Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΓΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

Αν δεν πήραμε ποτέ την 6η δόση, τότε πώς...;;;





 Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛαΟΣ, των παπαγάλων των ΜΜΕ, του ΣΕΒ, της Ε.Ε. κλπ., αν δεν παίρναμε την 6η δόση, τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η χώρα θα καταστρεφόταν, δε θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, ταμεία, περίθαλψη, φάρμακα και πετρέλαιο.
Η 6η δόση εγκρίθηκε τελικά.
Αλλά εκταμιεύτηκε ποτέ;
Έφτασαν ποτέ τα λεφτά αυτά στην Ελλάδα;
Κι αν όχι, πώς ζούμε από το Νοέμβρη έως τώρα;
Πώς συνεχίζουν να πληρώνονται όλες οι ανάγκες του Κράτους;
Μήπως από τον Κρατικό προυπολογισμό;

Μήπως λοιπόν αποδεικνύεται αυτό που φωνάζουμε, ότι δηλαδή τα έσοδα του Κράτους αρκούν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και ότι το Δάνειο εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις εντολές των ντόπιων και διεθνών τραπεζιτών να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους;
Μήπως εξυπηρετεί μόνο τα νεοφιλελεύθερα ρετάλια που επιβάλλουν πολιτικές εξόντωσης στους λαούς με εργασιακά πρραξικοπήματα;
μήπως εξυπηρετεί μόνο τους επίδοξους καταπατητές ελληνικής γης και δημόσιας περιουσίας που φιλοδοξούν να την αγοράσουν αντί πινακίου φακής χάρη στις ντόπιες μαριονέτες τους;
Μήπως εξυπηρετεί μόνο τη μωροφιλοδοξια των δωσίλογων και προδοτών εξουσιαστών που ξεπουλούν την πατρίδα και το λαό, για να εξασφαλίσουν προσσωπικά πολιτικά και οικονομικά οφέλη



Σήμερα λοιπόν, παραμονή του τέλους του Κόσμου Μας, και λίγο πριν ξεκινήσω για να κατέβω στην διαδήλωση, ήθελα να γράψω κάτι παραπάνω, μα ας μιλήσει ο ποιητής καλύτερα από μένα.

Τα λέμε κάτω στο κέντρο αδέρφια!

Εμπρός για να τσακίσουμε το σύστημα της Χρεωκοπίας!
Εμπρός για να εμποδίσουμε την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης της καταστρφοής της Ελλάδας και του λαού της!
Μ' ένα στόμα, μια φωνή, μια γροθιά, μια ψυχή και μια ανάσα ας αντισταθούμε όλοι!

Όταν ο Λαός βρίσκεται σε κίνδυνο επιλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα.



Με τόσα φύλλα σου γνέφει ο ήλιος καλημέρα
με τόσα φλάμπουρα λάμπει, λάμπει ο ουρανός
και τούτοι μέσ' τα σίδερα και κείνοι μεσ' το χώμα.

Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!

Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας!
Κάτω απ' το χώμα μες στα σταυρωμένα χέρια τους
κρατάνε τις καμπάνας το σχοινί,
προσμένουνε την ώρα, προσμένουν να σημάνουν την ανάσταση
τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας
δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει

Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!

Με Αγγλικό δίκαιο και το PSI και η νέα δανειακή...Τώρα πέστε μας θα το ψηφίσετε;;;


Οι μάσκες έπεσαν. 


