Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Προελαύνουν οι Κούρδοι στην Ν.Α Τουρκία! ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ από τις μάχες


Προελαύνουν οι Κούρδοι στην Ν.Α Τουρκία! ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ από τις μάχες


Νέα τακτική ήττα στο πεδίο της μάχης, αλλά και επικοινωνιακή καταστροφή για τον τουρκικό Στρατό και για την τουρκική κυβέρνηση η οποία προωθεί την εικόνα της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης αποτελεί η δημοσίευση τουρκικής εφημερίδας, που απεικονίζει το ίδιο φυλάκιο που είχε επισκεφθεί ο Ερντογάν το 2010, το 2012 να τελεί υπό κουρδική κατοχή.
Σίγουρα πολλοί λίγοι θα περίμεναν αυτή την εξέλιξηόταν ξεκίνησε το ΡΚΚ τη μεγάλη του επίθεση διαρκείας στην περιφέρεια Χακάρι.
Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Υeniozgurpolitika» στο ύψωμα που φωτογραφήθηκε οΕρντογάν στην περιοχή Gediktepe στις 20 Ιουνίου του 2010 μαζί με τον τότε αρχηγού του γενικού επιτελείου Ικλέρ Μπασμπούγ, τώρα βρίσκονται Κούρδοι.
Το τουρκικό αυτό φυλάκιο δέχθηκε το 2010 την επίθεση των Κούρδων ανταρτών, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Τούρκοι στρατιώτες. «Η φωτογραφία των Κούρδων Μαχητών του PKK στο ίδιο σημείο σήμερα τι αισθήματα άραγε να προκαλεί;» αναρωτιέται η εφημερίδα.
Η εικόνα αυτή αποτελεί αναμφίβολα μεγάλο χτύπημα στην ψυχολογία του τουρκικού λαού ο οποίος βλέπει τους νέους να σκοτώνονται στο τουρκικό Κουρδιστάν σε μία περιοχή που ο πληθυσμός δεν τους αντιμετωπίζει με φιλικά αισθήματα όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και στην κωμόπολη Beytussebap της επαρχίας Sirnak η οποία δέχτηκε επίθεση από μαχητές του PKKόπου ο κουρδικός πληθυσμός κρέμασε κουρδικές σημαίες σε οχήματα του τουρκικού στρατού.
Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο με τους Τούρκους στρατιώτες στην ίδια κωμόπολη να υποστέλλουν  την τουρκική σημαία από το κτίριο στο οποίο εδρεύει η τοπική φρουρά μετά από την αντίδραση του τοπικού πληθυσμού.
Το πρόβλημα που ξεκίνησε για την Τουρκία ως μια απλή «επιδρομή«, εξελίχθηκε σε εκστρατείαπαρατεταμένης κατοχής από μια δύναμη, η οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε δείξει τέτοιες δυνατότητες.
Σύντομα η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην εκδυτικισμένη τουρκική κοινωνία, η οποία δεν ήταν συνηθισμένη σε τόσο μεγάλες και διάρκειας απώλειες, εδώ και πολλά χρόνια.
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ο τίτλος τα λέει όλα «»Özel’i de al gel» – Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις»
Gediktepe-1-NAI
Ακολουθούν τα βίντεo:
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου