Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εργα στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής


Εργα διευθέτησης της κυκλοφορίας και διαμόρφωσης του χώρου προσπέλασης υλοποιούνται στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από την οδό Μαρίας Κάλλας. Μία πλατιά νησίδα, αλλά και πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά, που θα επιτρέπουν στους επισκέπτες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και οι περιπατητές να μετακινούνται με ασφάλεια, έχουν ήδη διαμορφωθεί. Μέχρι πρότινος, ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως ελεύθερο πάρκινγκ κυρίως των περιοίκων, αλλά και των θαμώνων των καφέ στη συγκεκριμένη οδό.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και με τη δημιουργία της νησίδας, η μόνιμη στάθμευση θα απαγορεύεται και τα οχήματα θα μπορούν να διέρχονται μόνο από το σημείο, προκειμένου να αφήσουν στην είσοδο του Μεγάρου τους επισκέπτες.

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από το δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής, επιθεώρησε χτες ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν.

Οπως είπε ο αντιδήμαρχος, «βελτιώνοντας την εικόνα της πρόσβασης και της εισόδου στο συγκεκριμένο χώρο που αποτελεί υπερτοπικό κέντρο πολιτισμού για την πόλη μας, αναβαθμίζεται συνολικά η αισθητική, αλλά και η λειτουργικότητα της ευρύτερης περιοχής που σήμερα βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση».

Πικ νικ στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Πικ νικ στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο μεγάλο πάρκο απέναντι από τη ΧΑΝΘ διοργανώνει σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης και η αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών. Πέρσι στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης και ενίσχυσης της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας», η πλατεία Αριστοτέλους μετατράπηκε σε χώρο συνάντησης νέων. Φέτος, το πικ νικ πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και λόγω της κατάκτησης του τίτλου έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Το ραντεβού δίνεται στις 3 το μεσημέρι και το πικ νικ ολοκληρώνεται στις 9 το βράδυ, ενώ οι συμμετέχοντες θα διασκεδάσουν με ομαδικά παιχνίδια και μουσική, εναέριο στίβο, πίστα αναρρίχησης, paint ball, τραμπολίνο, ράμπα skate και πίστα parkour που θα είναι ανοικτά για όλους.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου