφαση των Βρυξελλών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην εφαρμοστεί και για την Ελλάδα...
*
Αλλωστε η προ κρίσης ιστορία της θαλερότητας των τραπεζών μας, πείθει για το πώς αυτή η θαλερότητα μεταφράζεται σε... φιλολαϊκή πολιτική:
Το 2000 το Ενεργητικό των τραπεζών (σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας) ήταν265 δισ. ευρώ.
Το 2009 το Ενεργητικό των ίδιων τραπεζών είχε εκτιναχτεί στα 614 δισ. ευρώ.
Είχε, δηλαδή, αυξηθεί κατά 349 δισ. ευρώ! Ποσοστό αύξησης 132%!
*
Ποιος, λοιπόν, δεν θυμάται:
Καθ' όλη τη διάρκεια της προ κρίσης περιόδου, όταν οι τράπεζές μας υπερδιπλασίασαν τον πλούτο που κατείχαν και διεκδικούσαν από το λαό,
όταν οι τράπεζές μας αύξαναν το Ενεργητικό τους με αποτέλεσμα να ξεπεράσει σε μέγεθος δυο ολόκληρα ετήσια ΑΕΠ της χώρας (!),
οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι
(αυτοί που αρχικά υφίσταντο τη λιτότητα για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ και μετά τη λιτότητα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΟΝΕ)
έπαιρναν «αυξήσεις» του ιλιγγιώδους ύψους των 0,77 λεπτών του ευρώ
και ο αριθμός των κοινωνικά αποκλεισμένων είχε ανέλθει στους 3.023.000 ανθρώπους...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 7/7/2012

"Πόρτα έφαγε" η τρόϊκα από τον Α.Τσίπρα


Image"Πόρτα" έριξε στην τρόϊκα  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Oi εκπρόσωποι των δανειστών ιδιαίτερα πιεστικά, ζήτησαν συνάντηση μαζί του πριν την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή, αλλά ο Α.Τσίπρας αρνήθηκε κατηγορηματικά την συνάντηση προφασιζόμενος "φόρτο εργασίας εν όψει των προγραμματικών".
Επανήλθαν ζητώντας του συνάντηση έστω και για λίγα λεπτά, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάμψουν την άρνησή του.
Είναι πραγματικά ανεξήγητο γιατί η ομάδα των τροϊκανών επέμενε να συναντηθεί με τον Α.Τσίπρα σήμερα. Ίσως ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ για να δείξουν ότι βρίσκονται σε "ανοικτή γραμμή" ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "δεν τσίμπησε". Well done, Alexis...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τ ι γινεται στην Ισπανια και δεν λενε τιποτα...

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αφιέρωμα στον Λ. Μαχαιρίτσα - 20/06/2012

Αφιέρωμα στον Λ. Μαχαιρίτσα - 20/06/2012

Τα στουρνάρια, οι απατεώνες και τα σαϊνια


Όπως το “λεφτά υπάρχουν” ξεχάστηκε αμέσως μετά την εκλογή Παπανδρέου, ο οποίος ξεκίνησε αμέσως ως Πρωθυπουργός τα ταξίδια συκοφάντησης και δυσφήμισης της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και πλάτη του τότε γνωστού κόσμου (μοιάζει σαν να έχουν περάσει αιώνες από εκείνη την εποχή), με αποτέλεσμα την ένταξη της χώρας υπό το καθεστώς των αιμοβόρων κατακτητών, έτσι και η “επαναδιαπραγμάτευση” ξεχάστηκε αμέσως άμα τη ορκωμοσία Σαμαρά στην Πρωθυπουργία.
Ήταν απλά ένας προεκλογικός όρος τον οποίον επέλεξαν για να παραπλανήσουν τους φοβισμένους αστούς με τις καταθεσούλες, λόγω του ότι διέκριναν μεγάλη οργή στις εκλογές της 6ης Μάη. Κανονικά αυτή η ανακόλουθη συμπεριφορά, η κοινή κοροϊδία, η απάτη δηλαδή, διότι περί αυτού πρόκειται αφού με εξαπάτηση αποκτούν θέσεις, αξιώματα και χρήματα εις βάρος μας, τιμωρείται πολύ αυστηρά και με το εθιμικό και με το ποινικό δίκαιο. Με το πολιτικό όμως, όπως βλέπουμε για μια φορά ακόμα, από κάποιους επιβραβεύεται και από άλλους γίνεται ανεκτή με το στανιό.
Τα στουρνάρια που δεν έβαλαν μυαλό από την πρώτη απάτη και έπεσαν θύματα και της δεύτερης, αξίζουν και με το παραπάνω τον εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων κύριο Στουρνάρα για Υπουργό Οικονομικών τους.
Οι υπόλοιποι τι κάνουμε;
Προς το παρόν ακούμε τα σαϊνια του Σύριζα να τσιρίζουν και να δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ακόμα και πως θα κλείσουν φυλακή όσους τολμήσουν να “ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία”, συμπληρώνοντας όμως πάντα στο τέλος “έναντι πινακίου φακής”. Για να μας προετοιμάζουν σιγά σιγά και να μας δείχνουν έμμεσα πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα “πηδητικά”, όπως πολύ πετυχημένα λέει κι ένας ιδιοκτήτης τράγου που τον περιφέρει από κατσίκα σε κατσίκα εδώ στο χωριό μου.
Κάτι μου λέει πως ο Σύριζα και ο Αλέξης ετοιμάζονται για Κυβέρνηση και ευθυγραμμίζονται με το σύστημα. Γίνονται σιγά σιγά κατάλληλοι για να εκλεγούν με τη σειρά τους κι αυτοί και να φέρουν σε πέρας επιτυχώς την επόμενη φάση των Μνημονίων. Την “επαναδιαπραγμάτευση” του ξεπουλήματος.

Γιάννης Μακριδάκης

Η Τρούμπα της Ευρώπης



Σίγουρα έχασαν παντελώς το νόημά τους πλέον όλα. Είδαμε και πάθαμε τόσα χρόνια να διαχωρίσουμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος από το Δημοσίων Έργων, και να, τώρα που έχουμε ανεξάρτητο Υπουργείο Περιβάλλοντος (και Κλιματικής Αλλαγής!), αυτό φτιάχνει νόμους περιορισμού της προστασίας του και παράδοσης των πάντων, έως και του ιερού Ολύμπου, στους επενδυτές!
Χωρίζεται ο Όλυμπος σε τρεις ζώνες φίλοι και φίλες. Μικραίνει η περιοχή απόλυτης προστασίας, και δίνονται στην “Ανάπτυξη” οι άλλες δυο ζώνες. Για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων που θα απευθύνονται σε παραλήδες τουρίστες.
Όλα για τον παρά λοιπόν. Ακόμα και την καρδιά της Ελλάδας, τον Όλυμπο παραδίνουμε. Τα οπίσθια τα παραχωρήσαμε πρώτα απ’ όλα. Ήταν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τώρα συνεχίζουμε στα υπόλοιπα. Δεν μας σταματάει τίποτα διότι δεν έχουμε πλέον καμία αίσθηση της αξιοπρέπειας, ούτε διάθεση να παράξουμε. Παρά μόνο να εκμεταλλευτούμε απερίσκεπτα τα κάλλη μας. Να ξεπουλήσουμε το κορμί μας. Ωσάν την τελευταία πόρνη, στην οποίαν σε λίγο οι εταίροι και λοιποί του πλανήτη θα φέρονται όπως φέρθηκαν οι αχαρακτήριστοι Λοβέρδοι και Χρυσοχοϊδιδες στις οροθετικές.
Να το θυμηθείτε ότι δεν είμαστε καθόλου μακριά από το να υλοποιηθεί η ιδέα ενός γελοίου στελέχους της κυβερνώσας παράταξης και να δοθεί η Ακρόπολη σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση. Με πρόσχημα να μην κλείνει από απεργίες και να φυλάσσεται καλύτερα για να μην αυτοκτονούν σε κοινή θέα κάποιοι που θέλουν να κάνουν ζημιά στον τουρισμό της χώρας. Μπορεί να βάλουν και ομοίωμα του Γλέζου να ανεβάζει ξανά την γερμανική σημαία και να κραυγάζει Συγνώμη για την αποκοτιά του την τοτινή. Αυτό θα έχει έξτρα εισιτήριο για να το δει κάποιος.
Όταν μετατρέπεις σε πόρνη τη χώρα σου την ίδια ξεπουλώντας τα βουνά, τα μνημεία, τα λιμάνια, τις ακτές, τους κάμπους, την κινητή και ακίνητη δημόσια περιουσία στους επενδυτές, υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα ξεπουλήσεις και την τιμή σου αλλά και τα παιδιά σου;
Η Τρούμπα της Ευρώπης δημιουργείται ολοταχώς. Και μάλιστα δίχως την μαγκιά και την αυθεντικότητα που συνυπήρχαν κάποτε μαζί με την παρακμή, στην Φίλωνος και στα πέριξ.
Με φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης θα υποδεχτούμε το μέλλον. Ο πιο παραγωγικός κλάδος του ΑΕΠ μας, η πορνεία. Φύση και άνθρωποι, βουνά, παραλίες, μνημεία και παιδιά, στην υπηρεσία του Στόλου. Των επιβητόρων τουριστών που θα φέρνουν χρήμα για να ξεχρεώσουμε. Ετοιμαστείτε, όσοι δεν το έχετε ακόμη συνειδητοποιήσει, για την μεγάλη παρακμή που καταφτάνει ολοταχώς. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Γιάννης Μακριδάκης

Φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με τους κωδικούς κατάθεσης των μηχανογραφικών - Ανάστατοι χιλιάδες μαθητές από τις πλαστογραφίες των δελτίων τους


Η υπόθεση ανακαλύφθηκε μετά από καταγγελία δύο 18χρονων μαθητών
- Οι περισσότεροι μαθητές έβαζαν κωδικούς είτε το κινητό τους είτε την ημερομηνία γέννησης
- Προς το παρόν υπάρχουν 4 κρούσματα μαθητών με κλειδωμένους κωδικούς - Φόβοι για πολλαπλασιασμό των περιστατικών
Φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με τους κωδικούς κατάθεσης των μηχανογραφικών - Ανάστατοι χιλιάδες μαθητές από τις πλαστογραφίες των δελτίων τους- Δύο πατεράδες μαθητών κατηγορούνται ήδη για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστήΜετά το σάλο που προέκυψε στις πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Φυσικής έρχεται άλλη μία αδυναμία του υπουργείου Παιδείας, να προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.
Η αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να παράσχει οποιαδήποτε μορφή ασφάλειας στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μέσω internet, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τα οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Η αρχή του κακού έγινε όταν το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην παράσχει στους μαθητές που ήθελαν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω διαδικτύου ένα προσωπικό κωδικό "pin". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές να καλούνται να βάλουν έναν δικό τους κωδικό με τους

Ποιοί τα έπαιρναν από την ΚΥΠ.


 Με μισθό-μαμούθ ο Μιχαλολιάκος

Εγγραφο που αποκαλύπτουν τα Wikileaks δείχνει πόσο έπαιρναν μικροί και μεγάλοι πράκτορες, απομυζώντας το Δημόσιο
Δημοσιεύθηκε: 06 Ιουλίου 2012, 12:09 , Τελευταία Ενημέρωση: 06/07/2012, 16:42
Ποιοί τα έπαιρναν από την ΚΥΠ. Με μισθό-μαμούθ ο Μιχαλολιάκος
Αίσθηση προκαλεί απόρρητο έγγραφο της ΚΥΠ (νυν ΕΥΠ) που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks και δεν έχει χαρακτηρισθεί επισήμως χαλκευμένο. Το έγγραφο αποτελεί πρόταση έγκρισης μισθολογικής δαπάνης για τους έκτακτους συνεργάτες του κλάδου. 
Τα ευρήματα από το έγγραφο είναι δυο, αφενός ποιοί είναι οι μισθοδοτούμενοι της κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορίών
και αφετέρου τα ποσα που ελάμβαναν. Σύμφωνα με το έγγραφο οι μισθοί όλων των συνεργατών ήταν έως και 10πλάσιοι του μέσου μισθό στην Ελλάδα την εποχή 1980-82.
Οπερ σημαίνει ότι οι μισθοδοτούμενοι "πατριώτες" απομυζούσαν τη χώρα από το 1980, προσφέροντας αδιευκρίνιστες υπηρεσίες "πρακτόρων" πληροφοριών.
Αν η υπόθεση διερευνηθεί διεξοδικά και σε βάθος και δεν περιοριστεί σε επιδερμική προσέγγιση ενδέχεται να προκύψουν σημαντικά ευρήματα για το ρόλο ανθρώπων των Media και της πολιτικής,  καθώς και για τη διαχρονική διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο πάντως φαίνεται ότι ο... πατριώτης επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έπαιρνε μηνιαίο μισθό 120,000 δραχμές, όταν ο μέσος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων ήταν μεταξύ 12-15,000 δραχμών.
Στο ίδιο έγγραφο προκύπτει ότι μισθοδοτούμενος της ΚΥΠ ήταν και ο Κ. Πλεύρης και μάλιστα υψηλόμισθος, λαμβάνοντας μηνιαίως 200,000 δραχμές.
Επίσης ο πρόεδρος του ΕΝΕΚ (εθνικιστική νεοναζιστική οργάνωση) και εν συνεχεία στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πολύδωρος Δάκογλου, ο οποίος μισθοδοτούνταν με 92,000 δραχμές.
Ο εκδότης, καναλάρχης και προσφάτως καταδικασθείς για υποθέσεις εκβιασμών Γρηγόρης Μιχαλόπουλοςμε μισθό 180,000 δραχμές.
 Στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΓΣΕΕ για την εποχή, με βασικό μισθό 10.840 δραχμές... 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥ

Χωρίς Ιντερνετ θα μείνουν χιλιάδες μολυσμένα PC τη Δευτέρα



 
 
Το FBI προειδοποιεί για το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer
Χωρίς Ιντερνετ θα μείνουν χιλιάδες μολυσμένα PC τη Δευτέρα
 
 

Περίπου 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο τη Δευτέρα 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer, προειδοποιεί ξανά το FBI.


Για πολλούς μήνες, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις,

Μεσσηνίας προς Σεραφείμ: «Μη δαιμονοποιείς την επιστημονική έρευνα»



Το Σωματίδιο ταράσσει το εκκλησιαστικό σύμπαν
Μεσσηνίας προς Σεραφείμ: «Μη δαιμονοποιείς την επιστημονική έρευνα»
Απάντηση στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος μεανακοίνωση  του κατακεραυνώνει τους επιστήμονες για την ανακάλυψη του Σωματιδίου του Higgs, έδωσε το πρωί μέσω του MEGA, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας  Χρυσόστομος. Μίλησε για μεσαιωνικές αντιλήψεις ορισμένων ιεραρχών, λέγοντας ότι  η ανακάλυψη του CERN  δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τα διδάγματα της Εκκλησίας.

 «Ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ του πειράματος του CERN για το προσδιορισμό του σωματιδίου του Χίγκς και της διδασκαλίας της Εκκλησίας περί της δημιουργίας του κόσμου από το Θεό, θεωρώ ότι είναι ανεπιτυχής από την στιγμή που συγκρίνονται δύο ανόμοια πράγματα», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Ουσιαστικά απαντώντας στον Σεραφείμ, σημείωσε ακόμη  ότι «κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε αυτά που ανακαλύφθηκαν από τα πειράματα του CERN και του ΑΤΛΑΣ, διότι προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση της διδασκαλίας περί δημιουργίας του κόσμου».

 «Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε σε μεσαιωνικές αντιλήψεις και μεθόδους αντιμετώπισης ενός επιστημονικού διαλόγου», σημείωσε ο ιεράρχης.

Τέλη κυκλοφορίας: Καταργούνται τα σήματα


Τέλη κυκλοφορίας: Καταργούνται τα σήματα
Καταργούνται από το τέλος του 2012 τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή στις μοτοσικλέτες.
Πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο μόνο στις τράπεζες.
Ο λόγος είναι ότι το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.
Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους, αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο.
Έτσι θα βάλουν τέλος και στις ουρές που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες μέρες διάθεσης των τελών.
Η μεγάλη κομπίνα με τα σήματα
Με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Κάποιος που διαθέτει δύο ή περισσότερα ΙΧ φρόντιζε να καταβάλει τα τέλη στο όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
Στη συνέχεια μετά από 10 ή 20 μέρες πήγαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξη καταβολής των Τελών του ΙΧ του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζόπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο και έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρω και το έβαζε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη!

Πήτερ Νομικός: Πώς θα σβήσουμε μόνοι μας το ελληνικό χρέος



Πήτερ Νομικός: Πώς θα σβήσουμε μόνοι μας το ελληνικό χρέος
Η είδηση για τη δημιουργία της εκστρατείας Greece Debt Free, έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο δημιουργός και εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας επαναγοράς του ελληνικού χρέους, κ. Πήτερ Νομικός, μιλάει στο kerdos.gr, για τη σύλληψη της ιδέας, τη λειτουργία, τις διαδικασίες και τη μεγάλη ευκαιρία μια διαφανούς και πρωτοπόρας προσπάθειας από “τα κάτω”, για ένα καλό deal διαγραφής τμήματος του ελληνικό χρέους με φθηνό τρόπο.


Η συνέντευξη του κ. Πήτερ Νομικού στον Χρήστο Παγώνη, έχει ως εξής:


Ποιό ήταν το αρχικό κίνητρο της πρωτοβουλίας για την επαναγορά του ελληνικού δημόσιου χρέους;
Να επιτρέψουμε σε όσους θέλουν να βοηθήσουν να το κάνουν αποτελεσματικά. Οι στόχοι του Greece Debt Free (GDF) είναι να εξοπλίσει τους 'Ελληνες πατριώτες και τους υποστηρικτές της Ελλάδας με ένα ασφαλές μέσο για τη μείωση του Ελληνικού χρέους μέσω επαναγοράς από τους πολίτες. Τo GDF επιτρέπει στον καθένα που θέλει να βοηθήσει στη μείωση του Ελληνικού χρέους να επωφεληθεί από τη μειωμένη τιμή των ομολόγων στην αγορά. 60 δισ. στην ονομαστική αξία του ελληνικού PSI, 2% των GGB κοστολογούνται στην αγορά κάτω από 15 λεπτά. Ολα τα άλλα χρέη βγαίνουν στην αγορά με ουσιαστική έκπτωση. Αποτελεί ένα εξαιρετικό deal και μια επαναγορά μπορεί να συμβεί. Οποιοσδήποτε ιδιώτης ή κρατικός αξιωματούχος θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, αν είχε πρόσβαση ατη ρευστότητα. Η κυβέρνηση δεν έχει πρόσβαση σε επαρκή ρευστότητα, ο ιδιωτικός τομέας όμως έχει.
Να επωφεληθούμε από το παράδοξο μιας ομοσπονδιακής κρίσης δημοσίου χρέους.
Οι Έλληνες έχουν ένα σκληρό νόμισμα. το ευρώ, όμως η τιμή των ξένων υποχρεώσεων χρέους έχει καταρρεύσει. Αυτό δίνει μια ευκαιρία για μια επαναγορά από τους πολίτες. Είναι μοναδικό και οφείλεται στην ομοσοπονδιακή φύση της κρίσης, π.χ. οι Ελληνικές υποχρεώσεις χρέους ονομαστικοποιούνται στο νόμισμα της Ελλάδας, ενώ δεν ήταν έτσι στην Αργεντινή, στην Κορέα και στα περισσότερα μικρά κράτη. Σε αυτά τα κράτη οι υποτιμήσεις των τοπικών νομιασμάτων πολλαπλασίαζε τις ξένες ονομαστικοποιημέμενες υποχρεώσεις χρέους.

Αλλο ένα παράδοξο είναι ότι οι Έλληνες, το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας και οι υποστηρικτές της Ελλάδας ανά τον κόσμο, έχουν πρόσβαση σε ουσιαστική ρευστότητα σε σύγκριση με αυτό το στάδιο μιας κρίσης δημοσίου χρέους. Είναι από την κυβέρνηση που λείπει αυτή η ρευστότητα. Το GDF προσφέρει μια μη-πολιτική , μη-

Μεταπτυχιακά στην ...απάτη για άμεσο διορισμό και γρήγορη εξέλιξη στην εκπαίδευση



 
 

Η μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ συμπαρασύρει και τα στεγαστικ



Μικρή ανάσα σε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών δίνει η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει στην μείωση του βασικού της επιτοκίου σε νέο ιστορικό χαμηλό και να διαμορφωθεί από το 1% στο 0,75%.

