Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γκοτσόπουλος: Δήμαρχε η απλή «εθιμοτυπική» παρουσία μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στους δήμους δεν αρκεί και δεν οδηγεί πουθενά. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων


Ριζοσπαστική δράση                                                                           Προς τον δήμαρχο
για την Παλλήνη                                                                                  Παλλήνης
Θ. Γκοτσόπουλος                                                                                κ. Αθ. Ζούτσο
Δ. Σύμβουλος Παλλήνης                                                  Κοιν: Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
Παλλήνη 05/09/2012                                                        Επικ. Παρατάξεων

Κύριε Δήμαρχε,

Ασφαλώς γνωρίζετε την απόφαση του έκτατου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30/08/2012 στην Αθήνα που ξεκινάει μια σειρά κινητοποιήσεων, έστω και με καθυστέρηση, μπροστά στο πλήρες οικονομικό αδιέξοδο των Δήμων που κινδυνεύουν με κλείσιμο. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των σημείων της απόφασης είναι η αναστολή λειτουργίας των Δήμων για δύο ημέρες (12,13 Σεπτεμβρίου), η οργάνωση πανελλαδικής συγκέντρωσης και πορείας στο υπουργείο οικονομικών και η συστηματική ενημέρωση των Δημοτών σε όλη τη χώρα προκειμένου οι κινητοποιήσεις αυτές να μην περιοριστούν μόνο στους αιρετούς και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. αλλά να γίνουν κτήμα της κοινωνίας, η οποία βασικά πλήττεται από την οικονομική ασφυξία των Δήμων.
Γι’ αυτό προτείνουμε την σύγκλιση ενός ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα προσκληθούν όλοι οι φορείς της πόλης προκειμένου να υπάρξει παρουσίαση και ανάλυση των οικονομικών προβλημάτων των Δήμων, να αποφασιστούν οι τρόποι ενημέρωσης των πολιτών και να οργανωθεί καλύτερα η συμμετοχή όλων στις κινηματικές δράσεις της Αυτοδιοίκησης.
Κύριε Δήμαρχε,
Πιστεύουμε ότι η τραγική κατάσταση που όλοι βιώνουμε σήμερα μόνο ένα τρόπο αντιμετώπισης έχει, την αντίδραση της κοινωνίας, την οργανωμένη παρέμβαση των πολιτών προκειμένου να ανατραπούν οι σημερινές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η μετατροπή των Δήμων σε τοπικούς κρατικούς μηχανισμούς με περιορισμένες αρμοδιότητες.
Επομένως η απλή «εθιμοτυπική» παρουσία μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν αρκεί και δεν οδηγεί πουθενά. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων.
Ελπίζουμε ότι το κατανοείτε και ανάλογα θα πράξετε.

                                                           Θ. Γκοτσόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου