Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πολύ σοβαρές καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για λογοκρισία του ΕΣΡ σε εκπομπή του για την ΑΕΠΙ

Lifo Team - Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ - Πολύ σοβαρές καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για λογοκρισία του ΕΣΡ σε εκπομπή του για την ΑΕΠΙ

"Βλέπω το Λάκη στην εκπομπή του να λέει παπαριές για τα προβλήματα των φτωχών. Όταν είμαστε όμως στις παρέες των πλουσίων δεν τον άκουσα ούτε μια φορά να τους ενοχλεί γι' αυτά τα πράγματα.



Να τι είχε προηγηθεί:
Είδα για πέντε λεπτά το Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντίρι. Είχε ένα μικρόφωνο σε σταντ μπροστά του και αγόρευε, σαν καθοδηγητής. Τα γνωστά. Αυτά που έλεγε, αν τα διάβαζες στο χαρτί μπορεί να ήταν σωστά. Άλλωστε ποιος δε θέλει να βγάζει περισσότερα χρήματα, ποιος δε θέλει μια καλύτερη ζωή, ποιος συμπαθεί το μνημόνιο...
Όταν όμως βροντοφώναξε (κάνοντας ταυτόχρονα διάφορες γκριμάτσες, επαναστατικές) ότι "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΑΥΤΟ!" δεν μπόρεσα παρά να αναρωτηθώ:
Και πες ότι βγαίνουμε. Μπορεί με κάποιο απρόβλεπτο τρόπο όλα να πάνε καλύτερα! Μπορεί όμως και όχι.
Και πες ότι χρεοκοπούμε, ότι δεν πληρώνονται μισθοί, ότι γυρίζουμε στη δραχμή, ότι οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται κάθε δευτερόλεπτο, ότι κόσμος πεθαίνει απ' την πείνα, ή ότι γίνεται χούντα - οτιδήποτε!
Οι Αγανακτισμένοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, όλος ο κόσμος (ελπίζοντας φυσικά για τα καλύτερα) λέει να βγούμε απ' το Μνημόνιο κι ας καούμε στη χειρότερη. Κατανοητό, και ίσως σωστό.
Αν καούμε (ακόμα πιο πολύ απ' ό,τι τώρα) όμως; Αν τον Ιούλιο κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πληρωθεί; Αν γυρίσουμε στη δραχμή χρεοκοπώντας; Σ' αυτήν τη δυσοίωνη περίπτωση πού ακριβώς θα είναι ο Λάκης Λαζόπουλος; Πόσο θα τον πλήξει μια ενδεχόμενη καταστροφή;
[Ακόμα θυμάμαι τον Ψινάκη να λέει: "Βλέπω το Λάκη στην εκπομπή του να λέει κάτι παπαριές για τα προβλήματα των φτωχών. Όταν είμαστε όμως μαζί στις παρέες των πλουσίων δεν τον έχω ακούσει ούτε μια φορά να τους ενοχλεί γι' αυτά τα πράγματα."]
[Ω, η συγκίνηση: Η Κατσαρόλα στο Αλ Τσαντίρι.]
Δεν είναι κακό να είσαι πλούσιος. Ο Λαζόπουλος έχει χρυσά συμβόλαια με τον Άλφα, με εταιρίες που διαφημίζει, έχει σπίτια, πάει διακοπές στη Νέα Υόρκη, κάνει παρέα και με την ελίτ. Και πολύ καλά κάνει.
Μιλάει όμως εκ του ασφαλούς. Αυτός δεν θα πάθει τίποτα αν ο δρόμος τον οποίο μας δείχνει από τηλεοράσεως αποδεχτεί γεμάτος αγκάθια - και βόμβες. Δεν θα πάθει κάτι αν τα πράγματα πάνε στραβά. Και κυρίως δεν προτείνει κάτι το οποίο θα δεχόταν να πραγματοποιήσει ο ίδιος, δεν δίνει κάποια λύση.
"ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΑΥΤΟ!" φώναζε και το κοινό του χειροκροτούσε. Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία.
Θα ήθελε όμως παρακαλώ να αναλάβει αυτός τη διακυβέρνηση της χώρας; Όχι μόνο τώρα -γιατί έξω απ' το χορό και πολλά τραγούδια λέμε και τους έξυπνους κάνουμε- αλλά και όταν, ακολουθώντας την προτροπή του, βγούμε απ' το μνημόνιο;
Μπορεί να γίνει πρωθυπουργός και να χειριστεί την όποια κατάσταση δημιουργηθεί μετά; Όλοι πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση του Πασόκ είναι ανεπαρκής, κακή. Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια.
Κάποιος, δε θυμάμαι ποιος, είχε πει χιουμοριστικά για το ΚΚΕ ότι όλο καταγγέλει ή προτείνει βασικούς μισθούς 1400 ευρώ και άλλα τέλεια αλλά ανεδαφικά επειδή είναι έξω απ' το χορό και ξέρει πως δεν θα χρειαστεί να τα υλοποιήσει ποτέ.
"Αν γινόταν αύριο εκλογές", είχε πει πειραχτικά, "και το ΚΚΕ ως εκ θαύματος έπαιρνε 45% και αναγκαζόταν να κυβερνήσει, τότε θα έβγαινε η Παπαρήγα και θα κατήγγειλε το αποτέλεσμα ως απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική προβοκάτσια!"
Κάποτε όμως θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σ' όλους αυτούς που λένε μεγάλα λόγια ή να δουλέψουν ή να σιωπήσουν. Ο Παπανδρέου έλεγε "λεφτά υπάρχουν!". Ο Σαμαράς λέει ότι θα τα λύσει όλα και θα μηδενίσει το έλλειμμα. Ο Λαζόπουλος λέει τα επαναστατικά του. Ας κάνουμε εκλογές, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό: τον κυρίο που τα ξέρει όλα κι έχει τη λύση για όλα, αλλά προτιμά να τη λέει απ' την τηλεόραση, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να την εφαρμόσει ποτέ στην πραγματική ζωή.
Μπορεί να τα καταφέρει και να μας σώσει. Κι αν δεν τα καταφέρει θα λουστεί όλα αυτά που λέει και κάνει τώρα - κάτι θα είναι κι αυτό.
Είναι πάρα μα πάρα πολύ ευκολο να λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Θα μπορούσες όμως να τα κάνει ο ίδιος; Θα μπορούσε έστω να τα κάνει οποιοσδήποτε άλλος ή είναι ωραία λόγια καφενείου που χαϊδεύουν ηδονικά τα αυτιά μας (και την τσέπη του);
Αυτός ΔΕΝ θέλει να γίνει πρωθυπουργός, το ξέρω. Είναι άλλωστε πολύ πιο εύκολο να είσαι καθοδηγητής στα λόγια (και στη φαντασία) παρά κυβερνήτης στην πράξη. Δεν θέλει να κυβερνήσει - αλλά με την λαϊκίστικη, πολιτική δημαγωγική εκπομπή του σχεδόν το κάνει. Ανεπισήμως.
Λέμε πως θέλουμε άλλους ανθρώπους στην πολιτική, ότι οι τωρινοί πολιτικοί είναι άχρηστοι, αλλά κατά τα άλλα λέμε ότι "Δεν είναι δουλειά του Λαζόπουλου, γι' αυτό πληρώνουμε τους πολιτικούς! Δεν είναι δουλειά του να κάνει όλα αυτά που υποστηρίζει."
Ας γίνει! Όποιος είναι τόσο απόλυτα σίγουρος πως κατέχει την ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια και ΟΛΕΣ τις λύσεις (και δεν έχω δει πιο απόλυτο ομιλητή απ' τον Λαζόπουλο) ας κοπιάσει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ολόκληρη περιουσία στο δωμάτιο του Χριστόδουλου

SARDELAnews: Ολόκληρη περιουσία στο δωμάτιο του Χριστόδουλου: " Ξεσφράγησαν πρόσφατα το ιδιαίτερο δωμάτιο του πρώην αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Παρόντες, για του λόγου το αληθ..."

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Τέτοια μειοδοσία δεν υπήρξε στην παγκόσμια ιστορία» | ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ – εδώ το ψέμα αληθεύει…

«Τέτοια μειοδοσία δεν υπήρξε στην παγκόσμια ιστορία» | ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ – εδώ το ψέμα αληθεύει…

Ξεσφράγισαν το δωμάτιο του Χριστόδουλου (και βρήκα...

OnNews: Ξεσφράγισαν το δωμάτιο του Χριστόδουλου (και βρήκα...: "Ξεσφράγησαν πρόσφατα το ιδιαίτερο δωμάτιο του πρώην αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Παρόντες, για του λόγου το αληθές, ήταν ο διευθυντής της α..."

Δελτίον κρίσης: 10.06.11 | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Δελτίον κρίσης: 10.06.11 | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Για τις νέες συκοφαντίες του κ. Πεταλωτή, την πρόταση του ΣΥΝ για κοινή δράση όλων των δυνάμεων της αριστεράς και του ΚΚΕ, την θέση του ΣΥΝ για το ευρώ. « EcoLeft

Για τις νέες συκοφαντίες του κ. Πεταλωτή, την πρόταση του ΣΥΝ για κοινή δράση όλων των δυνάμεων της αριστεράς και του ΚΚΕ, την θέση του ΣΥΝ για το ευρώ. « EcoLeft

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: ΕΛΑΙΩΝΑΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: ΕΛΑΙΩΝΑΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: "Η τελευταία λέξη δεν έχει ειπωθεί Σχολιάζοντας την τροπολογία που για τα έργα στο Βοτανικό που ψηφίστηκε χθες βράδυ από τη Βουλή,..."

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου της ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας




Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση της νέας πρότασης της δημοτικής παράταξης ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία για την διαχείριση απορριμμάτων στον οικισμό Πανόραμα του δημοτικού διαμερίσματος Παλλήνης. 

Οι παρευρισκόμενοι αφού ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της δημοτικής παράταξης Οδυσσέα Ρομπάκη και Θράσο Φωτεινό, διατύπωσαν ερωτήματα και διευκρινήσεις ενώ συμμετείχαν σε συζήτηση επί όλων των πτυχών του ορθού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι η ΔΗΜ.Ο.Σ. έχει επεξεργαστεί μια συνολική πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα έχει και σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον Δήμο Παλλήνης.

Πιστεύουμε ότι σήμερα μπορούν άμεσα οι δήμοι και πολίτες να περιορίσουν κατά 40% τον όγκο των απορριμμάτων.
Έχει ήδη επισήμως προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον εκπρόσωπό μας Γ. Μπουλμπασάκο, η εφαρμογή νέου τρόπου διαχείρισης απορριμμάτων, σταδιακά σε όλες εκείνες τις περιοχές του δήμου μας, αρχίζοντας πιλοτικά από το Πανόραμα Παλλήνης.


Το Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας Παλλήνη 

7-6-2010

ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ




Η θρησκευτική πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία των κοινωνιών

  Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία. Ο Θεός και η θέλησή του, πιστεύουν πως πρέπει να είναι στο επίκεντρο της ζωής του κάθε ατόμου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ευημερία με ηθική και ασφαλή ζωή. Οι θρησκευόμενοι συμφωνούν επί πλέον, στο ότι το κάθε κοινωνικά ακραίο άτομο -εγκληματίας, ζητιάνος, περιθωριακός κ.ά.- θεωρείται, ότι παρουσιάζει έλλειψη ευσέβειας, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

     Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία -του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας- είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Στην πραγματικότητα οι περισσότερο κοσμικές χώρες -με τα μεγαλύτερα ποσοστά άθεων και αγνωστικιστών- είναι μεταξύ των σταθερότερων, ειρηνικών, ελεύθερων, πλούσιων, και υγιών κοινωνιών, ενώ οι θεοκρατούμενες βρίσκονται μεταξύ των ασταθέστερων, βίαιων, καταπιεστικών και φτωχών κοινωνιών.

* * *
  Θα πρέπει να είμαστε οπωσδήποτε προσεκτικοί, ώστε να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ των ολοκληρωτικών κοινωνιών, όπου ο αθεϊσμός επιβάλλεται από την εξουσία επί ενός απρόθυμου πληθυσμού (όπως στα πρώην σοβιετικά κράτη) και των ανοικτών, δημοκρατικών κοινωνιών, όπου ο αθεϊσμός επιλέγεται ελεύθερα από τον επαρκώς μορφωμένο πληθυσμό (όπως στη Σουηδία, στις Κάτω Χώρες, ή στην Ιαπωνία).

     Η αθεΐα των πρώτων κοινωνιών, που μπορεί να περιγραφή ως "καταναγκαστικός αθεϊσμός" μολύνεται από όλα τα επακόλουθα του ολοκληρωτισμού: δωροδοκία, οικονομική στασιμότητα, λογοκρισία, κατάθλιψη, και φτώχεια, ενώ σχεδόν κάθε έθνος με υψηλά επίπεδα "φυσικού" αθεϊσμού αποτελεί κι ένα πρότυπο κοινωνικής υγείας.


Υψηλά πρότυπα διαβίωσης σε έθνη με υψηλά ποσοστά αθεΐας
  Τα έθνη με υψηλά ποσοστά αθεΐας μεταξύ των μελών τους διαθέτουν υψηλά πρότυπα διαβίωσης και κοινωνικής υγείας, σε αντίθεση με τα έθνη με υψηλά ποσοστά θρησκευόμενων μελών. Στις εκθέσεις για το "Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης" των Ηνωμένων Εθνών, όπου αξιολογούνται όλες οι χώρες, όσον αφορά στους δείκτες ανάπτυξής τους, λήφθηκαν υπ' όψη μετρήσεις δεικτών κοινωνικής υγείας (μέσος όρος ζωής, εκπαίδευση - αναλφαβητισμός, κατά κεφαλήν εισόδημα κ.τ.λ.). Σύμφωνα με τις εκθέσεις, στα πέντε κορυφαία έθνη συγκαταλέγονται η Νορβηγία, η Σουηδία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, και η Ολλανδία, χώρες με υψηλά ποσοστά αθεϊσμού. Αντίθετα, οι κατώτερες πενήντα χώρες του "Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης" παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά αθεϊσμού.