Τα σημαντικότερα οφέλη θα έχουν οι δανειολήπτες που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο συνδεμένο με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Στην περίπτωση αυτή για παράδειγμα για ένα δάνειο 100.000 με επιτόκιο συνδεδεμένο με της ΕΚΤ συν περιθώριο 2,5%, με 20ετή διάρκεια η δόση του δανείου διαμορφώνεται σε 565 ευρώ περίπου, από 610 ευρώ περίπου τον Ιούλιο του 2011 και 760 ευρώ τον Ιούλιο του 2008 όταν το επιτόκιο της ΕΚΤ ήταν στα 4,25%. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις των 25% περίπου του συνόλου των στεγαστικών δανείων είναι συνδεδεμένα με την πορεία του επιτοκίου της ΕΚΤ.

Συρία: Ανασύρθηκαν οι σοροί των Τούρκων πιλότων



Συμμετείχε και ο ωκεανογράφος που ανακάλυψε τον Τιτανικό
Συρία: Ανασύρθηκαν οι σοροί των Τούρκων πιλότων


Οι σοροί των δύο χειριστών του τουρκικού Phantom ανασύρθηκαν την Πέμπτη από το βυθό εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας -8,6 ναυτικά μίλια από τις συριακές ακτές- μετά τη συνδρομή που προσέφερε για τον εντοπισμό τους ο ωκεανογράφος Ρόμπερτ Μπάλαρντ, διάσημος για την ανακάλυψη του ναυαγίου του Τιτανικού.

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι ο Ρόμπερτ Μπάλαρντ με το βαθυσκάφος «Nautilus» εντόπισε τις σορούς την Τετάρτη αφότου το τουρκικό Ναυτικό υπέδειξε τη θαλάσσια περιοχή.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου αναφέρεται ότι οι σοροί μεταφέρθηκαν στη Μαλάτια, από όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στις 22 Ιουνίου. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πώς και από ποιον πραγματοποιήθηκε η ανάσυρση των σορών.

Η κηδεία των πιλότων πρόκειται να τελεστεί την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο το βαθυσκάφος «Nautilus» συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπιστούν περισσότερα κομμάτια του μαχητικού.

Η ένταση χτύπησε «κόκκινο» μετά την κατάρριψη του τουρκικού Phantom υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες στις 22 Ιουνίου.

Η Άγκυρα επιμένει ότι το μαχητικό συνετρίβη σε σε διεθνή εναέριο χώρο κατόπιν πρόσκαιρης παραβίασης του συριακού εναέριου χώρου, ενώ η Συρία τονίζει ότι κατάρριψη έγινε εντός του εναέριου χώρου της χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα του μαχητικού.

Η κατάρριψη προκάλεσε πολεμικό κλίμα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, με συνεχείς απογειώσεις τουρκικών μαχητικών τις τελευταίες ημέρες και προειδοποιήσεις ότι οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση εκ μέρους της Συρίας στη μεθόριο δεν θα μείνει αναπάντητη.

Η Τουρκία έχει συγκεντρώσει στρατεύματα στα σύνορα και έχει αναπτύξει αντιαεροπορικά συστήματα και εκτοξευτήρες ρουκετών, έχοντας προειδοποιήσει το καθεστώς Άσαντ ότι οι κανόνες εμπλοκής άλλαξαν και η Άγκυρα θα απαντήσει με στρατιωτική δράση έναντι κάθε μορφής στρατιωτικών κινήσεων στη μεθόριο.

Επί τρεις ημέρες F-16 απογειώθηκαν από τουρκικές βάσεις εξαιτίας πτήσης συριακών μεταγωγικών ελικοπτέρων κοντά στη μεθόριο, χωρίς να υπάρξει παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Απόφαση για τους πρώην πελάτες των Energa-Hellas Power


Προσαύξηση 7 % στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους πρώην πελάτες των Energa, Hellas Power και άλλων εταιριών που έκλεισαν προβλέπει απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η προσαύξηση αυτή επιβάλλεται στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του τιμολογίου (δεν θα αφορά δηλαδή τις χρεώσεις για τη χρήση δικτύων, το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών, κλπ.) και αποτελεί σύμφωνα με τη ΡΑΕ αποζημίωση προς τη ΔΕΗ για την υπηρεσία που παρέχει προς τους συγκεκριμένους καταναλωτές, χωρίς να έχει συμβατική σχέση μαζί τους.

Σημειώνεται ότι οι πελάτες των δύο εταιριών έπρεπε ως τα τέλη Ιουνίου να έχουν υπογράψει συμβόλαιο με νέο προμηθευτή (ΔΕΗ ή τρίτον), ωστόσο με απόφαση των αρχών δόθηκε άτυπη παράταση στην ηλεκτροδότησή τους από τη ΔΕΗ καθώς στη λήξη της προθεσμίας υπήρχαν ακόμη 60.000 πελάτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) χωρίς σύμβαση.

Η απόφαση της ΡΑΕ έχει μεταβατικό χαρακτήρα, έως ότου προσδιοριστεί μετά από διαγωνισμό το κόστος παροχής της υπηρεσίας «Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας», δηλαδή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις που είτε έχουν αδρανήσει είτε δεν βρίσκουν προμηθευτή.

Το σκεπτικό της ΡΑΕ για την έγκριση της προσαύξησης του 7 % είναι ότι η ΔΕΗ δεν εισπράττει προκαταβολή ή εγγύηση από τους καταναλωτές που προμηθεύει με το καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας, ενώ ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένη να προμηθεύει τους πελάτες αυτούς, εφαρμόζοντας τις ίδιες χρεώσεις με αυτές που εφαρμόζει στους υπόλοιπους πελάτες της, οι οποίοι όμως έχουν καταβάλει προκαταβολή. Έτσι, κατά την ΡΑΕ δημιουργείται ζήτημα άνισης μεταχείρισης των καταναλωτών.

«Περαιτέρω», προστίθεται στην απόφαση, «η ΔΕΗ έχει αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης των πελατών της ως Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, συγκριτικά με τους υπόλοιπους πελάτες της, λόγω της μη καταβολής εγγύησης, ως προκαταβολής έναντι λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω του ότι προκύπτει σημαντικός ετεροχρονισμός μεταξύ της πραγματοποιούμενης δαπάνης κάλυψης της κατανάλωσης των εν λόγω πελατών και των εσόδων από την είσπραξη των σχετικών λογαριασμών. Συνεπώς, προκύπτει πρόσθετο χρηματοοικονομικό κόστος για την εξασφάλιση κεφαλαίου κίνησης, καθώς και αυξημένος κίνδυνος από τις επισφάλειες των πελατών αυτών (ληξιπρόθεσμες οφειλές). Το κόστος, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν έχει ληφθεί υπόψη στην κατάρτιση των δημοσιευμένων τιμολογίων της ΔΕΗ, αφού καλύπτεται από την καταβολή εγγύησης από τους πελάτες της».

Η προσαύξηση στα τιμολόγια αντισταθμίζει με άλλα λόγια την μη καταβολή εγγύησης από τους συγκεκριμένους καταναλωτές.

Η απόφαση της ΡΑΕ προβλέπει ότι:

«Η ΔΕΗ δύναται να επιβάλει προσαύξηση του τιμοκαταλόγου των ανταγωνιστικών χρεώσεων, ενιαία για όλους τους πελάτες που εντάσσονται σε καθεστώς Καθολικής Υπηρεσίας, ύψους έως και 7%, ως αντάλλαγμα για την κάλυψη του κόστους παροχής της υπηρεσίας αυτής. Η προσαύξηση αυτή ισχύει μέχρις ότου οι πελάτες ΠΚΥ υπογράψουν συμβόλαιο με προμηθευτή της επιλογής τους».

Επιστολή προς Δήμαρχο σχετικά με τα προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Επιστολή προς Δήμαρχο σχετικά με τα προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης

Written By ΠΑΛΛΗΝΗ PRESS on Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012 | 8:25 μ.μ.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΓΕΡΑΚΑΣ 03-07-2012
ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 16/03-07-2012
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Σε συνέχεια της ερώτησης μέλους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στο πολιτιστικό κέντρο Γέρακα, εκφράζουμε και εμείς με τη σειρά μας την απορία μας για την ανακολουθία της τιμολογιακής πολιτικής στα προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης μεταξύ της ΔΕ Παλλήνης με τα αντίστοιχα της ΔΕ Γέρακα.
Πιο συγκεκριμένα, στη ΔΕ Παλλήνης έχει προβλεφθεί μέριμνα, με τη μορφή εκπτώσεων, για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ανεξαρτήτως του πλήθους των τέκνων που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα, ενώ στη ΔΕ Γέρακα θα πρέπει να συμμετάσχουν όλα τα τέκνα μίας τρίτεκνης οικογένειας προκειμένου αυτή να απολαύσει τα αντίστοιχα προνόμια. Αντιθέτως, στην περίπτωση των μη τριτέκνων οικογενειών, το κόστος των δραστηριοτήτων στην ΔΕ Παλλήνης είναι υψηλότερο από αυτό της ΔΕ Γέρακα.
Επίσης, εκφράζουμε την έντονη δυσάρεστη έκπληξή μας σχετικά με το κόστος των εν λόγω προγραμμάτων, όταν αντίστοιχα προγράμματα προσφέρονται από άλλους Δήμους, αλλά ακόμα και από ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε αρκετά χαμηλότερες τιμές. Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε συγκριτικούς πίνακες τιμών, καθώς και το επίσημο φυλλάδιο του Δήμου.

Υπέκυψε στα τραύματά της η 23χρονη πρωταθλήτρια Κουτσονικολή


Σ
Ο ελληνικός αθλητισμός έγινε πιο φτωχός


/
http://img.protothema.gr/C3BC3C038DC94150E883603AA81E9D6B.j



Δεν τα κατάφερε η 23χρονη πρωταθλήτρια ποδηλασίας, Αγγελική Κουτσονικολή και υπέκυψε στα τραύματά της. Ένα τροχαίο δυστύχημα στάθηκε η αφορμή για να γίνει ο ελληνικός αθλητισμός πιο φτωχός, αφού έχασε ένα μεγάλο ταλέντο.

Η 23χρονη αθλήτρια επιστρέφοντας στην Αθήνα με τον πατέρα της και τον αδερφό της, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ενεπλάκη σε τροχαίο. 

Δυστυχώς η νεαρή δεν τα κατάφερε και έχασε την μάχη με τον θάνατο, ενώ ο πατέρας της και ο αδερφός της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Τον θάνατό της επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θανάσης Τερζής.

Μετά το τραγικό περιστατικό, ενημερώθηκε η μικρή αδερφή της να επιστρέψει από την Πορτογαλία, όπου βρισκόταν για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

H Αγγελική Κουτσονικολή γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1989. Αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο στην ομάδα του Κερατσινίου, από το 2006 μεταπήδησε στην ποδηλασία εντασσόμενη στον Πρωτέα. 

Από το 2009 ήταν στέλεχος της εθνικής ομάδας.



Codex Alimentarius: Η "Διατροφική" μας φυλακή

Ο σιδερένιος χαλκάς σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από το λαιμό μας.Η μία εξουσία μετά την άλλη με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς πλέον κανένα πρόσχημα πετούν τις δημοκρατικές τους μουτσούνες για να περάσουν στα χέρια των "αγορών", των ιδιωτικών εταιρείων.

Το "αναγκαίο κακό" της παραγωγής μανιπουλαρισμένης πολιτικής σκέψης έπαψε να είναι "αναγκαίο". Η ολιγαρχία που ετοιμάζεται, βλέπει τις κοινωνίες ακόμα να ροχαλίζουν και να ονειρεύονται "καλύτερες ημέρες" και νοιώθει ακόμα πιο ισχυρή .Τόσο ισχυρή ώστε να απαιτεί να της παραδώσει ο καθένας χωριστά και οικειοθελώς ακόμα και το αυτεξούσιό του.


Ποιός π.χ είδε τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ξαφνική απαίτηση της καταγραφής όλων των γεωτρήσεων και πηγαδιών που αρδεύουν καλλιεργήσιμα χωράφια;

Ποιός εκτός από κάποιους "συνωμοσιολόγους", πρόσεξε τη φρίκη που κρύβεται πίσω από τον "διατροφικό κώδικα " με την ισχύ παγκόσμιου νόμου και το όνομα "codex alimentarius"; 

Ποιός βλέπει τι κρύβεται πίσω από την μαύρη κουρτίνα των μνημονίων ή τον μπερντέ των δεξιών και αριστερών "διαπραγματεύσεων";

Σκεφτείτε μόνο πόσα από αυτά που θεωρούσατε ως απρόσβλητα ή "σταθερές αξίες" έχουν ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια. Σκεφτείτε ποιός ήταν ο λόγος που π.χ. ο Βορίδης της προηγούμενης

Ψηφίστηκε το obamacare...


 Το rfid κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ


Δίχως τσιπάκι δεν θα είσαι τίποτα!
Μπροστά στον Φασισμό που προελαύνει σε όλα τα μέτωπα, απάντηση είναι οι φυσικές θεραπείες, η φυσική διατροφή και λιγότερο στρες έξω από τον κανιβαλισμό του συστήματος τους.
Καιρός και για τα κοινωνικά Ιατρεία στελεχωμένα με εθελοντές θεραπευτές που πραγματικά πιστεύουν στον όρκο του Ιπποκράτη.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αλλάζει ο νόμος περί ιθαγένειας: Ακροδεξιά στροφή της τριμερούς



Συγγραφέας: left.gr
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης αποφάσισαν την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας, υιοθετώντας πλήρως την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Εμπρός πίσω!

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία αργοπεθαίνει, που οι άστεγοι γεμίζουν τα παγκάκια της πόλης, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ενώ όσοι έχουν εργασία εργάζονται υπό καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, όταν τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, οι άρρωστοι δεν έχουν φάρμακα και οι συνταξιούχοι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε, αυτή τη στιγμή επιλέγει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να κάνει τι; Μα, να αλλάξει το νόμο περί ιθαγένειας!

Ο νόμος περί ιθαγένειας, που είχε ψηφιστεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ όταν υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Γ. Ραγκούσης, είχε τότε κατακριθεί ως μία δεξιά υπαναχώρηση της κυβέρνησης, λόγω του ότι το αρχικό νομοσχέδιο που είχε προταθεί υπό την πίεση των αιτημάτων του μεταναστευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος, ήταν προοδευτικότερο, ευθυγραμμιζόμενο με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας και

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Παλλήνης "Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ" συνεπής στο καλοκαιρινό θεατρικό ραντεβού,
διοργανώνει και εφέτος τη μετάβασή μας στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Οι "Νεφέλες" του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο με πρωταγωνιστή τον Γ. Μπέζο
είναι η παράσταση που επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε. Αναλυτικά:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

4.30 μμ  Συγκέντρωση των ενδιαφερομένων θεατρόφιλων στη Λ. Μαραθώνας στο 1ο Λύκειο Παλλήνης
4.45 μμ  Αναχώρηση με πούλμαν
6.00 μμ  Μία μικρή στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για 15'
6.15 μμ  Αναχώρηση για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
7.30 μμ  Άφιξη στην Αρχαία Επίδαυρο
            Παρακολούθηση της παράστασης. 
Μετά το πέρας της παράστασης θα μεταβούμε στην πόλη της Επιδαύρου όπου και θα παραμείνουμε για 45'.
Ο χρόνος αυτός είναι ελεύθερος που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον καθένα μας διαφορετικά (φαγητό, αναψυκτικά, βόλτα κλπ)
Μετά αναχώρηση και επιστροφή στην Παλλήνη στο χώρο από όπου ξεκινήσαμε, Λ.
Μαραθώνος, 1ο Λύκειο Παλλήνης.

Κόστος: 13 ευρώ εισιτήριο  (πάνω διάζωμα)
               12 ευρώ πούλμαν ........... Σύνολο 25 ευρώ κατά άτομο
Για κρατήσεις θέσεων:
Γκόνου - Πετράκη Καίτη          κιν 6977007963
Κωνσταντόπουλος Σωτήρης   κιν 6934462084
Σταθοπούλου Αλεξάνδρα       κιν 6932519234
Κάσσαρης Γιώργος                   κιν 6932290604

Παρακαλούμε για την απάντηση σας έως τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

                                                                              Το ΔΣ του Συλλόγου

1200 συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στην ζωή τους ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012!


1200 συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στην ζωή τους ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012! Η εθνοκτονία συνεχίζεται…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 5, 2012

Ο παραδεισένιος κόσμος των ΜΜ”Ε”, των τραπεζιτών, των διαφημιστών που φέρνουν τον Πίου, την σως που γλυστράει, τον παιδέρα και τον λιμοκοντόρο στις οθόνες σας, συνεχίζει να εκτυλίσσεται…

Το ίδιο και οι περιπέτειες της μικρής λουλού που κάποτε έγινε πρωθυπουργός, του μεγάλου στοχαστή που κάποτε έγινε πρωθυπουργός, του βαψομαλλιά κομπλεξικού που ξεπούλησε κατά συρροήν την χώρα ως σύμβουλος, ως ΔΣ του ΟΤΕ, ως υπουργός. Συνεχίζοντας επάξια το έργο των μαυραγοριτών προγόνων του.

Ανάθεμα και σε ‘μας για την λεζάντα μας που μόνο τόπο δεν φαίνεται να πιάνει…

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το μποζόνιο του Χιγκς


Βαγγέλης Πρατικάκης tovima.gr, 4/7/2012
Ερωτήσεις και απαντήσεις για το μποζόνιο του Χιγκς [infographic]


Τα πάντα για το σωματίδιο του Θεού

 
 
Το μποζόνιο του Χιγκς δεν μπορεί να ανιχνευθεί άμεσα. Η εμφάνισή του γίνεται αντιληπτή από τα υποατομικά συντρίμμια στα οποία διασπάται
Αθήνα


Πολύς ο λόγος τελευταία για το μποζόνιο του Χιγκς, μια οντότητα αφηρημένη και ακατάληπτη όσο το όνομά της. Ας δούμε λοιπόν τι σόι πράγμα είναι αυτό, ξεκινώντας από τα ειδικά και προχωρώντας στα γενικότερα.


Τι είναι μποζόνιο;


Χονδρικά, μποζόνια είναι τα σωματίδια που λειτουργούν ως φορείς των φυσικών δυνάμεων των αντίστοιχων πεδίων. Το φωτόνιο, για παράδειγμα, είναι το σωματίδιο του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και μεταδίδει την ηλεκτρομαγνητική δύναμη στη μορφή φωτός. Τα μποζόνια έρχονται σε αντιδιαστολή με τα φερμιόνια, τα σωματίδια από τα οποία αποτελείται η ύλη.

Τι είναι το μποζόνιο του Χιγκς;

Το μποζόνιο του Χιγκς είναι το σωματίδιο που αντιστοιχεί στο πεδίο του Χιγκς, το οποίο προσδίδει μάζα στην ύλη. Είναι στοιχειώδες σωματίδιο, δηλαδή δεν έχει εσωτερική δομή και δεν αποτελείται από άλλα, συστατικά σωματίδια. Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικά ασταθές και όταν

To Iράν απειλεί να καταστρέψει βάσεις των ΗΠΑ και να επιτεθεί στο Ισραήλ


To Iράν απειλεί να καταστρέψει βάσεις των ΗΠΑ και να επιτεθεί στο ΙσραήλΑμέσως μετά τις δοκιμές των βαλλιστικών της πυραύλων, που πραγματοποίησε χθες, η Τεχεράνη απείλησε την Τετάρτη ότι σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της θα καταστρέψει όλες τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και ότι θα καταφέρει χτύπημα κατά του Ισραήλ.

Ο διοικητής της Αεροπορίας του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Αμίρ Αλί Χατζί Ζαντέ δήλωσε ότι οι βάσεις των ΗΠΑ και το Ισραήλ αποτελούν «εύκολους στόχους» για τους ιρανικούς πυραύλους, η ακτίνα δράσης των πλέον ισχυρών από τους οποίους φθάνει τα 2.000 χλμ. Οι Ιρανοί στρατιωτικοί την Τρίτη διεξήγαγαν δοκιμές αρκετών τύπων πυραύλων, ορισμένοι από τους οποίους έχουν επαρκώς μεγάλη ακτίνα δράσης, ώστε να πετάξουν ως το Ισραήλ.