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ;;;;
Δείτε τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Διευκόλυνσης PSI Διαχείρισης Υποχρεώσεων, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή για ψήφιση την Κυριακή.
Διαβάστε την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι...
Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια

Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.
Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: «ΖΗΣΤΕ ΜΕ 4.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ 500»



«Κόψτε 30% βουλευτικούς μισθούς, 30% έξοδα, παραιτηθείτε από αποζημιώσεις επιτροπων. Ζήστε εσείς με 4000 για να ζήσουν οι άλλοι με 500 ευρώ».
Αυτό έγραψε στο twitter του ο Κώστας Βαξεβάνης και δεν άργησε να γίνει το πιο δημοφιλές ελληνικό tweet του τελευταίου 24ώρου.
Ο γνωστός δημοσιογράφος με αφορμή τη νέα σύμβαση, τα νέα μέτρα και τις σκληρές περικοπές στους μισθούς δεν δίστασε να πει για άλλη μια φορά τα πράγματα με το όνομά τους μ’ ένα σχόλιο που δέχτηκε εκατοντάδες retweets.

Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!! Διαδωστε το!!!!!!!!! Την Κυριακη ολοι στο Συνταγμα




 
ΕΠΕΙΓΟΝ!!!    ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ!!!
Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ.
Καθ. Νότης Μαριάς:  7 βήματα για την απελευθέρωση. 
Π.Καμμένος: " Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό 
ότι
 αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμήτότε θα έχει παραδοθεί η χώρα"
"Δεν υπάρχουν κόκκινοι, εγώ είμαι γαλάζιος, εγώ είμαι Έλληνας. Όπως υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες, αυτό το παραμύθι της κομματικής αντιπαράθεσης θα το παίξουμε όταν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, της γης μας, της πατρίδας, των παιδιών μας.  Όταν θα κερδίσουμε να είναι τα παιδιά μας με το χαμόγελο στα χείλια και πάλι τότε θα αρχίσουμε να αντιπαρατιθέμεθα όπως κάναμε και παλιότερα"
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση των πολιτών" πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.
Μιλώντας σήμερα στο κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία αν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση....
τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα"
.
Συμπλήρωσε ότι "όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής. Μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση.
Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί». 
 
==================================================================
 
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
 
Σε 30-35 μέρες από σήμερα κρίνεται το μέλλον της Πατρίδας μας και των Παιδιών μας
Αν υπογραφεί η Δανειακή Σύμβαση  Υποθηκεύεται  και  ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ,  ΟΛΟΚΛΗΡΗ  η  Δημόσια  και η ΙΔΙΩΤΙΚΗ περιουσία των Ελλήνων.
Δείτε εδώ τι ψήφισαν οι Έλληνες Βουλευτές ..να φρίξετε...!  Είναι ο Εφαρμοστικός Νόμος που αφορά την Ξεπουλητική εταιρεία όπου εκεί μέσα, ήδη την Δεύτερη μέρα που ανέλαβε ο Παπαδήμος μεταβιβάστηκαν ΟΛΕΣ σχεδόν οι ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  (λιμάνια, αεροδρόμια , Δίκτυα, Νερά , Εθνικές ΟΔΟΙ). 
  
Με  βάση αυτό το Νόμο έγιναν αυτές οι μεταβιβάσεις...  (την 2η  μέρα που ανέλαβε ο Παπαδήμος)
 
 
Τα ίδια άτομα  -βουλευτές-  θα κληθούν να ψηφίσουν για ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ  που ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...!
Δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ψηφιστεί ..!
 
ΕΜΕΙΣ Θ' ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ  ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;
==============================================
* Απ' τα τσακάλια, δε γλυτώνεις μ' ευχές και παρακάλια.
  (Κώστας Βάρναλης)
* Η Επανάσταση ΔΕΝ είναι ένα μήλο που πέφτει όταν ωριμάζει.
  Πρέπει να το κάνεις να πέσει... (Τσε)
 
 

«Αυτή η χώρα, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται, δεν κατακτιέται».


Δημαράς: «Αυτή η χώρα, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται, δεν κατακτιέται».

Οργισμένη επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, σχετικά με την πρόταση του περί διορισμού ευρωπαίου επιτρόπου στην Ελλάδα, του επικεφαλής της ΚΟ του CDU, Ζίγκφριντ Κάουντερ. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δημαράς αναφέρει στην επιστολή ότι «στη χώρα μου, οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος».

Αναλυτικά η επιστολή.

«Κύριε Κάουντερ,

Άκουσα έκπληκτος και γεμάτος οργή τη δήλωσή σας περί «ανάγκης τοποθέτησης Επιτρόπου» στη Χώρα μου. Το χρέος μου, ως Έλληνα Βουλευτή και Πολίτη, Εκπροσώπου του Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με οδηγεί και με υποχρεώνει να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την αποικιοκρατικού χαρακτήρα απαράδεκτη δήλωσή σας, η οποία απάδει από κάθε έννοια Δημοκρατικής Νοοτροπίας, Σεβασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Ευρωπαϊκού κεκτημένου και Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

Αν είχατε διαβάσει λίγο Ιστορία, θα γνωρίζατε ότι ο Τόπος, που για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ανθρωπότητας επιδιώκετε να κατακτήσετε -τούτη τη φορά δια της φτωχοποίησης της Κοινωνίας και της οικονομικής ασφυξίας- είναι ο Τόπος, στον οποίο εσείς οι Γερμανοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλετε τη συνέχειά σας, στη διάρκεια των αιώνων.

Αν είχατε μελετήσει Γκαίτε, για παράδειγμα, θα το ξέρατε. Στη Χώρα μου, οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος, μόνο που όπως φαίνεται η πρώτη σας ιδιότητα είναι γονιδιακή και δεν σας εγκαταλείπει.

Αυτή η Χώρα, δεν Πωλείται, δεν Αγοράζεται, δεν Κατακτιέται. Και αυτό, επίσης, θα το γνωρίζατε, αν είχατε διαβάσει ιστορία. Εμείς, προτάσσουμε τον Πλάτωνα απέναντι στο δικό σας Χιτλερισμό και τον Οικουμενικό Χαρακτήρα του Πολιτισμού μας και την Προκοπή απέναντι στη διαχρονικά αποικιοκρατική νοοτροπία και διάθεσή σας.

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει προκληθεί, κατά βάση, από την νοσηρή κατάσταση πάνω στην οποία χτίζετε τον δικό σας εθνικοσοσιαλιστικό καπιταλισμό.

Μην πλανάστε: Όπως ιστορικά συμβαίνει, πάντοτε, η προσπάθεια εξαθλίωσης της Ελλάδας και της Ελληνικής Κοινωνίας θα γίνει για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας μπούμερανγκ, όπως και έγινε και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τον οποίο, εσείς προκαλέσατε και αιματοκυλήσατε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τότε, ψάχνατε Gastarbeitern να χτίσουν επάνω στα ερείπια που άφησε η Χιτλερική θηριωδία, τώρα ψάχνετε καταναλωτές να αγοράζουν τα αποθηκευμένα προϊόντα βαριάς βιομηχανίας.

Αφού, φτωχοποιήσατε την Ελλάδα (σας θυμίζουν κάτι, οι υποθέσεις SIEMENS και THYSSEN;) και με κατακτητική διάθεση απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη, αρνείστε να αντιληφθείτε ότι η φτωχή Ελλάδα, σημαίνει και φτωχή Γερμανία. Αρνείστε την πραγματικότητα και οδηγείτε το Λαό σας στην Ιστορική ανυποληψία, από όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά Έθνη.

Επειδή, η Ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται και δεν διαγράφεται, οφείλετε σεβασμό στη Χώρα που σας έμαθε ποια είναι τα Ανθρώπινα Ιδεώδη και πόσο Πολύτιμος είναι ο Οικουμενικός Χαρακτήρας τους.

Εδώ, ηττήθηκε με πάταγο ο Αδόλφος Χίτλερ. Εδώ, θα ηττηθούν και οι Πολιτικοί και οι γονιδιακοί του Επίγονοι.

Επειδή, η τακτική σας είναι δυνατό να οδηγήσει στα άκρα, σε κατάσταση την οποία δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε, προσεγγίστε έστω και την ύστατη στιγμή το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, το Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορική Πραγματικότητα.

Η Ελλάδα, το Ιστορικό Έθνος της Ευρώπης, είναι η Γη της Ανεξάρτητης Σκέψης, της Ελεύθερης Βούλησης και της Γέννησης της Δημοκρατίας: Δεν Υποτάσσεται, δεν Κατακτιέται, δεν Κυβερνάται».

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μας πάνε για «Κίνα» της Ευρώπης! Οχι οτι δεν το ξεραμε αλλα με στοιχεια!!!


Ισως το πιο πικρό ανέκδοτο των ημερών:
«Πώς έρεψες έτσι;
Μισ(θ)ός έμεινες»!
Μας πάνε για «Κίνα» της Ευρώπης!
Πού μας πάνε;

Ιδού πού μας πάνε:

1) Στο κείμενο των πολιτικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβρη του 2010, για την εισοδηματική πολιτική των κρατών - μελών που θα εφαρμόζεται με χρονικό ορίζοντα έως τη Δευτέρα Παρουσία, σημειώνονται τα εξής:

*
«Το κόστος εργασίας θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και θα συγκρίνεταιμε άλλα κράτη της Ευρωζώνης και των κύριων εμπορικών εταίρων της ΕΕ (...) Οι μισθοί θα πρέπει να βρίσκονται σε συνάρτηση με την ανταγωνιστικότητα».
*
Τι λέει η συγκεκριμένη απόφαση; Τι υπέγραψαν, δηλαδή, και σε τι συμφώνησαν - εδώ και χρόνια - οι εγχώριοι... «διαπραγματευτές» μας; Για ποια «Ευρώπη των λαών» μιλούν οι «αριστεροί» θιασώτες των Βρυξελλών;
Μα είναι πεντακάθαρο: Επί της ουσίας η απόφαση της ΕΕ (δηλαδή, των μονοπωλίων που την διαφεντεύουν και των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων) καθορίζει ότι για τους μισθούς των εργαζομένων στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) δεν υπάρχει... πάτος προς τα κάτω!
*
Οπως αποφάσισε η ΕΕ (δηλαδή, τα μονοπώλια που τη διαφεντεύουν), ένεκα της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων, οι μισθοί - επειδή αποτελούν «κόστος» που θέλουν να το μειώσουν οι κεφαλαιοκράτες - δεν θα «συγκρίνονται» μόνο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Δηλαδή, το όριο για έναν Ελληνα εργαζόμενο δεν είναι ο μισθός, φερ' ειπείν, της Βουλγαρίας. Οχι, έχει και πιο κάτω!
Και τούτο γιατί, όπως ορίζει η ΕΕ, οι μισθοί και το «κόστος» που αυτοί

Όχι στη μεταφορά λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια.

Ο Βαρουφάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την χρεοκοπία


Βαρουφάκης: “Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα! “

Ο Βαρουφάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την χρεοκοπία
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.
Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες,

Εχουμε 94% αυτάρκεια σε βασικά αγροτικά διατροφικά προϊόντα. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ





ΔΕ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ...

Άλλο ένα ψέμμα, από τα πιό χοντρά, που μας είπαν για να μας χώσουν στα σαγόνια του ΔΝΤ και των λοιπών τοκογλυφικών "δανείων δυνάμεων" (sic), καταπίπτει με πάταγο. Ναί παράγουμε οι Έλληνες όσα μας χρειάζονται για να ζήσουμε. Και βέβαια όταν λέμε να πάμε στην δραχμή, εννοούμε με πατριωτική κυβέρνηση κι όχι με τους υπάρχοντες προδότες, δωσίλογους και δοτούς που λοιμαίνονται την ηγεσία της χώρας. Διότι ο πατριώτης θα χρησιμοποιήσει το εθνικό νόμισμα πρός όφελος του λαού και της οικονομίας, ενώ οι προδότες θα κοιτάξουν να εξυπηρετήσουν πάλι τους τοκογλύφους και στανικούς δανειστές.

Με τη χαρακτηριστική -και μάλλον υπερβολική- φράση «ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε», ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, αντέκρουσε τις φήμες που κυκλοφορούν ότι
οι αγρότες στη χώρας μας είναι «άχρηστοι» και δεν παράγουν, τονίζοντας μάλιστα, ότι «είναι τρομοκρατία να κυκλοφορούν άσχετοι τέτοιες φήμες, αλλά και αδικία για

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στους εκπροσώπους της Τρόικας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Παλλήνη Press

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ-Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

tsantiri.gr: Διαδηλωτές στις σκάλες της Βουλής 7/2/12

Liberation: Έλληνες βουλευτές – Δεν είναι τυχαίο που οι διαδηλωτές ουρλιάζουν «κλέφτες»



Liberation: Έλληνες βουλευτές – Δεν είναι τυχαίο που οι διαδηλωτές ουρλιάζουν «κλέφτες»
To άρθρο του βέλγου ανταποκριτή της γαλλικής Liberation Jean Quatremer, δημοσιεύεται στο προσωπικό του μπλογκ στο site της εφημερίδας και κάνει λόγο για τις υψηλές απολαβές των Ελλήνων βουλευτών.
«Γνωρίζατε ότι οι 300 Έλληνες βουλευτές είναι από τους καλύτερα αμοιβόμενους στην Ευρώπη;»...
«Και ότι αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους, ενώ δεν διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους;», τονίζει ο δημοσιογράφος όπως διαβάζουμε στο mediagate.gr.
«Μια ιδιαίτερη αντίληψη της αλληλεγγύης σε μια χώρα που βουλιάζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο στην κρίση. Δεν είναι τυχαίο που οι διαδηλωτές ουρλιάζουν «κλέφτες» [αναγράφεται η ελληνική λέξη - kleptes] μπροστά από τα παράθυρα της Βουλής, στο Σύνταγμα.΄»
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται με λεπτομέρειες στις υψηλές απολαβές των Ελλήνων βουλευτών:

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γ.Βαρουφάκης: «Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τη δική μας χρεωκοπία»



«Δεν πτωχεύει μία χώρα. Μόνο μία επιχείρηση πτωχεύει» λέει στον realfm 97.8 ο Γιάννης Βαρουφάκης και προειδοποιεί: «Είναι εγκληματικό να πάρουμε αυτό το δάνειο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες»...

Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι το μόνο ζήτημα για το οποίο υπάρχει σοβαρό θέμα είναι το τραπεζικό σύστημα και η ενδεχόμενη κατάρρευσή του υπό την απειλή ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

«Διαφωνώ. Οι δανειστές φοβούνται πιο πολύ από εμάς τη χρεωκοπία. Αν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες θα συμπαρασύρουν τις Γαλλικές και τις Ιταλικές ενώ υπάρχει και νομικό πρόβλημα αφού η ΕΚΤ τυπώνει εκατοντάδες δις ευρώ και τα παρέχει σε εμπορικές τράπεζες λαμβάνοντας πατσαβούρια ως εχέγγυα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει και επίσημα σε πτώχευση και η ΕΚΤ από κοινού με τον EFSF να προχωρήσουν στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου το Δημόσιο να συνεχίσει να λειτουργεί με τους δικούς του πόρους.

«Δεν πτωχεύει μία χώρα, μία επιχείρηση πτωχεύει και είναι εγκληματικό να πάρουμε αυτό το δάνειο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζοντας μάλιστα πως ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως το συγκεκριμένο δάνειο δεν είναι βιώσιμο.


Ακούστε τι είπε ο κ. Βαρουφάκης στον Real FM

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Tι γίνεται με τα «πειρατικά» ρούχα;



Καταπληκτική ιδέα για φιλανθρωπία...

Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου στις 06.02.12
Σχόλια 0
Το ξέρω ότι αυτές τις μέρες καίγεται ο (ιντερνετικός) κόσμος με τη νέα πολιτική privacy της Google αλλά και την αναθεώρηση του Κοινοτικού νομικού πλαισίου για τα προσωπικά δεδομένα, και ότι πιθανότατα κάτι σχετικό θα περιμένατε από εμένα (και πράγματι δεσμεύομαι να γράψω κάτι σύντομα) αλλά για την ώρα θέλω να σας αναφέρω μια καταπληκτική ιδέα για φιλανθρωπία που διάβασα πριν λίγο καιρό σε αγγλικό blog – και θα πρότεινα άμεσα να εφαρμοστεί και εδώ (...αν βέβαια κάποιος δεν την κάνει ήδη, στην οποία περίπτωση ήδη συγχωρέστε παρακαλώ την άγνοιά μου...).
Λοιπόν, μια φιλανθρωπική οργάνωση στην Αγγλία έχει κάνει συμφωνίες/συμβάσεις με όλους τους αρμόδιους οργανισμούς και εταιρείες κλπ κλπ. και, στην πράξη, ρούχα που κατάσχονται ως «πειρατικά», τα παραλαμβάνει εκείνη, τα κάνει re-branding και τα διαθέτει σε όσους τα έχουν ανάγκη. Περισσότερα (το σχετικό post, αυτό έχει κι άλλα links) μπορείτε να δείτε εδώ.
Προσωπικά την βρίσκω καταπληκτική ιδέα. Τόσοι τόνοι ρούχα και άλλα σχετικά προϊόντα κατάσχονται και τα βλέπουμε στην τηλεόραση και τελικά καταστρέφονται(;).  Γιατί τέτοια σπατάλη; Αφού υπάρχουν άνθρωποι που θα τα χρειάζονταν. Το πρόβλημά τους είναι νομικό και όχι ουσιαστικό, δηλαδή ενοχλεί η ταμπέλα τους – όχι ότι τα ρούχα, ως ρούχα, δεν κάνουν τη δουλειά τους.
Επομένως, αν ένα απλό rebranding είναι εφικτό, γιατί να μην το αναλαμβάνει κάποιος αυτό και έτσι να επαναχρησιμοποιούνται;
...άλλωστε, στην χώρα μας αυτή την περίοδο φαίνεται ότι ευδοκιμούν οι «μαϊμούδες» και η ανάγκη – ίσως αν τα συνδυάζαμε να έβγαινε κάτι καλό για όλους...
Στήλη: diginomicon

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα χουλιγκανισμού και στημένων παιχνιδιών

Η καταπολέμηση του ντόπινγκ, της βίας στα γήπεδα, των στημένων παιχνιδιών και η υπαγωγή των αθλητικών μάνατζερ σε ρυθμιστικές διατάξεις απαιτεί μια πιο συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει το ψήφισμα που υιοθέτησε το ΕΚ σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.
null
null
ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΩΝ:
"ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΝΑΥΤΙΛΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
.
"Η Συνθήκη της Λισαβόνας επέφερε μία σημαντικότατη αλλαγή στον τομέα του αθλητισμού, δημιουργώντας για πρώτη φορά μια νομική βάση για τον τομέα αυτό, το Άρθρο 165", δήλωσε ο εισηγητής του ΕΚ Santiago Fisas Ayxela (ΕΛΚ, Ισπανία).

Μαύρη λίστα για τους χούλιγκαν
Το ΕΚ καλεί τα κράτη μέλη, σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες, να απαγορεύσουν την πρόσβαση στα γήπεδα σε οπαδούς που επιδεικνύουν βίαιη και ρατσιστική συμπεριφορά, να σχεδιάσουν μια συντονισμένη προσέγγιση στο ζήτημα της διαμόρφωσης και επιβολής κυρώσεων εναντίον των οπαδών αυτών και να θεσπίσουν ευρωπαϊκό μητρώο οπαδών ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να ενισχύσουν την μεταξύ τους συνεργασία μέσω ενός βελτιωμένου συστήματος προειδοποίησης για αγώνες υψηλού κινδύνου που διεξάγονται στα κράτη μέλη.