     Οι άθρησκες χώρες παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας, ενώ οι θεοκρατούμενες χώρες τα υψηλότερα. Σύμφωνα με τις ετήσιες αναφορές της CIA για όλο τον κόσμο από τα 225 έθνη, τα 25 με τα χαμηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας είχαν σημαντικά υψηλά ποσοστά αθεΐας. Αντίθετα, τα 75 έθνη με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας ήταν όλα θεοκρατούμενα με μηδενικά ποσοστά αθέων.  

 
Όσον αφορά στα δiεθνή ποσοστά φτώχειας, οι σχετικές εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών διαπιστώνουν, ότι τα 40 φτωχότερα έθνη στη Γη (σύμφωνα με το ποσοστό του πληθυσμού που ζει με λιγότερο από ένα δολάριο ημερησίως), ήταν ιδιαίτερα θεοκρατούμενα με στατιστικά ασήμαντο επίπεδο αθέων.


     Στα ποσοστά ανθρωποκτονιών, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικόJournal of Law and Economics (2002), εξετάσθηκαν 38 μη Αφρικανικά έθνη και διαπιστώθηκε, ότι τα δέκα με τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών ήταν ιδιαίτερα θεοκρατούμενα με ελάχιστα επίπεδα αθεϊσμού. Αντίθετα, τα δέκα έθνη με τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών, ήταν όλα εκτός από την Ιρλανδία κοσμικά έθνη με υψηλά επίπεδα αθεϊσμού.

     Σχετικά με τα ποσοστά βασικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την "Παγκόσμια Κοινωνική Κατάσταση", οι 35 χώρες με τα πιο υψηλά επίπεδα αναλφαβητισμού σε νεαρές ηλικίες (ποσοστό αυτών που δεν μπορούν να γράψουν ή να διαβάσουν σε ηλικίες από 15 έως 24 ετών), ήταν όλες ιδιαίτερα θεοκρατούμενες, με ασήμαντο ποσοστό άθεων μελών.

    Όσον αφορά στα ποσοστά φορέων AIDS, όσο περισσότερο θεοκρατούμενα είναι τα έθνη, τόσο χειρότερα ποσοστά παρουσιάζουν. Αντίθετα, τα ιδιαίτερα άθρησκα έθνη της δυτικής Ευρώπης, όπως της Σκανδιναβίας, όπου παρέχεται δημόσια σεξουαλική εκπαίδευση κι ο έλεγχος των γεννήσεων είναι ευρέως προσιτός παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τον ιό του AIDS στον κόσμο.

    Σχετικά με την ισότητα των φύλων, τα έθνη που χαρακτηρίζονται από υψηλά ποσοστά αθεΐας είναι μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν περισσότερο την ισονομία, ενώ τα θεοκρατούμενα είναι μεταξύ των πλέον καταπιεστικών. Σύμφωνα με άλλη μελέτη

Αν επιδιωκόμενα είναι
η ευημερία, η ασφάλεια,
ο ανθρωπισμός, κι η υγιής κοινωνία, πιθανότερο
είναι αυτά να βρεθούν
μεταξύ εκείνων των εθνών με χαμηλό το θρησκευτικό συναίσθημα των
μελών τους, παρά
εκείνων με έντονα
θρησκευόμενα μέλη

(Human Values and Social Change), χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία, και η Ολλανδία, οι οποίες έχουν τις περισσότερες γυναίκες μέλη στα Κοινοβούλιά τους, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αθεϊσμού, ενώ χώρες όπως το Πακιστάν, η Νιγηρία, και το Ιράν, με τις λιγότερες γυναίκες μέλη στο δημόσιο βίο είναι αυστηρά θεοκρατούμενα. Αντίστοιχα αποτελέσματα παρατηρούνται και στα ποσοστά αποδοχής της ομοφυλοφιλίας.

   Ανακεφαλαιώνοντας, οι χώρες με τα υψηλά ποσοστά αθεΐας είναι μεταξύ των περισσότερο κοινωνικά υγιών στη Γη, ενώ εκείνες με ανύπαρκτα ποσοστά άθεων είναι μεταξύ των περισσότερο απόρων. Τα πρώτα έθνη έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών, παιδικής θνησιμότητας, ένδειας, αναλφαβητισμού και μεταξύ των πιό υψηλών επιπέδων πλούτου, μέσου όρου ζωής, και ισότητας των φύλων στον κόσμο.

