Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαµαράς έκανε αγωγή 1.000.000 ευρώ Στο ΧΩΝΙ



Η αγωγή του Πρωθυπουργικού αδελφού Αλέξανδρου Σαµαρά εναντίον της εφηµερίδας µας έχει ένα και µόνο στόχο. Να µας φοβερίσει για να σταµατήσουµε να γράφουµε για αυτόν και τις επιχορηγήσεις που παίρνει το ινστιτούτο στο οποίο προεδρεύει. 
Πρώτα µας τηλεφώνησαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού και µας απείλησαν µε αγωγές. Νόµιζαν ότι µε την απειλή θα τροµάξουµε και θα τα πάρουµε όλα πίσω -όπως κάνουν οι άλλοι, όταν τους τηλεφωνούν από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Σ΄αυτά έχουν συνηθίσει…
Μετά, µας έστειλαν επιστολή, µε την οποία επίσης µας απειλούσαν. Τους απαντήσαµε όπως έπρεπε.
Μετά, µας έστειλαν και δεύτερη επιστολή µε την οποία µας αποχαιρετούσαν…
Τώρα, µας κάνουν αγωγή και ζητάνε 1.000.000 ευρώ από ανθρώπους που ξέρουν ότι δεν το έχουν. Αρα, θέλουν να κλείσουν την εφηµερίδα µας. Τους ενόχλησε πολύ.
Προσέξτε αυτά:
Κάνουν αγωγή και όχι µήνυση.
∆εν τους νοιάζει η δικαίωσή τους (αν κερδίσουν). Τους νοιάζει να πάρουν λεφτά. ∆εν υπερασπίζονται την υπόληψή τους. Αν ήθελαν να υπερασπιστούν την υπόληψή τους, θα έκαναν µήνυση. Αν γράφει ψέµατα ο δηµοσιογράφος, µπαίνει φυλακή. Αυτοί όµως δεν θέλουν να τιµωρήσουν το δηµοσιογράφο που λέει -δήθεν- ψέµατα. Θέλουν να κλείσουν την εφηµερίδα.
Μια µικρή γεύση για το τι ακολουθεί…
Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), στο οποίο πρόεδρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαµαράς, επέδωσε αγωγή µε την οποία ζητά 1.000.000 ευρώ από Το ΧΩΝΙ και πέντε δηµοσιογράφους της εφηµερίδας µας.
Το Ινστιτούτο µε πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαµαρά, µας ζητά ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ επειδή:
• αποκαλύψαµε ότι 22 ηµέρες αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαµαράς, το ΜΦΙ µε πρόεδρο τον αδελφό του πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες. Πρόκειται για επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε ΕΙΚΟΣΙ ∆ΥΟ µέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του! Λεπτοµέρεια: το θέµα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ηµερήσιας διάταξης.
• αποκαλύψαµε ότι πήρε άλλες 600.000 ευρώ για κατασκευή θερµοκηπίου και, άρα, το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδερφός επιχορηγήθηκε συνολικά µε 12,1 εκατ. ευρώ ΑΦΟΥ ο Αντώνης Σαµαράς µετακόµισε στο Μέγαρο Μαξίµου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ Το ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου