Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο Π. Δούκας ζητάει 800.000 ευρώ από τον Κώστα Βαξεβάνη



Ο Π. Δούκας ζητάει 800.000 ευρώ από τον Κώστα Βαξεβάνη
Αγωγή κατέθεσε, ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας, εναντίον του υπεύθυνου της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας», δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.
Με την αγωγή του ο υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή ζητάει το ποσό των 800.000 ευρώ, για τις δύο εκπομπές που τον ενέπλεκαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τις οποίες θεωρεί συκοφαντικές.
Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έγραψε για το θέμα αυτό: «Δεν ξέρω αν ο κύριος Δούκας κρίνει από τα προσωπικά του εισοδήματα και διαμορφώνει τις οικονομικές του απαιτήσεις, αλλά σίγουρα έχει αρκετό θράσος.
Προστατευμένος πίσω από έναν νόμο περί ευθύνης υπουργών που δεν άφησε να καθίσει στο σκαμνί, εκπροσωπώντας μια ηθική που προφανώς του επιτρέπει να ζητάει και τα ρέστα, εκφράζει πάνω απ’ όλα μια πολιτική λογική που ανήκει σε άλλες εποχές: Ο Δούκας και οι ιθαγενείς.
Ναι, ο κύριος Δούκας θεωρεί ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς και έτσι υποστηρίζει στην αγωγή(το κάνει και δημόσια σε κανάλια όπου οι συνάδελφοι δεν κάνουν τον κόπο να του απαντήσουν),πως η ελληνική Βουλή τον αθώωσε και δεν τον παρέπεμψε να δικαστεί. Ο κύριος Δούκας παραπέμφθηκε με το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας από την ελληνική Βουλή με ψήφους 156 υπέρ και 11 κατά, αφού η ΝΔ είχε αποχωρήσει. Μετά την απόφαση της Βουλής, με ανακοίνωσή του αν θυμάται, έκανε δηλώσεις για πολιτική δίωξη τύπου Ουγκάντας λέγοντας:  »Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά να διώκεται ένας υπουργός, επειδή ακολούθησε ομόφωνες

London 2012 Olympic mascots unveiled

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: Ιδού η λίστα τραπεζικών καταθέσεων των 300 της Βου...

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: Ιδού η λίστα τραπεζικών καταθέσεων των 300 της Βου...: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΜ ΠΑΤΡΑΣ. Σχόλιοαναγνώστη: Στα ποσά δεν συμπεριλαμβανονται τα.. κρυμένα και οι οφσορ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΚΑΤΑ...

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η Microsof τιμά έλληνες εκπαιδευτικούς



Οι νικητές των τελικών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και η παρουσίαση πρωτοπόρων μεθόδων διδασκαλίας που έχουν αναπτύξει Έλληνες εκπαιδευτικοί, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, που πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς.


Η διοργάνωση εντασσόταν στην ευρύτερη πρωτοβουλία της Microsoft "Συνεργάτες στη Μάθηση", η οποία περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις των πέντε σχολείων που ξεχώρισαν, επιτυγχάνοντας την πρόκρισή τους στον ελληνικό τελικό του φετινού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, που πραγματοποιείται από τη Microsoft Ελλάς για έβδομο συνεχή χρόνο.

Την πρώτη θέση κέρδισε ο Δημήτρης Ράμμος από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για το έργο "Διαδραστική Γεωμετρία".

Τη δεύτερη θέση έλαβε το έργο "Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Υγείας (Monitoring Health System)" από το 2o ΕΠΑΛ Χαλκίδας που παρουσίασαν ο Κωνσταντίνος Φράγγος και ο Σωτήριος Βούλγαρης.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε το έργο "Από μαθητές για μαθητές. Ένα καινοτόμο πλαίσιο ανάπτυξης υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού υλικού από μαθητές για μαθητές" που παρουσιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Δημητρίου και τον Μάρκο Χατζητάσκο από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού (Ελληνοαμερικανικό

"Πράσινο φως" για άφεση αμαρτιών στη Siemens



Το σκάνδαλο Siemens κλείνει οριστικά, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τον συμβιβασμός μεταξύ της εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου. Τις επόμενες ημέρες το σχέδιο θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου και δεν περιλαμβάνονται θέματα ποινικού δικαίου.



Επιπλέον, όπως αναφέρει το υπουργείο, με αίτημα της Siemens, συμπεριελήφθη στο προοίμιο της συμφωνίας, κείμενο δημόσιας συγγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τη γερμανική εταιρεία:

Σε σχέση με την Siemens

1) Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων μετά από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών.

2) Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού Δημοσίου.

3) Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Siemens Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα

Αλλάζουν Coca-Cola και Pepsi για να αποφύγουν σήμανση για καρκινογόνο ουσία



Η Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή του ανθρακούχου αναψυκτικού, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες σήμα που προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρκίνου, όπως ορίζει νόμος στην Καλιφόρνια. Η αλλαγή πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Η νέα συνταγή θα περιλαμβάνει....


μικρότερη ποσότητα της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει το ποτά. Η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ήδη τοποθετήσει τη χημική ουσία στις καρκινογόνες. Ήδη η αλλαγή της συνταγής έχει ξεκινήσει στην Καλιφόρνια

«Αν και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε από τους προμηθευτές της καραμέλας να κάνουμε αυτό το βήμα, έτσι ώστε τα προϊόντα μας να μην υπόκεινται στην απαίτηση για μια επιστημονικά αβάσιμη προειδοποίηση» ανέφερε η εκπρόσωπος της Coca-Cola Νταϊάνα Γκάρτσα-Τσιαρλάντε στο Associated Press.

Η χημική ουσία έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου σε ποντίκια και αρουραίους, σύμφωνα με μια έρευνα. Ωστόσο σύμφωνα με την Ένωση Αναψυκτικών των ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένα πρόσωπο θα πρέπει να πιεί 1.000 κουτιά Coca-Cola ή Pepsi να λάβει την ίδια δόση χημικής ουσίας που δόθηκε στα ζώα στη διάρκεια δοκιμής στο εργαστήριο.

Ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης στην κυβέρνηση


image


Είχα τον κ. Μπαμπινιώτη καθηγή στη Φιλοσοφική, Υπήρξα κάκιστος φοιτητής, μάλιστα έχασα δυο χρονιές ακριβώς από τη Γλωσσολογία. Συνεπώς δεν ήμουνα σε θέση να τον κρίνω ούτε σαν επιστήμονα, ούτε σα δάσκαλο, γιατί δεν τον έζησα στις παραδόσεις.
Εκείνα που θυμάμαι καλά από τον κ. Μπαμπινιώτη, τότε, είναι τρία πράγματα:
1. Είχε μια γλωσσολογική άποψη που την αποκαλούσε με το αρκτικόλεξο «Κ.Ν.Ε.»- Κοινή Νέα Ελληνική. Γινόταν η σχετική πλάκα με την ΚΝΕ του ΚΚΕ (εγώ ήμουνα κνίτης τότε). Παράδειγμα της Κ.Ν.Ε. του κ Μπαμπινιώτη: τα παλιά τριτόκλιτα θηλυκά γίνονται μεν πρωτόκλιτα, αλλά διατηρούν το γιώτα στην κατάληξή τους: η πόλι, της πόλεως , την πόλι. Αυτά βέβαια μετά τα εγκατέλειψε- και καλά έκανε.
2. Είχε την πιο οργανωμένη έδρα: σημειώσεις και βιβλία πάντα στην ώρα τους (σπανιότατη περίπτωση, σε σύγκριση με τους άλλους καθηγητές). Επίσης ήταν συνεπής στις παραδόσεις του (δε θα μπορούσα να πω το ίδιο και για τον εαυτό μου).
3. Η παρουσία του στις συνεδριάσεις του συλλόγου των καθηγητών (όπου συμμετείχα σαν εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου -ένας από τους δύο- χάρη σε ρύθμιση του κοσμήτορα κ. Σκιαδά), παρόλο που τον έβλεπα με τα μάτια του κνίτη συνδικαλιστή. ήταν από ουδέτερη μέχρι εποικοδομητική.
Η συνέχεια είναι ο κ. Μπαμπινιώτης που όλοι ξέρουμε: μακρόχρονη πρυτανεία στο πανεπιστήμιο, προεδρία στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκειο), στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και δεν ξέρω σε πόσα άλλα όργανα, συμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές, Λεξικά που γίνανε μπεστ σέλερ, πυκνή αρθρογραφία.
Τώρα πια που έχω αναπτύξει κάποια κριτήρια,μπορώ να πω δυο λόγια ουσίας για τον παλιό μου καθηγητή.
Πρώτα τα καλά:
1. Είναι αταλάντευτος θιασώτης της ινδοευρωπαϊκότητας (συγνώμη που, λόγω χώρου, δε μπορώ ν΄ αναπτύξω το θέμα εδώ). Αυτό τον φέρνει σε αντίθεση, συχνά οξύτατη, με γλωσσολογούντες ή γλωσσολόγους της άκρας δεξιάς, που υποστηρίζουν διάφορα απίθανα / εθνικιστικά / αντιεπιστημονικά για την ελληνική γλώσσα (Πλεύρης, Γεωργιάδης, Τζιρακοπούλου κλπ)
2. Δέχτηκε το μονοτονικό - όχι αυτονόητο για άνθρωπο συντηρητικού προφίλ. Σ΄ αυτό πήγε κόντρα και στην εκκλησία, που - φυσικά - πολυτονίζει σταθερά.
3. Το Λεξικό του έχει αξιοσημείωτη ετυμολογική δουλειά (έβγαλε και χωριστό, μόνο Ετυμολογικό).
4. Το Λεξικό του διαθέτει μεγάλο πλούτο λημμάτων και ερμηνευμάτων
5. Έχει προτείνει μερικούς πετυχημένους νεολογισμούς, γνωστότερος από τους οποίους είναι το ευπώλητο (αντί μπεστ σέλερ)
6. Παρέμεινε «Γιώργος» (τουλάχιστον στο Λεξικό του), σε μια εποχή που έχουμε πήξει στους Γεώργιους, τους Κωνσταντίνους και τους Ιωάννηδες
7. Άσχετα από τις όποιες δημόσιες σχέσεις του, είναι επιστήμονας.
Και τώρα τα στραβά (γράφω σοβαρά πράγματα και με κουτσομπολιά δεν ασχολούμαι):
1. Είναι θεούσος σε βαθμό απίστευτο για σοβαρό επιστήμονα. Αυτό έχει επίδραση στην υποστήριξη αντιεπιστημονικών θέσεων, όπως η ταύτιση ελληνικού έθνους - ορθοδοξίας ή επιμονή του στη ύπαρξη του παντελώς ανύπαρκτου κρυφού σχολειού (π.χ. δείτε εδώ  τι του γράφουν οι Ροϊδης - Λασκαράτος). Το χειρότερο όμως είναι άλλο: έχει επίδραση στο ίδιο του το Λεξικό, που είναι στρατευμένο υπέρ της ορθοδοξίας: υπάρχει πλήθος θρησκευτικών παραδειγμάτων και σώρευση εκκλησιαστικών -

Ο ετοιμοθάνατος Σαρκοζί και το δικαίωμα στην ευθανασία



Στο κρεβάτι του πόνου τρεις υποψήφιοι για το χρίσμα του Γάλλου προέδρου. Δείτε την καμπάνια της ADMD, εταιρίας υπέρ του δικαιώματος στην ευθανασία (Pics+Vid)



Πρωταγωνιστές της ADMD, εταιρίας υπέρ του δικαιώματος στην ευθανασία, είναι ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η  η Μαρί Λεπέν και ο Φρανσουά Μπαϊρού.
Ο Γάλλος πρόεδρος, η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου και ο κεντρώος υποψήφιος εμφανίζονται ετοιμοθάνατοι, σε κρεβάτι νοσοκομείου. Είναι χλωμοί, με μηχανική υποστήριξη και σωληνάκι στη μύτη.
"Κύριε υποψήφιε, πρέπει να βρεθεί κανείς σε αυτή τη θέση για να αλλάξει τη δική του για την ευθανασία;" είναι το ερώτημα που συνοδεύει κάθε φωτογραφία των υποψηφίων προέδρων.

 Οι τρεις υποψήφιοι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές είναι κάθετα αντίθετοι με την ευθανασία και την αλλαγή του νόμου του 2005 που την απαγορεύει ρητά.

 Όπως μπορεί κανείς να δει απουσιάζει από την καμπάνια ο Φρανσουά Όλαντ, υποψήφιος των Σοσιαλιστών, ο οποίος  έχει ταχθεί υπέρ της βοήθειας στο θάνατο κάποιου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς του, εφόσον εκείνος το επιθυμεί.

Η “Guardian”, τα Τρία Γουρουνάκια και… ο Κακός Λύκος


Μια φορά κι έναν καιρό… άκουσα κι εγώ για πρώτη φορά το παραμύθι με τα Τρία Γουρουνάκια και τον Μεγάλο Κακό Λύκο. Τότε, οι εφημερίδες της Αθήνας ήταν ακόμη μονοψήφιες σε αριθμό, η τηλεόραση κρατική και ασπρόμαυρη, η “multimedia” εκδοχή του παραμυθιού της εποχής… το βινύλιο και οι έννοιες του Web 2.0 ή του Semantic Web ενδεχομένως να ξεπερνούσαν ακόμη και τη φαντασία του σεναριογράφου του Star Trek!
Πριν λίγες μέρες, ήρθε η βρετανική εφημερίδα “The Guardian” να μου θυμίσει την ιστορία με τα Τρία Γουρουνάκια και τον Μεγάλο Κακό Λύκο, σε μια άλλη εκδοχή, πολύ διαφοροποιημένη, όσο το σήμερα σε σχέση με το -όχι και τόσο μακρινό- χθες.
Η “The Guardian” λάνσαρε το νέο της τηλεοπτικό σποτ στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, ένα σποτ το οποίο αποτελεί μέρος μιας μεγάλης διαφημιστικής καμπάνιας που έχει στόχο την επανατοποθέτηση του βρετανικού ομίλου στη ραγδαία μεταβαλλόμενη αγορά των media, διεθνώς. Το σποτ έρχεται περίπου 9 μήνες μετά την απόφαση του ομίλου να αναθεωρήσει τη στρατηγική του, θέτοντας σε προτεραιότητα τα ψηφιακά μέσα (digital-first-strategy) και 26 χρόνια μετά την τελευταία τηλεοπτική διαφήμιση “Points of View” της “Guardian” το 1986.

Το σενάριο
Το διάρκειας 2 λεπτών σποτ παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας του παραμυθιού και τον τρόπο με τον οποίο θα κάλυπτε σήμερα η “Guardian” τα γεγονότα στην έντυπη και τις online εκδόσεις της.
Το σποτ, με στοιχεία δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ και φιλμ νουάρ, ξεκινά με την είδηση του θανάτου του Κακού Λύκου, που παρουσιάζεται ως δολοφονία, και τη σύλληψη των Τριών Γουρουνιών στο χτισμένο από τούβλα σπίτι που έχει απομείνει όρθιο. Καθώς η είδηση γίνεται γνωστή, ανοίγει ο πυρετώδης «24/7» κύκλος της ροής της πληροφορίας μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, με δημοσιογράφους και πολίτες να ερευνούν, να «φωτίζουν», να αναλύουν τις πτυχές της είδησης, να αλληλεπιδρούν και να διατυπώνουν απόψεις.
Καθώς, όμως, η online κοινότητα υπερασπίζεται με πάθος την αθωότητα των τριών συλληφθέντων ηρώων, έρχεται η ανατροπή, όταν μέσα από μαρτυρίες και

Λήψη απόφασης για έγκριση της Α΄ Κατανομής επιχορήγησης των Αθλητικών Σωματείων Δήμου Παλλήνης, έτους 2012.

Το CNN νομίζει ότι η Κύπρος είναι στη Σικελία! (pic)




Το CNN νομίζει ότι η Κύπρος είναι στη Σικελία! (pic)
Μια απίστευτη γκάφα έκανε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, το CNN.
Αναφερόμενο στη μεγάλη νίκη τουΑΠΟΕΛ έκανε τηλεφωνική σύνδεση με ένα από τους παίκτες για να μιλήσει για τον αγώνα.
Όλα καλά ως εκεί. Φαίνεται όμως πως οι δημοσιογράφοι του CNN πρέπει να κάνουν μερικά μαθήματα γεωγραφίας καθώς στο χάρτη που προέβαλαν για να καταλάβουν οι τηλεθεατές που είναι η Κύπρος έβαλαν τη Λευκωσία... στην Σικελία!
Μεγάλη άγνοια και μεγάλη γκάφα...
CNN

Δήμος Παλλήνης: Ανακοίνωση διανομής παραγγελιών πατάτας



Ολοκληρώθηκε σήμερα 8 Μαρτίου, η υποβολή των αιτήσεων των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης για την αγορά πατάτας από τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου.

Από την επεξεργασία προέκυψε ότι οι αιτήσεις ανήλθαν σε 5.216 και αντιστοιχούν σε 270 τόνους πατάτας.

Τα νούμερα αυτά από μόνα τους καταδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο την αποδοχή που είχε από τους κατοίκους των περιοχών Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης, η πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης, που πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου, φρόντισε να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του να προμηθευτούν πατάτες σε τιμές κατά πολύ μικρότερες από αυτές τις αγοράς, αφού η πρωτοβουλία του αυτή παρέκαμψε ένα σημαντικό αριθμό ενδιάμεσων σταδίων μεταξύ παραγωγού-καταναλωτή.

Η διανομή των πρώτων 125 τόνων θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου από 08:00 πμ έως 16:00 μμ και την Κυριακή 12 Μαρτίου από  08:00 πμ έως 14:00 μμ στο χώρο της EXPO ATHENS στην Ανθούσα.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων η διανομή θα γίνει αλφαβητικά, χωρισμένη ανά δίωρο, ως εξής:

Σάββατο 11 Μαρτίου
08:00 – 10:00  από Α έως Ασημέλης
10:00 – 12:00  από Ασημίνα έως Γιαννάκου
12:00 – 14:00  από Γιαννάτος έως Εμίρη
14:00 – 16:00  από Εμμανουήλ έως Καμεντροβεκάγια

Κυριακή 12 Μαρτίου
08:00 – 10:00  από Καμιζούλη έως Καφείρη
10:00 – 12:00  από Καφετζή έως Κουτσογιάννη
12:00 – 14:00  από Κουτσοδόντης έως Μαγγανά

Ο δικαιούχος κάτοικος πρέπει να έχει μαζί του πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας προκειμένου να πιστοποιηθεί η παραγγελία του. Στη συνέχεια και αφού καταβάλει το τίμημα στους πατατοπαραγωγούς, παραλαμβάνει την ποσότητα που έχει παραγγείλει.

Σε όλο το χώρο της διανομής θα βρίσκεται προσωπικό του Δήμου Παλλήνης και ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, που θα βοηθούν στην ομαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση του προγράμματος.

Η διανομή των υπόλοιπων τόνων πατάτας θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 17 & 18 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με λεπτομέρειες.  


Πηγή: http://www.dimitriskarras.com/2012/03/blog-post_09.html#ixzz1ob6pcdaX

Ο σωτήρ του έθνους (παρ’ ότι δεν τον λεν’ Σωτήρη)...



Ο Στάθης στον eniko
Τι εκπροσωπεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος;
             Την πεμπτουσία του πολιτικού συστήματος που μας έφερε έως εδώ.
Ο κ. Βενιζέλος (και χαϊδευτικά Μπενύτο, για δε τους πολύ φίλουςΜπενύτο - Μπενίτο) είναι
σαρξ εκ της σαρκός του βαθέως κράτους της Διαπλοκής, αυτού που περιήγαγε εν τέλει την Ελλάδα σε καθεστώς Εντολής της Τρόικας,
ένα ατιμασμένο προτεκτοράτο που οσονούπω θα διαθέτει κι από έναν ξένο Επίτροπο για κάθε ιθαγενή Υπουργό, μια χώρα Φόρου Υποτελή στη Διεθνή των Τοκογλύφων.