Ντόπινγκ, παράνομα στοιχήματα και στημένοι αγώνες
Για την καλύτερη προστασία των νέων, οι ευρωβουλευτές προτείνουν να συμπεριληφθεί η πώληση των ουσιών ντόπινγκ στην κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών. Για την καταπολέμηση των στημένων παιχνιδιών, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και των παράνομων στοιχημάτων οι ευρωβουλευτές προτείνουν την ποινικοποίηση κάθε παράνομης δραστηριότητας και τη δημιουργία ενός συστήματος χορήγησης αδειών για όλους τους φορείς εκμετάλλευσης στοιχημάτων.

Αθλητικοί μάνατζερ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει τη δημιουργία ενός μη κρατικού ευρωπαϊκού μητρώου για όλους τους επαγγελματίες μάνατζερ στο οποίο θα καταχωρούνται τα ονόματα των παικτών για τους οποίους έχουν εργαστεί. Θεωρεί επίσης ότι η εκπροσώπηση παικτών (μάνατζερ) πρέπει να αποτελέσει νομοθετικά κατοχυρωμένη επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία να υπόκειται στην υποχρέωση απόκτησης κατάλληλου επίσημου τίτλου, και ότι οι μάνατζερ πρέπει να έχουν τη φορολογική τους έδρα στο έδαφος της Ένωσης, για λόγους διαφάνειας.

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν επίσης τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος αδειοδότησης και καταχώρησης που θα συνοδεύεται από έναν κώδικα δεοντολογίας, ενώ θεωρούν ότι η αμοιβή των μάνατζερ για μεταγραφές θα πρέπει να καταβάλλεται σε έναν αριθμό δόσεων καθ' όλη τη διάρκεια του συμβολαίου που υπογράφει ο παίκτης κατά τη μεταγραφή του, ώστε η πλήρης πληρωμή της αμοιβής να εξαρτάται από την πλήρη ή μη εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου.


Διευκόλυνση της "διπλής καριέρας" των αθλητών
Το ψήφισμα τονίζει την κρίσιμη σημασία μιας διττής αθλητικής και επαγγελματικής κατάρτισης των νεαρών αθλητών και καλεί, ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη, να διασφαλίσουν ότι οι νεαροί αθλητές θα μπορούν, παράλληλα με την αθλητική τους κατάρτιση, να ολοκληρώνουν και μία κανονική σχολική εκπαίδευση και/ή επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και να συστήσουν ειδικά σχεδιασμένες σταδιοδρομίες για τους αθλητές υψηλού επιπέδου που επιλέγουν να ακολουθήσουν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναπτύσσοντας εκπαιδευτικά προγράμματα διαρθρωμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται ο συνδυασμός μάθησης και προπόνησης για επαγγελματίες αθλητές.

Διαδικασία: Μη νομοθετικό ψήφισμα


Το κείμενο που εγκρίθηκε θα είναι σύντομα διαθέσιμο εδώ (κάντε κλικ στις 02.02.2012)

Παρακολουθήστε τη συζήτηση μαγνητοσκοπημένη εδώ (κάντε κλικ στις 01.02.2012)

Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη Λευκή Βίβλο για τον αθλητισμό

Oι ανακοινώσεις τύπου είναι διαθέσιμες στην ιστοθέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΛΕΦΤΕΡΙΕ Κριστίνα - Αντιγόνη             (+32) 2 28 32798          (Βρυξέλλες)
Υπηρεσία Τύπου                                     (+33) 3 881 74651        (Στρασβούργο)
            (+32) 49898 3283         (κινητό)
e-mail : Typos-el@europarl.europa.eu
             kristina.eleftherie@europarl.europa.eu

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος                   (+30) 210 32 78 911       (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                       (+30) 6973 699 886        (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα                 (+33) 3 881 73822          (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :
http://www.europarltv.europa.eu/

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.