 


Η κατάσταση μεσαιωνισμού, καισαροπαπισμού και θρη- σκοληψίας, που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος στην Ευρώπη. Η Ελλάδα πρω- τοπορεί στη θεοκρατία και συνακόλουθα στη διαφθορά και την υπανάπτυξη.

  Οι πληροφορίες που παρατέθηκαν δεν είναι βέβαια αρκετές ώστε να τεκμηριώσουν, ότι τα υψηλά επίπεδα αθεϊσμού προκαλούν την κοινωνική υγεία, ενώ τα χαμηλά προκαλούν τα κοινωνικά δεινά όπως η ένδεια ή ο αναλφαβητισμός. Ο πλούτος, η ένδεια και η ευημερία στα διάφορα έθνη προκαλούνται από πολυάριθμους πολιτικούς, ιστορικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και άλλους παράγοντες, που ενδεχομένως να είναι περισσότερο καθοριστικοί από τις προσωπικές πεποιθήσεις των ανθρώπων.

     Το συμπέρασμα που προκύπτει όμως από τα παραπάνω στοιχεία είναι, ότι τα υψηλά επίπεδα μή πίστης σε κάποιο Θεό δεν οδηγούν αυτόματα σε διακοπή του πολιτισμού, σε ανήθικες συμπεριφορές, ή σε "άρρωστες κοινωνίες"· το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει μάλιστα. Επί πλέον, η θρησκεία δεν είναι σαφώς η απλή και μόνη πορεία προς τις δίκαιες κοινωνίες, που λύνει όλα τα κοινωνικά προβλήματα, όπως οι φανατικά θρησκευόμενοι οπαδοί πιστεύουν και διακηρύττουν. Η ευσεβής "λύση" τους είναι ιδιαίτερα αμφίβολη και σαφώς αντίθετη από τα αποτελέσματα των ερευνών των κοινωνικών επιστημών.

     Τα αποτελέσματα της πίστης στο Θεό των μελών των θεοκρατούμενων κοινωνιών δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά των κοσμικών. Αν επιδιωκόμενα είναι η ευημερία, η ασφάλεια, ο ανθρωπισμός, κι η υγιής κοινωνία, πιθανότερο είναι αυτά να βρεθούν μεταξύ εκείνων των εθνών με χαμηλό το θρησκευτικό συναίσθημα των μελών τους, παρά εκείνων με έντονα θρησκευόμενα μέλη.

Γιάννης Λάζαρης

Το εκπτωτικό χωριό και η τοπική αγορά των Σπάτων.



Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστου Α. Μάρκου στα εγκαίνια του εκπτωτικού χωριού ΜCARTHURGLEN που έγιναν στις 2 Ιουνίου στα Σπάτα.
Με ιδιαίτερη προσοχή ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη επένδυση ενώ με έμφασητόνισε την ανησυχία του για την εξέλιξη της τοπικής αγοράς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τον επαναπροσανατολισμό των στόχων του τοπικού εμπορίου προκειμένου να ανταπεξέλθει στον οξύτατο ανταγωνισμό που η επένδυση αυτή προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή.
Ομιλία του Δημάρχου κ. Χρ.Α.Μάρκου
“Φίλοι επενδυτές της Mc Arthur Glen
Αγαπητοί επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου και της εστίασης
Κυρίες και κύριοι
Ολοκληρώθηκε και εγκαινιάζεται σήμερα η πρώτη φάση μιας μεγάλης επένδυσης.
Και είναι σημαντική η επένδυση αυτή, αν αναλογιστεί κανείς, πως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές της ύφεσης και της οικονομικής στασιμότητας, σημαντικά κεφάλαια επενδύονται, νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, κινητικότητα επιχειρηματική διαδραματίζεται. Και αποκτά ιδιαίτερη σημασία η επένδυση αυτή όχι μόνο για την επιχειρηματική δράση αυτή καθ’ εαυτή αλλά ταυτόχρονα και για την τόνωση της συμπιεσμένης κατανάλωσης του λεκανοπεδίου μα κυρίως για το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής μας.
Κυρίες και κύριοι,
Είναι γεγονός, πως η επένδυση, που σήμερα αρχίζει να λειτουργεί αλλάζει άρδην τους όρους και τις δομές του λιανικού εμπορίου και επηρεάζει καθοριστικά και τις δομές της δικής μας τοπικής αγοράς.
Θα πρέπει άμεσα να επαναπροσανατολίσουμε τις δράσεις μας σε σχέση με τα νέα δεδομένα αξιοποιώντας στο έπακρο όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.
Κυρίες και κύριοι,
Ως Δήμος Σπάτων χθες, ως Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας σήμερα, δημιουργήσαμε τις υποδομές για μια ανάπτυξη ουσίας που δίνει ώθηση στην πραγματική οικονομία. Τα δύο συμπλέγματα των επιχειρηματικών πάρκων που δημιουργήθηκαν, προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες και άριστες συνθήκες ανάπτυξης των επιχειρηματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας.
Μακάρι την  επιχειρηματική σας τόλμη να την μιμηθούν και άλλοι επενδυτές.
Μακάρι το δικό σας επιχειρηματικό σχέδιο να βρει μιμητές και στους επενδυτές του δευτερογενούς τομέα που τόσο πολύ ανάγκη τον έχει η Ελλάδα σήμερα για να αναδιαρθρώσει τον παραγωγικό της ιστό.
Μ’ αυτές τις σκέψεις εγκαινιάζουμε σήμερα αυτήν την νέα πραγματική οικονομική δραστηριότητα.
Συγχαρητήρια στις προσπάθειές σας.
Εύχομαι ευόδωση των επιχειρηματικών σας σχεδίων.
Καλές δουλειές.”

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΕΡΑΚΑ: ΔΗ.ΜΟ.Σ. πρόταση για την ανακύκλωση απορριμμάτων σ...

Παλλήνη: Παρελθόν ο Φλώρος!



PrintPDF
Ο προπονητής των Πρωταθλητών της Β’ Εθνικής έχει αποχωρήσει από την ομάδα!


Ο Γιώργος Φλώρος δε θα συνεχίσει την προπονητική του θητεία στην ομάδα βόλεϊ της Παλλήνης την επόμενη αγωνιστική περίοδο! Ο προπονητής, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις καλύτερες στιγμές του ανδρικού τμήματος βόλεϊ του συλλόγου, έχει, ήδη, σταματήσει να γυμνάζει τους πρώην, πλέον, παίκτες του, οι οποίοι καθοδηγούνται, προσωρινά, από τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Γιάννη Χαλβατζάρα! Επίσης, στις προπονήσεις της ομάδας δε δίνουν το παρών τον τελευταίο καιρό ο ακραίος, Φερνάντο Μπιλήρης, λόγω των υποχρεώσεων του με το «μπιτς» βόλεϊ και ο Δημήτρης Ψάρρης, εξαιτίας της συμμετοχής του στις αγωνιστικές δραστηριότητες της Εθνικής Εφήβων!

In Dog We Trust



Μετά από χτεσινή απόφαση της λαϊκής συνέλευσης του Συντάγματος, οι αγανακτισμένοι έκοψαν σήμερα το δικό τους νόμισμα. Στο εξής, όλες οι συναλλαγές μεταξύ αγανακτισμένων πολιτών θα γίνονται με το νέο νόμισμα.

(Η ιδέα για το νόμισμα του Συντάγματος και τον Λουκάνικο στο χαρτονόμισμα ήταν δική μου, υλοποιήθηκε από την μοναδική@demikaia και το «In Dog We Trust» ήταν ιδέα του εκπληκτικού@apantsiop. Περνάμε ωραία στο twitter. Τέλεια.)

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ: ΥΠΑΡΧ...

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ: ΥΠΑΡΧ...: "Η ευρωπαϊκή πολιτική για τη ζάχαρη και η ελληνική απώλεια της αυτάρκειας Στη μεταρρύθμιση του 2006 για τη ζάχαρη, η Ελλάδα αποποιήθηκε το ..."

ΥπΑΑΤ: Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τα φρούτα κα...

ΥπΑΑΤ: Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τα φρούτα κα...: "Κάθε παρτίδα προϊόντος προκειμένου να διακινηθεί συνοδεύεται με το «δελτίο ανάλυσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων». Για επιπ..."

O ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ: ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ...

O ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ: ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ...: "Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη. Στις 29 Οκτωβρίου..."

Συνελήφθη ο 18χρονος Έλληνας "το αστέρι της κοινωνίας των χάκερ".

Pressing.news: Συνελήφθη ο 18χρονος Έλληνας "το αστέρι της κοινωνίας των χάκερ".

Κυρία Κλειώ Νικολάου, μήπως να διακτινιστούμε στον ίδιο πλανήτη;

Κυρία Κλειώ Νικολάου, μήπως να διακτινιστούμε στον ίδιο πλανήτη;

Το "ποπουλίσμο" επιστρέφει στο Περού

Το "ποπουλίσμο" επιστρέφει στο Περού

Φώτης Δήμος: Γράμμα από τη φυλακή | TVXS.gr

Φώτης Δήμος: Γράμμα από τη φυλακή | TVXS.gr

Η απολογία μιας "αγανακτισμένης"


Της Μαρίας Στ. Κανελλάκη08/06/2011




Αγαπητοί συν-αγαναχτισμένοι /ή μη,

Το ότι θα καθόμουν στο «σκαμνί» για να εξηγήσω-απολογηθώ για τους λόγους που διαμαρτύρομαι στο Σύνταγμα, εν μέσω συμπολιτών – «λουφαδόρων»- «φοροδιαφευγόντων» & «λοιπών υπόπτων ατόμων» (κατά τα λεγόμενα κάποιων αναγνωστών), δεν το περίμενα. Το ότι θα καταναλωνόταν τόσο μελάνι από απλούς (νοήμονες θέλω να πιστεύω) συμπατριώτες, για να εξηγήσουν, να αναλύσουν, να βάλουν ετικέτα, να πολιτικοποιήσουν ή να απαξιώσουν αυτό το κίνημα, πάλι δεν το περίμενα. Διαβάζοντας προσεχτικά σχόλια αναγνωστών ή και επαγγελματιών δημοσιογράφων, συγγραφέων και άλλων ιθυνόντων, κανονικά θα έπρεπε να νιώθω ενοχές που είμαι με τα παιδιά μου στο Σύνταγμα και ξελαρυγγιάζομαι κάθε μέρα.

Θα έπρεπε επίσης να έχω πλήρως προσδιορίσει τα αίτια του θυμού μου, να προτείνω πιθανές διεξόδους (από το θυμό μου αλλά και από την κρίση), να έχω βάλει μια «παλ» πολιτική απόχρωση στις διαμαρτυρίες μου (ρούχα μαζί μου πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ, ένα πράμα). Να απαντάω με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις ειρωνικές ατάκες συναδέρφων & φίλων «Τι ψάχνεις μωρέ τώρα; Μήπως θ’ αλλάξει τίποτα; Το παιχνίδι είναι χαμένο!». Και το χειρότερο όλων: να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Κάποιοι -προφανώς απόντες απ’ το Σύνταγμα- έσπευσαν με ταχύτητες και θορύβους Φόρμουλας 1, αλλά και βαρύγδουπα κείμενα, να προσδιορίσουν την «ταυτότητα» των αγαναχτισμένων. Κατά τη θεωρία αυτή λοιπόν, εγώ θα πρέπει, στην καλύτερη περίπτωση, να:
φοροδιαφεύγω
είμαι κάτοχος αυθαίρετου κτίσματος
να κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος διακινώντας ναρκωτικά ή νιγηριανές πόρνες
μην εκδίδω αποδείξεις, όντας υδραυλικός, ηλεκτρολόγος ή καθηγήτρια ιδιαίτερων μαθημάτων
γειτονεύω με τον Γαλάτη στη Μύκονο (η βίλα μου μεσοτοιχία με του γνωστού ράφτη)
είμαι γιατρός που παίρνει φακελάκια
είμαι κόρη μεγαλοεργολάβου που ο μπαμπάς μου αγόρασε κάμπριο για να κάνω τις βόλτες μου

και πολλά άλλα ευφάνταστα «ΝΑ....» από ευφάνταστους αναγνώστες (και μη...).

Λοιπόν για να το απενοχοποιήσουμε λίγο, για να το απλοποιήσουμε καλύτερα, να το κάνουμε «λιανά» όπως λένε στο χωριό μου:

Δεν είμαι τίποτα απ’ όλα αυτά. Δυστυχώς (ή ευτυχώς;). Αν ήμουν, δεν θα ήξερα καν περί κινήματος και δεν θα ξόδευα τον καιρό μου διαβάζοντας άρθρα στο Protagon.gr. Δεν ανήκω σε καμιά απ’ τις παραπάνω «φυλές» της πατρίδας μου και είμαι κάθετα αντίθετη μ’ όλους όσους –σκοπίμως ή αφελώς- επιχειρούν να μας κατηγοριοποιήσουν, να μας βάλουν φελλό & ετικέτα και να μας κρεμάσουν στο ράφι της ιστορίας για να βρούμε την αξία μας μόλις παλιώσουμε. Αν θέλετε ζόρι-στανιό να μας χαρακτηρίσετε, σας το έχω έτοιμο: «Νόμιμοι Αγαναχτισμένοι».

Γιατί μετά από 27 χρόνια σκληρής εργασίας (στον ιδιωτικό τομέα για να προλάβω τη σκέψη κάποιων), δεν έχω τη δυνατότητα να ανταποκριθώ επαρκώς και αξιοπρεπώς στις ανάγκες των δύο παιδιών μου.

Γιατί ζούσα μέχρι πρότινος με το «τσοντάρισμα» της γιαγιάς τους, που δούλευε αντίστοιχα 35 χρόνια με βαρέα ένσημα. Πληρωμένα και ξεπληρωμένα με ξενύχτια, κόπους & αγώνες. Και η σύνταξη αυτή κατακρεουργήθηκε. Και η γιαγιά δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να καλύψει τις δικές της ανάγκες.

Γιατί ποτέ δεν ζήτησα ρουσφέτι. Γιατί δεν είχα την τύχη να κτίσω αυθαίρετο (πού άλλωστε;). Γιατί δεν λάδωσα ποτέ εφοριακό ή έτερο δημόσιο υπαλληλίσκο. Η ζωή μου διέπεται από απλά μαθηματικά: τρεις το λάδι-τρεις το ξύδι: ένα διαμέρισμα με στεγαστικό από ΟΕΚ για να στριμώξουμε τα όνειρά μας, ένα χιλιαράκι, μικρό για να στριμώξω τα παιδιά με το λιγότερο καύσιμο. Ένα μισθουλάκο για να στριμώξω τους λογαριασμούς του μήνα, που πλέον μεγαλώνουν με «εφηβικούς» ρυθμούς και έχουν τον ... αστρίμωχτο. Γιατί ψήφιζα πάντα –και ηλιθιωδώς κατά τους φίλους μου- κατά συνείδηση. Και δόξα τω Θεώ, σήμερα νιώθω απελευθερωμένη από πολιτικές ενοχές, γιατί τα πιστεύω μου ήταν πάντα κι αυτά στριμωγμένα σ’ ένα κουτάκι με τα «λοιπά» πιστεύω, κάποιων άλλων στριμωγμένων... καλή ώρα...

Γιατί οι έννοιες «καταναλωτικό δάνειο», «εορτοδάνειο», «χρηματιστήριο», «διήμερο στην Αράχοβα», «τζιπ 4Χ4», «τα παιδιά θα κάνουν μεταπτυχιακό στη Σκωτία», ήταν παντελώς ανύπαρκτες στο δικό μου ρημαδο-λεξιλόγιο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μόνη & νεαρά μητέρα που πήρε τη ζωή (και τα δυο της παιδιά) στον ώμο και τράβηξε την ανηφόρα της, οι λέξεις είχαν συγκεκριμένη έννοια, οι φράσεις συγκεκριμένη αγωνία, οι αναζητήσεις συγκεκριμένη κατεύθυνση, οι πράξεις απαραίτητα φιλτραρισμένες & ψιλοκοσκινισμένες (κάθε απόκλιση απ’ τον αυστηρό –μηνιαίο- προϋπολογισμό, θα ήταν μοιραία).

Είναι πολλά τα «γιατί» που με νομιμοποιούν να είμαι κι εγώ στο Σύνταγμα.

Με το κεφάλι ψηλά (όχι αλά Γιουροβίζιον). Αλλά με όλη την τρέλα και την αξιοπρέπεια που μπορεί να έχει ένας πολεμιστής της ζωής, που τα έχει «δει» όλα, του τα έχουν πάρει όλα, αλλά γουστάρει να έχει ακόμα το κεφάλι σηκωμένο ως το τέλος.

Υστερόγραφοo:Kαι προτάσεις έχω και ξέρω τι ακριβώς διεκδικώ (και είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό) και το μόνο που δεν έχω (παρότι έχω τραβήξει πολύ κουπί στη ζωή μου...), είναι ... κότερο. Οπότε, αντί για βόλτα στην παραλία, προτείνω μια βόλτα στο Σύνταγμα. Όσοι με καταλαβαίνουν, είναι εκεί. Το νιώθω. Και τους νιώθω. Καλή συνέχεια.ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δήμος Παλλήνης: Εγκατάλειψη των υπό κατασκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου και Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: Δήμος Παλλήνης: Εγκατάλειψη των υπό κατασκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου και Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα

Το Reuters επανέφερε κατά λάθος τη δραχμή στις ισοτιμίες

X-PRESS - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Το Reuters επανέφερε κατά λάθος τη δραχμή στις ισοτιμίες

Ελλάς Εγκλωβισμένων Ελλήνων Ευρωπαίων Εκβιαζόμενων Εκβιαστών

Το Ιστολογιο του Μιμη Ανδρουλακη: Ελλάς Εγκλωβισμένων Ελλήνων Ευρωπαίων Εκβιαζόμενων Εκβιαστών

ΕΕΦΑΜ - Ελληνική Εταιρία Φαρμακευτικού Marketing

ΕΕΦΑΜ - Ελληνική Εταιρία Φαρμακευτικού Marketing

"Ίδρυμα" της άλλης άκρης του Ατλαντικού εμπλέκεται στη Σπίθα;




Μια περίεργη επιστολή παραίτησης του Δ.Καζάκη, ιδρυτικού μέλους της Σπίθας του Μίκη Θεοδωράκη βλέπει το φως της δημοσιότητας:

Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι...


...το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.


Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί – μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει – προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.


Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ

Printer-friendly versionSend to friend
5
Η ψήφος σας: Κανέν