Τι γυρεύει τώρα ο άνθρωπος, ο Μπενύτο, που πρόλαβε μόλις μέσα σε έναν μήνα απ’ όταν ανέλαβε, να χαρακτηρισθεί ως «ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης»;
Γυρεύει να ηγεμονεύσει στο ΠΑΣΟΚ -κατ’ αρχήν- κι αργότερα να γίνει, αν μπορέσει, ένας ακόμα Πρωθυπουργός-Ανδρείκελο της Ελλάδας (ή καλύτεραεπί την Ελλάδα, δηλαδή εναντίον της).
Διότι ο κ. Βενιζέλος απεδείχθη εκ των πρώτων ευπροσάρμοστων στηνέα εποχή, αυτήν της εγκαθίδρυσης του απροκάλυπτου Νεοταξίτικου καθεστώτος στη χώρα - εύπλαστος
κι Οβιδιακός στους μεταμορφισμούς του,
αλλά και πανέτοιμος για κάθε φόνο ως άλλος «θαυμαστός κ. Ρίπλεϋ»δήλωσε ξεδιάντροπα:
«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχον. Διότι έτσι θα μπορέσουμε να τεθούμε υπό αυτοέλεγχον».

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχον» - ο όρκος πίστης τουΓενίτσαρου! «Διότι έτσι θα μπορέσουμε να τεθούμε υπό αυτοέλεγχον» - η προσευχή του Ραγιά!
Ομως, αυτά κι άλλα που έκανε στο απώτερο και το εγγύς παρελθόν οΣυνταγματολόγος που κουρέλιασε το Σύνταγμα (πάντα ο Μπενύτο) ωχριούν
μπροστά σε αυτά που κάνει τώρα, ώστε, όπως ελπίζει, μετά τη «μεσοβασιλεία» Σαμαρά (έτσι όπως «το πάει» ο Αντώνης, ή «τον πάνε») να γίνει ο ίδιος (πάντα ο Μπενύτο) Πρωθυπουργός,
εντολοδόχος μενανδρείκελο βεβαίως, αλλά Πρωθυπουργός.

Προς τούτο ο κ. Βενιζέλος δεν ορρωδεί προ ουδενός:
κινδυνολογεί ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει
απειλεί θεούς (ότι θα τους κόψει τον μισθό) και δαίμονες (ότι θα τους κόψει τη σύνταξη), ενώ τα έχει ήδη... κόψει.
Μπορεί όμως να την ξανά - ξανακόψει.
Αρχή άνδρα δείκνυσι και ο κ. Βενιζέλος άρχει χρόνια τώρα και έχει δώσει δείγμα γραφής λίαν ανησυχητικό για τη Δημοκρατία.
Επ’ εσχάτοις δεν κρατιέται
ωρύεται στη Βουλή κατά των πολιτικών του αντιπάλων σε ιταμό ύφοςκαι με βοναπαρτικό ήθος
εκβιάζει τα Ασφαλιστικά Ταμεία
φοβερίζει ότι θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες
τρομοκρατεί ότι θα μείνουν άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ,

υπαγορεύει, διατάσσει, προσβάλλει
και γενικώς δείχνει σαν να έχει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στο τσεπάκι.
Πρόκειται για την ηρωική ρητορική ενός «Χαητζαβάτη» (όπως προσφυώς έγραψε και το «Ποντίκι») διότι είναι

ο ίδιος (πάντα ο Μπενύτο) ο οποίος ομολόγησε ότι «οι Κοινοτικοί μας εταίροι δεν μας αφήνουν να κάνουμε τίποτα για το κοινωνικό κράτος», (όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, κ. Κώστας Τσουπαρόπουλος,μιλώντας στη ΝΕΤ).
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, χρόνια στην πολιτική σκηνή, εξέφρασε ένανκόσμο που τελειώνει
και τώρα, σαν άλλο Βαμπίρ προσπαθεί να εκφράσει τον ίδιον αυτόν κόσμο να νεκρανασταίνεται.
Να τελειώνουμε.
Να τελειώνουμε μαζί τους - με τα παλιά υλικά του δικομματικού μονοκομματισμού και των μνημονιακών παραφυάδων του, μόνον τάφουςμπορούμε να χτίσουμε.
Ο κ. Βενιζέλος περπάτησε χέρι - χέρι (και μάλιστα γλυκά - γλυκά) με τον κ. Καρατζαφέρη, τον Γιωργάκη, την Ντορούλα, τώρα και με τον κ.Σαμαρά,
στην πεπατημένη των Σημίτη, Καραμανλή που έφεραν τη χώρα στην ξεφτίλα, τα μεροκάματα στον Καιάδα, τους ανέργους στον Κάτω Κόσμο και το μέλλον μας Νταχάου και Μπέλσεν γωνία.
Να τελειώνουμε με δαύτους, να τους τελειώσουμε...