Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κεμπέκ: Αιματηρή επίθεση στη νικητήρια συγκέντρωση του Αυτονομιστικού Κόμματος


Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της επίθεσης που εξαπέλυσε ένοπλος την ώρα που η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός του Κεμπέκ Πολίν Μαρουά εκφωνούσε την επινίκια ομιλία της στο θέατρο Metropolis στο κέντρο του Μόντρεαλ ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης, περίπου 50 ετών, συνελήφθη. Νωρίτερα έβαλε φωτιά στην πίσω πλευρά του κτηρίου.
Η επικεφαλής του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ απομακρύνθηκε από άνδρες της ασφάλειας τη στιγμή της επίθεσης από τη σκηνή, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε για να ολοκληρώσει την ομιλία της. 
Το τηλεοπτικό δίκτυο RDI μετέδωσε πλάνα που δείχνουν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα ο οποίος κρατούσε όπλο καθώς και μια μεγάλη φωτιά να φαίνεται στο πίσω μέρος του κτιρίου.
Το CBC μεταδίδει ότι ο ένοπλος φώναξε στα γαλλικά «οι Άγγλοι ξυπνάνε». Σύμφωνα με την αστυνομία δεν είναι ακόμη γνωστά τα κίνητρα του δράστη.

Το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ, Παρτί Κεμπεκουά, φέρεται να κερδίζει αρκετές έδρες στις εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη στο Κεμπέκ, ώστε να δημιουργήσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας στην επαρχιακή περιοχή της χώρας.

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Ζαν Σαρέ παραδέχτηκε ότι το κυβερνών κόμμα του ηττήθηκε κατά τις χθεσινές εκλογές στη γαλλόφωνη αυτή επαρχία του Καναδά, τερματίζοντας έτσι την εννιάχρονη παραμονή του κόμματος των Φιλελευθέρων στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου