Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκληση για συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης στις 23/02/2011



17/02/2011

ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΔΗΜΟΥ  ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παλλήνης, επί
της οδού Πλατεία Ελευθερίας, στις 23.02.2011, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη  και ώρα 19:30για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί των κάτωθι θεμάτων:

  1. Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας  καταστήματος «ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ – ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ – ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ» στον κ. Μπαφίτη Δημήτριο.
  2. Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας  καταστήματος
«ΨΙΛΙΚΑ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ- ΚΑΡΑΜΕΛΟΠΟΙΙΑ- ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑ – ΜΠΙΣΚΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΓΩΤΩΝ – ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ  & ΕΓΚΙΤΙΩΜΕΝΩΝ  ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΠΟΤΩΝ & ΜΠΥΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΑΦΕ» στον κ. Σ. Πανταζόπουλο & ΣΙΑ Ο.Ε.
  1. Λήψη απόφασης για την καταγραφή και έναρξη διαδικασιών για την απόσυρση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων.
  2. Λήψη απόφασης για την άμεση εκπόνηση μελέτης για την επούλωση επικίνδυνων λακκουβών των οδοστρωμάτων  στην Δημοτική Κοινότητα Παλλήνης.
  3. Λήψη απόφασης για εμβαδομέτρηση επαγγελματικών κτιρίων της Δημοτικής Κοινότητας Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης για τον υπολογισμό  των δημοτικών τελών.
  4. Λήψη απόφασης για την μη στάθμευση αυτοκινήτων επί των πεζοδρομίων της Λ. Μαραθώνος.
  5. Λήψη απόφασης για αίτημα του Δήμου Παλλήνης προς την Δ.Ο.Υ. Παλλήνης για την αξιοποίηση του οικοπέδου που διαθέτει η Δ.Ο.Υ. Παλλήνης για χώρο στάθμευσης των επισκεπτών της.

Υπάλληλος  του Δήμου μας παρακαλείται να επιδώσει την παρούσα.
                                          
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

ΖΕΡΒΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ

graphical space

Σςςςς…Τα κόμματα κοιμούνται…Και αφυπνίζονται οι πολίτες


Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011


Του Κώστα Χατζή

Για το χάσμα μεταξύ κοινωνίας και κομμάτων, που μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο, δε χρειάζονται πολλές κουβέντες. Αρκεί μια βόλτα στην πιάτσα, στην πραγματική ζωή, για όσους τουλάχιστον μπορούν ακόμα να κυκλοφορήσουν χωρίς να “βρέχει” φάσκελα.
Η απαξίωση, όμως, των πολιτών προς τους πολιτικούς, παρ’ότι κατά το “πολιτικά ορθόν” δημιουργεί κινδύνους για το ίδιο το πολίτευμα, εν τούτοις, τον τελευταίο καιρό, δείχνει να “γεννά” κάτι σπουδαίο: τις...
ατομικές ή ομαδικές πρωτοβουλίες ανθρώπων με πολιτική σκέψη, αλλά μηδενική κομματική εξάρτηση. Δράσεις επαναστατικές και ανεξάρτητες

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ .


Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011




            Ζούμε στον αιώνα της παρακμής, όπου το πολιτικό μας σύστημα καταρρέει και η πολιτισμική μας ταυτότητα χάνεται. 
Είναι η εποχή όπου η περίφημη γενιά  του Πολυτεχνείου ήλθε στην εξουσία για να ισοπεδώσει κάθε έννοια δικαίου και αξιοκρατίας, να σβήσει κάθε σπίθα δημιουργικότητας, και παραγωγικότητας. 

Η παρούσα κατάσταση φτασμένη στο απροχώρητο, απαιτεί την άμεση αφύπνιση και αντίδραση της υγιούς τοπικής κοινωνίας. 
Σε καταστάσεις ανάγκης και κρίσεων, η πείρα μας έχει διδάξει, και η ιστορία λέει, πως πρώτα-πρώτα, πριν από όλα, χρησιμοποιούμε τα δικά μας όπλα. Όπλα της καταστροφής

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η δίκη του Mall



Συγγραφέας admin στο Νοεμβρίου 9, 2010 – 12:22 μμ35 σχόλια
Δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί, ένας δήμαρχος και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο… Όλοι μαζί κόπιασαν για να χτίσουν το μεγαλύτερο “αυθαίρετο” της Ευρώπης. Πέντε χρόνια μετά τα εγκαίνια, σε συνθήκες απόλυτης σιωπής των ΜΜΕ, η τύχη του Mall πρόκειται να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Μόνο που σε αυτή τη δίκη αυτό που παίζεται είναι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το Mall…
Πολλοί ίσως ξέρετε το Mall Athens μόνο ως το μεγαλόπρεπο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι – «το πιο μεγάλο της νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Παράλληλα, όμως, πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο της τελευταίας εικοσαετίας.
Σκάνδαλο πολιτικό – γιατί έβαλαν την πλάτη τους δύο πρωθυπουργοί (Σημίτης και Καραμανλής), και μερικοί

Ιδού ο Mallzilla!



Συγγραφέας admin στο Δεκεμβρίου 3, 2010 – 4:17 μμ3 σχόλια
Λίγο πριν την τελική απόφαση του ΣτΕ για το Mall, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τη μασκώτ του facthemall. Τον Mallzilla σχεδίασε στο χαρτί και κατόπιν ζωγράφισε στον τοίχο έξω από το Mall η graffiti artist Joad.  Την ευχαριστούμε – το έκανε για εμάς δωρεάν.
Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλοι συνέρρεαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα, μια ομάδα κομάντο αποτελούμενη από μέλη του facthemall και από τη Joad προσέγγισε τον τοίχο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ακριβώς κάτω από το Mall, και ζωγράφισε τον Mallzilla. Ήταν η πρώτη, έστω μικρή, ακτιβίστικη δράση του facthemall.
Η ημερομηνία δεν ήταν τυχαία. Λίγες ώρες μετά, στις 25 Νοεμβρίου, το Mall έκλεισε πέντε χρόνια παράνομης λειτουργίας. Υπενθυμίζουμε το διπλό παράδοξο:
1ο παράδοξο: Το Mall έκανε εγκαίνια ως ολυμπιακό έργο παρότι οι Ολυμπιακοί είχαν γίνει δύο χρόνια νωρίτερα (!).
2ο παράδοξο: Το Mall έκανε εγκαίνια παρουσία υπουργών και πολιτικών παρότι σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ (η οποία ουδέποτε έπαψε να ισχύει) ήταν αυθαίρετο και αντισυνταγματικό.
Όπως λέγαμε και παλιότερα, Μην Αφήσεις τη Δίκη του Mall να Γίνει Νύχτα. Ο Mallzilla περιμένει τις ιδέες και τη συμμετοχή σας…
Popularity: 3% [?]

Συνεντεύξεις, πηγές και δημοσιογράφοι



1 εικόνα

Ετικέτες

Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν πολλά (κι εδώ στο protagon) για τις δηλώσεις της τρόϊκας, το περιεχόμενο και το ύφος τους, αν αποτελούν ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας, αν προσβάλλουν τα όριά μας κλπ. Αφορμή στάθηκε η μεταμεσονύκτια γραπτή δήλωση την Παρασκευή 11.2 του κυβερνητικού εκπροσώπου. Από τότε όλοι μιλούν για όλα, εκτός από ένα (κατά τύχη και το πιο σοβαρό): αυτή καθεαυτή την ανάγκη να βρεθούν 50 δις ευρώ.  
Σ’ αυτό το γαϊτανάκι της μονομέρειας,

ΓΕΝΟΠ: χορηγίες εκατοµµυρίων



Τετραπλασιάστηκαν τα κονδύλια που έπαιρνε το συνδικάτο από το 2005 και µετά επί κυβέρνησης Ν.Δ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΏΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κονδύλια πουξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο εισπράττει από το 2004 µέχρι και σήµερα από τη ΔΕΗ,το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ, για«µετακινήσεις µελών της στο εξωτερικό», «ανάπτυξη σχέσεων εργαζοµένων και συµµετοχή τους σε οµοειδείς οργανώσεις», «ανάπτυξη κοινωνικών προγραµµάτων» και για «προγράµµατα κοινωνικού και αγροτικού τουρισµού».

αυτα ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ από επίσηµο έγγραφο που διέρρευσε

Αλλαγές από το Δηµοτικό έως το Λύκειo



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Νέα αναλυτικά προγράµµατα, νέοι τρόποι διδασκαλίας, νέα δοµή της διδακτέας ύλης και λιγότεροι διορισµοί µόνιµων εκπαιδευτικών
Αλλαγές από το Δηµοτικό µέχρι και το Λύκειο τη φετινή χρονιά επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.Αλλαγές θα γίνουν και στη δοµή της εκπαίδευσης καθώς στο στελεχιακό δυναµικό της. Παράλληλα τουπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στον

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Παλλήνης σας προσκαλεί  στην ομιλία της ψυχολόγου  Π. Διαμάντη, από το Σύλλογο το Χαμόγελου του Παιδιού, με θέμα τη Σχολική βία και το Σχολικό Εκφοβισμό, τηνΤετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 – 20:00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, μεταξύ του κτήματος Καμπά και των εργατικών κατοικιών στην οδό Λεονταρίου.

Η σχολική βία εμφανίζεται