Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τα στουρνάρια, οι απατεώνες και τα σαϊνια


Όπως το “λεφτά υπάρχουν” ξεχάστηκε αμέσως μετά την εκλογή Παπανδρέου, ο οποίος ξεκίνησε αμέσως ως Πρωθυπουργός τα ταξίδια συκοφάντησης και δυσφήμισης της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και πλάτη του τότε γνωστού κόσμου (μοιάζει σαν να έχουν περάσει αιώνες από εκείνη την εποχή), με αποτέλεσμα την ένταξη της χώρας υπό το καθεστώς των αιμοβόρων κατακτητών, έτσι και η “επαναδιαπραγμάτευση” ξεχάστηκε αμέσως άμα τη ορκωμοσία Σαμαρά στην Πρωθυπουργία.
Ήταν απλά ένας προεκλογικός όρος τον οποίον επέλεξαν για να παραπλανήσουν τους φοβισμένους αστούς με τις καταθεσούλες, λόγω του ότι διέκριναν μεγάλη οργή στις εκλογές της 6ης Μάη. Κανονικά αυτή η ανακόλουθη συμπεριφορά, η κοινή κοροϊδία, η απάτη δηλαδή, διότι περί αυτού πρόκειται αφού με εξαπάτηση αποκτούν θέσεις, αξιώματα και χρήματα εις βάρος μας, τιμωρείται πολύ αυστηρά και με το εθιμικό και με το ποινικό δίκαιο. Με το πολιτικό όμως, όπως βλέπουμε για μια φορά ακόμα, από κάποιους επιβραβεύεται και από άλλους γίνεται ανεκτή με το στανιό.
Τα στουρνάρια που δεν έβαλαν μυαλό από την πρώτη απάτη και έπεσαν θύματα και της δεύτερης, αξίζουν και με το παραπάνω τον εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων κύριο Στουρνάρα για Υπουργό Οικονομικών τους.
Οι υπόλοιποι τι κάνουμε;
Προς το παρόν ακούμε τα σαϊνια του Σύριζα να τσιρίζουν και να δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ακόμα και πως θα κλείσουν φυλακή όσους τολμήσουν να “ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία”, συμπληρώνοντας όμως πάντα στο τέλος “έναντι πινακίου φακής”. Για να μας προετοιμάζουν σιγά σιγά και να μας δείχνουν έμμεσα πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα “πηδητικά”, όπως πολύ πετυχημένα λέει κι ένας ιδιοκτήτης τράγου που τον περιφέρει από κατσίκα σε κατσίκα εδώ στο χωριό μου.
Κάτι μου λέει πως ο Σύριζα και ο Αλέξης ετοιμάζονται για Κυβέρνηση και ευθυγραμμίζονται με το σύστημα. Γίνονται σιγά σιγά κατάλληλοι για να εκλεγούν με τη σειρά τους κι αυτοί και να φέρουν σε πέρας επιτυχώς την επόμενη φάση των Μνημονίων. Την “επαναδιαπραγμάτευση” του ξεπουλήματος.

Γιάννης Μακριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου