Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ: OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τ...

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ: OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τ...: "'Ώρα της Γης 2011'‎, η μεγάλη απάτη!ΟΧΙ στην υποκρισία!Tο Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλε..."

ΙΔΟΥ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΥ!



Κατηγορία [ Ο ''ΔΑΙΜΩΝ'' ]
Περικλέους και Καλλιδρομίου στο Γέρακα:
 Η φωτογραφία τα λέει όλα.
Η οργή και η απογοήτευση που προκαλείται από την συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας οι οποίοι νομίζουν πως όλος ο κόσμος υπάρχει για να ασχολείται μαζί τους, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα ο καθένας πια μπορεί να διαπιστώσει τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε την κοινωνία μας. Ο ίδιος αυτός ”συμπολίτης” μας, που αφήνει τη σακκούλα με τα σκουπίδια του πάνω στον κάδο, βεβαίως διέπεται από τη συγκεκριμένη αντικοινωνική λογική και το γνωστό θράσος ενώ αύριο θα είναι εκείνος που ανερρυθρίαστα θα εμφανιστεί σε έξαλλη κατάσταση σε κάποια υπηρεσία του Δήμου για να διαμαρτυρηθεί για κάποιο -οποιοδήποτε- λόγο.
Είναι «ο ίδιος» συμπολίτης μας που αύριο θα περάσει με κόκκινο φανάρι τη διασταύρωση,

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ BLOGS ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Δικαστική απόφαση – σοκ για το Δημόσιο



10 Μαρτίου 2011


«Πράσινο φως» για την μισθολογική δικαίωση χιλιάδων συμβασιούχων με αναδρομικές αποδοχές σε βάθος πενταετίας ανάβει δικαστική απόφαση – σοκ για το Δημόσιο. Περίπου 105 καθαρίστριες δημοσίων σχολείων δικαιώθηκαν και τους επιδικάζονται ποσά από 50.000 έως 72.000 ευρώ, τα οποία

δικαιούνται από την μονιμοποίησή...

Τι θα συμβεί με τις καταθέσεις σε περίπτωση "κουρέματος"; - Capital.gr

Τι θα συμβεί με τις καταθέσεις σε περίπτωση "κουρέματος";


29 Σχόλια
1) «Κούρεμα» του χρέους πρώτα ή «κούρεμα» του κράτους;…

Η Ελλάδα μοιάζει με ένα υπόγειο που έσπασαν οι σωλήνες και πλημμύρισε. Το νερό έχει σκεπάσει ήδη το μέτωπο και αναπνέουμε με τον αναπνευστήρα της τρόικα... Η στάθμη του νερού όμως συνεχίζει να ανεβαίνει...
Το δίλημμα αναδιάρθρωση χρέους ή μεταρρύθμιση είναι ψευδές...

Η αναδιάρθρωση χρέους είναι η είσοδος μιας αντλίας στο υπόγειο και η αφαίρεση του ενός τρίτου του νερού ή το άνοιγμα και άλλων δωματίων στο νερό, με αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη...

Όσο όμως δεν επιδιορθώνονται οι σπασμένοι σωλήνες για να σταματήσει να τρέχει το νερό, η αναδιάρθρωση είναι δώρο άδωρο καθώς το μόνο που επιτυγχάνει είναι η παράταση του πνιγμού...

Οι σπασμένοι σωλήνες της Ελλάδας έχουν να κάνουν με ένα σπάταλο, αντιπαραγωγικό και διεφθαρμένο δημόσιο τομέα που ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα μπορεί να του προσφέρει η υγιής παραγωγή πλούτου από τον ιδιωτικό τομέα.

Τι πρέπει να γίνει στο δημόσιο τομέα, το έχουμε επαναλάβει πολλάκις. Δραστική μείωση και αναθεμελίωσή του σε παραγωγική ανταποδοτική βάση.

Για την αύξηση της παραγωγής ιδιωτικού πλούτου πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που έχουν σχέση με όλες τις παραμέτρους που στέκονται εμπόδια.

Αυτές εστιάζονται σε τρεις κατηγορίες εμποδίων:

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η παραίτηση Γεωργακόπουλου καίει τον Παπακωνσταντίνου




Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, την οποία και απέστειλε απευθείας στον Πρωθυπουργό, αγνοώντας επιδεικτικά τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ποντικιού, στην επιστολή της παραίτησης έχει επισυνάψει και όλες τις αναφορές του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στις οποίες και έκανε λόγο για τα προβλήματα που παρατηρούνται στον εισπρακτικό μηχανισμό του υπουργείου και διατύπωνε προτάσεις για αναβάθμιση του μηχανισμού προκειμένου να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης.
πηγή

Αναρτήθηκε από Pressing News On 9 Μαρ 2011
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Κοινή χρήση στο Facebook Μοιραστείτε το στο Google Buzz
Ετικέτες ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κερατέα:καταδρομική επιχείρηση από περίπου 25 κάτοικους.





Αιφνιδιαστική επιχείρηση στην φρουρούμενη βάση των μηχανημάτων στην κορυφή του Ορβριόκαστρου, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα κάτοικοι της Λαυρεωτικής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πυρπολήθηκαν δύο από τα τρία χωματουργικά μηχανήματα του εργολάβου, ο οποίος έχει αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή της Κερατέας.

Η καταδρομική επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε εν μέσω ισχυρής χιονοθύελλας.


Οι κάτοικοι αιφνιδίασαν τους περίπου 20 αστυνομικούς που με τέσσερα τζιπ φρουρούσαν τα μηχανήματα, τους ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν στόχος οι ίδιοι και στη συνέχεια, αφού έσπασαν με τσεκούρια τα τζάμια του φορτηγού και ενός σκαπτικού μηχανήματος, τα περιέλουσαν με βενζίνη και τα έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς.

Οι περίπου 25 κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, αμέσως μετά αποχώρησαν χωρίς να συγκρουστούν με την αστυνομία.

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_64.html#ixzz1G7wKbWB4

Αναρτήθηκε από Pressing News On 9 Μαρ 2011
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Κοινή χρήση στο Facebook Μοιραστείτε το στο Google Buzz

Debtocracy

9 Μαρ, ’118:47 ΠΜ



Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το χρέος και παραγωγούς -αυτή τη φορά- όχι τους καναλάρχες αλλά τους θεατές. Η Κατερίνα Κιτίδη και ο Άρης Χατζηστεφάνου, σε μια παραγωγή του The Press Project. Μπορείς κι εσύ να γίνεις παραγωγός του ντοκιμαντέρ.Πληροφορίες εδώ.

Ψήφισμα κόλαφος για Τουρκία


Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011


H ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την την πρόοδο που παρουσιάζει η Τουρκία ενόψει της ένταξης της στην ΕΕ.

Σε αυτό επισημαίνεται ιδιαίτερα η ολιγωρία που επιδεικνύει η Τουρκία τόσον στην συμμόρφωση της προς τα κριτήρια της Κοπεγχάγης όσον και στην

Mία απόφαση που θα αλλάξει το ποδόσφαιρο

Επιτέλους! Η Βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας τριών βουλευτών..



Γ. Αρβανιτίδης
Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν όταν δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου, υπερψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης της ασυλίας τουΓεώργιου Αρβανιτίδη ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης) ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν "λευκό". Ο βουλευτής κατηγορείται για απείθεια κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα, τα οποία ...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »
Share on Facebook Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 3:24:00 μ.μ. 0 σχόλια

Πρόσκληση για Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στις 17/03/2011


08/03/2011
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούνται τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σε Συνεδρίαση στις 17 Μαρτίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.00στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιθάκης 12, Γέρακας, με θέμα «γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος και του Προϋπολογισμού Έτους 2011 του Δήμου Παλλήνης».

Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Ζούτσος


Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης στις 12-03-2011




09/03/2011
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης,

επί της οδού Πλατεία Ελευθερίας, στις 12-03-2011, ημέρα της εβδομάδας Σάββατο και ώρα 18:00, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί του κάτωθι θέματος:

· Λήψη απόφασης για υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική επιτροπή για έργα και δράσεις της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2011 του Δήμου Παλλήνης.

Υπάλληλος του Δήμου μας παρακαλείται να επιδώσει την παρούσα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΖΕΡΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ




Δεκάλογος X - Μην επιθυμήσεις τα αγαθά του πλησίον σου

Δεκάλογος X - Μην επιθυμήσεις τα αγαθά του πλησίον σου
Η αξιομνημόνευτη κινηματογραφική πραγματεία του Κριστόφ Κισλόφσκι, «Δεκάλογος», πάνω στις δέκα εντολές της Παλιάς Διαθήκης, ολοκληρώνεται με τη δέκατη ταινία, της προορισμένης για την πολωνική...

Δωρεάν στο διαδίκτυο 41.444 τίτλοι ελληνικών Δημόσιων Βιβλιοθηκών


Δωρεάν στο διαδίκτυο 41.444 τίτλοι ελληνικών Δημόσιων Βιβλιοθηκών

Printer-friendly versionSend to friend
Διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο είναι το πλούσιο υλικό των 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας. Πρόκειται για 41.444 τίτλους βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών, χαρτών, εγγράφων, χειρογράφων, που ψηφιοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιοποίηση Υλικού Δημόσιων Βιβλιοθηκών».
Συγκεκριμένα, ψηφιοποιήθηκαν 16.200.000 σελίδες, που αντιστοιχούν σε 41.444 τίτλους βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών, χαρτών, εγγράφων, χειρογράφων. Κύρια κριτήρια επιλογής για ψηφιοποίηση των φυσικών τεκμηρίων ήταν η μοναδικότητα, η σπανιότητα, η ιδιαίτερη εκπαιδευτική, ερευνητική και πληροφοριακή χρησιμότητα και ζήτηση και βεβαίως η τοπικού ενδιαφέροντος εκδοτική παραγωγή.
Τα κείμενα που ψηφιοποιήθηκαν χρονολογούνται πριν από το έτος 1920 και είναι απαλλαγμένα από

Τι θα σήμαινε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος για τον μέτοχο, τον καταθέτη, τον κάτοχο ομολόγων;


09/03/11 - 07:40
Μπορεί η έννοια να ξενίζει, δεν είναι συνηθισμένη στην καθημερινή ορολογία του μέσου επενδυτή αλλά και το haircut δεν ήταν και πλέον τώρα όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει….
Η ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι πολύ πιθανό να καταστεί η κυρίαρχη ορολογία της καθημερινότητας των επενδυτών το επόμενο διάστημα σε βαθμό ίσως ακόμη πιο ισχυρό από το haircut ενώ τα φοβικά σύνδρομα που προκαλεί θα μετριασθούν με την πάροδο του καιρού.


Ελεγχόμενη χρεοκοπία θεωρείται να υπάρξει συμφωνία με τους κατόχους ομολόγων στους οποίους το ελληνικό κράτος θα ανακοινώσει ότι στην λήξη αντί να λάβουν πλήρως το κεφάλαιο τους θα λάβουν το 70% ή 80% δηλαδή haircut 30% ή 20%.
Ελεγχόμενη χρεοκοπία θεωρείται να υπάρξει συμφωνία με τους κατόχους ομολόγων και να τους ζητήσει επιμήκυνση του χρέους.
Λήγει ένα ομόλογο το 2012 και πρέπει να επιστρέψει στον κάτοχο 1 εκατ ευρώ ζητάει το ελληνικό κράτος να υπάρξει παράταση 5 ή 7 χρόνια με ίδιους ή τροποποιημένους όρους δανεισμού.
Η επιμήκυνση είναι μιας μορφής ήπιας χρεοκοπία.
Ελεγχόμενη χρεοκοπία θεωρείται να υπάρξουν αλλαγές σε τόκους και γενικώς σε τοκοχρεολύσια σε συμφωνία πάλι με τους κατόχους ομολόγων.
Π.χ. συχνά πυκνά εφοπλιστές και επιχειρηματίες ζητάνε από τις δανείστριες τράπεζες αλλαγές όρων των δανείων τους κοινώς διευκολύνσεις.
Θα μπορούσε και η Ελλάδα να ζητήσει ανάλογες διευκολύνσεις.
Όμως το μείζον θέμα είναι αν η Ελλάδα προχωρήσει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία τι θα σημάνει για τον μέτοχο τον καταθέτη τον κάτοχο ομολόγων.

Για τον μέτοχο

Μια αναδιάρθρωση χρέους ελεγχόμενη ή μη ελεγχόμενη δεν παύει να αποτελεί σοκ.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μετά τον "στρατηγό άνεμο"... ο Ρέππας ανακάλυψε τον "πτέραρχο χιονιά"... ίσως και τον "ναύαρχο καιρικές συνθήκες"!!

Να θυμίσω σήμερα, ημέρα της γυναίκας το γράμμα της Κατερίνας Γκουλιωνη απο τις φυλακές Θήβας.



March25



Καταγγελια προς τον συνηγορο του πολιτη
της κρατούμενης ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ελεώνας Θηβών (20-02-09),
Είμαι 41 ετών σήμερα, εξαρτημένη από την ηρωίνη από τα 17 μου.
Τόσα χρόνια αρρώστια και εξάρτηση από μία ουσία που αν δεν την είχα δε θα μπορούσα να είμαι όρθια για να δύναμαι να εργαστώ, για να μπορέσω να ζήσω.
Τον χειρότερο εφιάλτη, όμως, που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα τον ζήσω έτσι όπως τον ζω και όπως καθημερινώς απειλούμαι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστώ.
Αυτό το «αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης», λοιπόν, είναι η φυλάκιση η οποία, ουσιαστικά

Σας αρέσει ο Μπρους Λι κύριε Καθηγητά;;;

Πονάμε αλλά μας αρέσει




Εγραψε:PitsirikosΚατηγορίεςΟικονομία, Παρατηρήσεις, ΠολιτικάTagsMoody's, Ελλάδα, Παπακωνσταντίνου, υπουργείο Οικονομικών, Χρεοκοπία





Σοκ προκάλεσε στην κυβέρνηση η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες από τον οίκο Moody’s. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως πίσω από την υποβάθμιση της Ελλάδας κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν χρειαζόταν να το πει – το είχαμε καταλάβει και μόνοι μας.


Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η νέα υποβάθμιση της χώρας έγινε ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα. Λογικά, η επόμενη σφαλιάρα θα έρθει ανήμερα την 25η Μαρτίου, η πτώχευση

PRESS-GR.blogspot.com: Μπλε κάδοι: μεγάλο παιχνίδι σε βάρος των δήμων...

Μόνο τα πρόστιμα από τα αυθαίρετα στη Μονή Πεντέλης είναι ενάμιση εκατομμύριο

35ωρο υποχρεωτικής διδασκαλίας! - Η Αυγή online

ΓΙΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!''


Πόσο μας αρέσει η εξουσία;;

Σήμερα θυμήθηκα τη φάρμα των ζώων, το πασίγνωστο βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ, που το θεωρώ ένα βιβλίο με διαχρονικό θέμα με μια υπέροχη αλληγορική πλοκή. Είναι ένα βιβλίο με τόσα μηνύματα, που ποτέ δεν μπορείς να το πεις ξεπερασμένο.

Η ιστορία των ζώων της φάρμας, τα οποία